Zuckerberg İçin Hesap Verme Zamanı Yaklaştı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcı verileri konusunda yaşanan son skandal hakkında en ciddi sınavını vermeye hazırlanıyor!

Şimdi hesap verme zamanı

Mark Zuckerberg, ABD meclis üyeleri ile yüzleşmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Facebook CEO'su,11 Nisan'da ABD Kongresi 'Enerji ve Ticaret Komitesi (E&C) karşısında Facebook'un kullanıcı verilerini nasıl koruduğuna dair ifade verecek. E&C Komitesi Başkanı Greg Walden ve Rütbeli Üye Frank Pallone yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Bu ifadeyi duymak kritik tüketici verileri ile ilgili sorunları aydınlatacak ve tüm Amerikalıların kişisel online verilerine tam olarak ne olduğunu öğrenmelerini sağlayacaktır". Duruşma tam olarak 11 Nisan Çarşamba GTM saatine göre 3 pm'de gerçekleşecek.

Cambridge Analytica skandalının ardından zor duruma düşen Facebook, kullanıcı verilerini nasıl idare ettiğine dair detaylı sorulara cevap verecek. Bir ihbarcıya göre Facebook üzerinde çalışan üçüncü parti bir uygulama sayesinde CA yaklaşık 90 milyon kullanıcının kişisel verilerini ele geçirdi ve bu verileri kullanarak detaylı oy profillerini oluşurdu. CA'nın 2016 seçimleri için Başkan Donald Trump tarafından kiralanmış olması da can sıkıcı diğer bir gerçek.

Şirket şu an benzer bir olayın gerçekleşmemesi için önlemler alıyor olsa da, başka üçüncü parti uygulamaların da veri ihlallerine karışmış olabileceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları