ZyXEL Türkiye Pazarında Zirvede

ZyXEL Türkiye 2014'te toplamda 900 bin adet üzeri ürün satışı gerçekleştirerek pazarının lideri oldu

ZyXEL Türkiye'de Zirvede

2014 yılında 900 binden fazla ürün satışı ile Türkiye'nin en çok ev - SOHO- SMB ağ ürünü satan markası olan ZyXEL Türkiye, hem son kullanıcı hem de kurumsal çözümleri ile sektörün en çok büyüyen şirketlerinden biri oldu. Servis sağlayıcıların da bir numaralı tercihi olan ve geçtiğimiz sene içerisinde en fazla VDSL2 ve fiber modem ürünü satışı gerçekleştirerek lider olan ZyXEL, 2015 yılında da son kullanıcıdan kurumsal çözümlere kadar farklı noktalarda yenilikçi ürün ve çözümler sunmaya devam edecek.

2007 yılından beri Türkiye'de kendi ofisi ile faaliyet gösteren ZyXEL Türkiye, son 7 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bilişim sektörünün oldukça zorlu bir yıl geçirmiş olmasına karşın ZyXEL Türkiye, hem yenilikçi, son kullanıcı ürünleri, hem de kurumlara özel geliştirmiş olduğu network projeleri ve servisleri ile bu sene yüzde 50 üzerinde büyüyerek başarısını devam ettirdi. Küçük ve orta boy işletmelerden, Telekom seviyesine kadar farklı yelpazede ürünler sunan ZyXEL, bu istikrarlı büyümesini gelecek yıla da taşımak ve 2015 yılında daha büyük başarı hikâyelerine imza atmak için hazırlanıyor.

VDSL dönüşümü her iki taraf için de büyük kazanç olacak

Internete bağlı cihazların sayısı artmaya devam ettikçe, bağlantı hızı ve kesintisiz bağlantı kalitesine olan ihtiyaç da giderek artıyor. Hem evlerde, hem de küçük ve orta ölçekli işletmelerde daha fazla cihazı desteklemek ve zengin medya içeriğine daha hızlı ulaşabilmek için yüksek bant genişliği talebi artmaya devam ediyor. ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan geçtiğimiz sene içerisinde hızla artan bu ihtiyacın özellikle VDSL dönüşümünü hızlandırdığını belirtti. Internet servis sağlayıcıların ve telekom operatörlerinin bu ihtiyacı karşılamak için yeni yatırımlar yaptığı belirten Vefa Tarhan, bu alanda en başarılı ve zengin çözümlerin ZyXEL tarafından sunulduğunu söyledi. Vefa Tarhan, geçtiğimiz sene ev kullanıcıları ve ISP'lerin ( Internet Servis Sağlayıcısı) yeni nesil VDSL2 ev fiber internet bağlantı çözümü konusunda ağırlıklı olarak ZyXEL'i tercih ettiklerini belirtti. ISP'lerin VDSL2 dönüşümünde ZyXEL çözümlerinin kalitesi sayesinde müşteri memnuniyetini de artırdıklarını söyleyen Tarhan, ZyXEL'in önümüzdeki dönemde de servis sağlayıcıların ve son kullanıcıların en çok tercih edeceği marka olacağını belirterek şöyle devam etti: "VDSL dönüşümü Türkiye'de ADSL lisanslarının verilmeye başlanmasından bu yana yapılan en büyük devrimdir. Bu dönüşüm sayesinde son kullanıcılar ve kurumlar çok daha yüksek hızlara kavuşurken, servis sağlayıcılar da artan bant genişliği ile birlikte müşterilerine ses, TV, oyun ve bulut depolama servislerinden oluşan farklı hizmet paketlerini sunup katma değer yaratma şansı elde ediyorlar. Bu dönüşüm her iki taraf için de çok daha kazançlı hale geliyor. Türkiye'de internet girişimciliğinin artması ve ekosistemin büyümesi için bu dönüşüm şarttır. ZyXEL olarak bu alanda en başarılı çözümleri sağlamaktan ve bu dönüşüme liderlik etmekten dolayı gururluyuz."

