Zuckerberg, Elon Musk'ın büyük "kaydırma" hayalini elinden aldı

Elon Musk'ın Twitter'a getirmek istediği sağa/sola kaydırmalı etkileşimi, Zuckerberg hemen sahiplendi ve Musk'tan önce Threads'e entegre etmeye başladı.

Zuckerberg, Elon Musk'ın büyük "kaydırma" hayalini elinden aldı

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in birbirlerini hiç sevmediğini bilmeyen yok. Üstelik bu çatışma, sosyal medya alanında birbirlerine rakip olmadan çok öncesine dayanıyor. Bu ikili net bir şekilde birbirlerinden haz etmiyorlar ve bunu her defasında dile getirmekten çekinmiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Zuckerberg Meta'da Threads için yenir bir mekanizmayı denemeye başladı. Buna göre kullanıcılar beğenilerini göstermek için paylaşımları sağa çekecek, ya da başka işlemler yapmak için sola çekecek. Böylece Meta, sağa çekilen içeriklere benzer daha fazla içerik gösterecek. Sola çekilenleri ise beğenilmemiş kabul edecek ve daha az benzer içerikler gösterecek.

Aslında bu sistem Tinder'ın mekanizmasına çok benziyor. Ancak asıl büyük bomba, Musk'ın kısa süre önce bu mekanizmayı Twitter'a adapte etmek istediğini açıklaması. Böylece Zuckerberg, Musk'tan önce davranıp bu özelliği Meta'ya kazandırdı ve Musk'a büyük bir çelme takmış oldu.

Bu gelişmenin ardından Musk, Zuckerberg hakkında sinkaflı bir tweet attı ve Zuckerberg de her zamanki "iyi aile çocuğu" imajını bozmadan, "Musk yine aynı," anlamına gelecek bir paylaşım yaptı.

Gördüğünüz üzere dolar milyarderleri sıklıkla kavga ediyor ve bizim de çenemiz yorulmaya devam ediyor...