İşletmelerin tercihi ZyXEL oldu

İşletmelerin tercihi ZyXEL oldu

2014 yılında kurumsal çözümlere iş ortakları ile birlikte daha fazla odaklanan ZyXEL Türkiye, farklı sektörden müşterilerine çözüm odaklı projeler geliştirerek bu alanda yüzde 46 büyüme gerçekleştirdi. Kurumların yeni nesil network altyapılarında işin ehli çözüm ortaklarına daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirten ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan şöyle dedi: "Kurumlar, artan network trafiklerini dengelemek, maliyet/kalite odaklı ve gelecek teknolojiler ile uyumlu altyapılar kurmak zorundalar. Rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında şirketlerin yeniliklerden geri kalma veya iş süreçlerini aksatacak altyapı eksiklikleri ile çalışmaya devam etme lüksü kalmadı. IT yöneticileri bu yüzden çok daha hızlı, çevik, güvenilir ve yeni nesil teknolojiler ile şimdiden, ağ teknolojilerine yatırım yapmak zorundalar.

Daha güvenli altyapılara ihtiyaç artacak

2014'te hem dünyada hem de Türkiye'de dijital saldırın en çok gündeme geldiği yıl olduğunu belirten Vefa Tarhan, işletmelerin altyapı ihtiyaçlarında güvenlik yeteneklerini çok daha fazla önemsemeye başladıklarını belirtti. Yenilikçi çözümler ile bu alanda da büyüdüklerini vurgulayan Tarhan şöyle devam etti: "2014 hem küçük ve orta ölçekli işletmelere hem de büyük kurumlara yönelik güvenlik çözümlerimizin çok daha fazla talep edildiği bir yıl oldu. Yeni nesil USG ailemiz ile her ölçekte kurumlarda network güvenliğini proaktif olarak kontrol altında tutup tam raporlama ve anında müdahale edebilme şansı tanıyoruz. 2014 yılında özellikle eğitim sektöründe yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu alanda önemli başarılara imza atıldığını belirten Tarhan şöyle dedi: "Internet teknolojilerinin en yoğun kullanıldığı eğitim kurumları 2014 yılında en çok proje geliştirdiğimiz sektörlerden biriydi. Bu alanda hem ulusal hem de uluslararası tecrübelerimiz ile üniversite kampüslerinden yurtlara, kütüphanelere kadar farklı ortamlar için çözümler sağladık. ZyXEL, yoğun kablosuz internet bağlantısının ihtiyaç duyulduğu geniş yerleşkelerde hem bina içi hem de açık alanlarda en yüksek bant genişliğini ve kesintisiz sinyal kalitesini sunabilen üstün kablosuz çözümlere sahip. Yurtlar, üniversiteler, okullar, kütüphaneler gibi eğitim dünyasının farklı alanlarında gerçekleştirdiğimiz bu başarılı projeler 2014 yılındaki büyümememizde önemli rol oynadı. Bu alandaki tecrübelerimiz ile benzer yapılarda, örneğin turizm sektöründeki otel, tatil köyü ve benzeri turistik tesislerde de başarılı çalışmalar yapıyoruz. 2015 yılında geniş yerleşkeye sahip ve yüksek kalitede kablosuz bağlantı talep eden her çözüm ortaklarımız ile birlikte başarılı projeler gerçekleştireceğiz."

Kullanıcı ihtiyaçlarını en iyi ZyXEL adresliyor

Kullanıcı ihtiyaçlarını en iyi ZyXEL adresliyor

2014 yılında son kullanıcı tarafında da en çok ter ZyXEL One Network yaklaşımımız sayesinde ağ yöneticileri tüm altyapıyı uzaktan kontrol edebiliyor ve tam denetim sağlayabiliyor. 2015 yılında da yeni nesil ağ güvenlik geçitlerimiz ve One Network çözümlerimiz ile kurumların güvenlik ihtiyaçlarında en üst kalite çözümler sunmaya devam edeceğiz."

Eğitim sektörü ZyXEL'e emanet

Tercih edilen markanın ZyXEL olduğunu belirten Vefa Tarhan şöyle dedi: "Son kullanıcıya yönelik geliştirdiğimiz teknolojiler açısından da 2014 yılının oldukça yenilikçi olduğunu söyleyebiliriz. Kablosuz bağlantılarda AC teknolojisinin gelmesi ile birlikte çok daha geniş kapsama alanına ihtiyaç duyan kullanıcıların bu taleplerini yerini getirdik. Ayrıca Powerline serimiz bu yıl çok ciddi talep gören ürünlerimiz arasında oldu. Powerline serimiz sayesinde elektrik şebekesi üzerinden ev ve küçük işletmelerde her odaya 500 Mbps hıza kadar bağlantı paylaşmak mümkün hale geliyor. Tüketicilere yönelik sunduğumuz bu yenilikçi ürünler sayesinde ev ağlarının çok daha güçlü ve her alanda ihtiyaç karşılayabilecek kadar yüksek bant genişliğinde olabilmesine imkân tanıyoruz."

Multimedya depolama çözümlerinde bulut dönemi

Hızla artan multimedya içeriklerin her zaman her yerden kolayca erişebilir olmasının giderek önem kazandığını belirten Vefa Tarhan, bu alandaki çözümlerine de hız kazandırdıklarını ve 2014 yılında artan talepleri en doğru ürünler ile karşıladıklarını belirtti. 2015 yılında da tüketicilerin dijital verilerini saklamak için güvenilir ürünlere olan ihtiyaçlarının artacağını belirten Tarhan şöyle dedi: "NAS ürünleri artık ev ağlarının birer parçası olmaya başladılar. Kullanıcılar çok daha fazla fotoğraf ve video çekiyor, internetten daha fazla içerik indiriyor. Bunları doğru ve güvenilir bir ortamda saklamak kadar, evdeki tüm cihazlardan ve hatta dışarıdan erişebilmek çok önemli hale geldi. ZyXEL olarak yenilikçi NAS ürünlerimiz ile birlikte ev kullanıcılarına tüm dijital verilerini güvenle saklayabilecekleri bulut tabanlı ürünler sunuyoruz. Ağ veri depolama cihazlarımız iOS ve Android işletim sistemli tüm mobil cihazlar ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak, kullanıcıların uzaktan dosyalarına kolayca erişebilmelerine imkân tanıyor. Akıllı televizyonlar, oyun konsolları ve evdeki bilgisayar için merkezi bir depolama alanı yaratmış oluyoruz. NAS ürünlerimiz 2014 yılında artan kapasiteleri, kişisel bulut oluşturabilme yetenekleri ve platform uyumlulukları ile en gözde cihazlar oldular."

2015'de büyümeye devam

Son 7 yıldır yakalanan sürekli büyümesi ve son kullanıcıya en iyi servis desteği veren tamamen yerel çalışanları ile tam operasyon kadrosuyla, bölgesel niteliği ile ZyXEL'in tüm dünyadaki ofislerinde bir ilk olduğunu, bu sebeple Türkiye operasyonunun gittikçe değer kazandığını belirten Vefa Tarhan, 2015'de Telekom sektörü çözümleri yanı sıra, özellikle profesyonel kablosuz ağlar, internet ve yerel ağ anahtarların, güvenlik, akıllı ev ofis çözümlerine daha fazla yatırım yapacaklarını belirtti. Tarhan, 2015 hedefleri hakkında şöyle konuştu: "Telekom ve İşletmelerin ihtiyaç duyduğu çözümler konusunda iş ortaklarımız ile çok daha güçlü bir şekilde yeni yıla giriyoruz. Ayrıca son kullanıcıların kablosuz ağ çözümlerinde en çok tercih ettiği marka olarak liderliğimizi 2015 yılında daha da pekiştirmek istiyoruz. 2015'in hem kurumlar hem de bireyler için teknolojik dönüşümün hızla yayıldığı dönem olacağına inanıyoruz."

Okuyucu Yorumları