ZyXEL,yeni ürünleriyle hayatınıza hız katacak

Kablosuz ağ erişim teknolojileri arasında IEEE 802.11ac destekli ürünlerine ilgi giderek artıyor.

ZyXEL'den hızlı ürünler

ZyXEL, stabil ve güvenli internet bağlantısı sunma odağını yitirmeden gigabit hızında veri aktarımına olanak sağlayan 802.11ac teknolojisi destekli ürünleri ile pazarda büyük ilgi topluyor! İnternet kullanımı tüm dünyada yaygınlaşırken, yüksek çözünürlüklü video ve ses dosyalarını görüntüleme imkanı sunan mobil cihaz sayısı da giderek artıyor. Öte yandan, kullanıcılar artık PC, laptop ve mobil cihazlarından da kesintisiz ve donma olmadan video izlemek, oyun oynamak istiyor.

Elbette bunun için veri aktarım hızı fazla, stabil ve güvenli modem/router cihazlara ve erişim noktalarına ihtiyaç bulunmakta. Kullanıcılardan gelen talepleri dikkate alarak çözüm sunan ağ teknolojilerinin öncü ismi ZyXEL ise Gigabit hızında veri aktarımına olanak tanıyan ve bir IEEE standardı olarak kabul edilen 802.11ac teknolojisine sahip ürünleriyle öne çıkıyor.

Mevcut tüm kablosuz standartları destekleyen 802.11ac teknolojisi, yeni nesil notebook, telefon ve tabletler gibi mobil cihazlar için de dost bir teknoloji. Tüm bu cihazlar 802.11ac kablosuz teknolojisiyle uyumlu olarak çalışacak şekilde üretiliyor.

Ev eğlence sistemlerinde yüksek performans!

802.11ac, ev eğlence sistemleri için de oyunun kurallarını değiştiren bir yenilik. Bu teknoloji, daha hızlı ve yüksek kalitede veri aktarımı ile birlikte daha kararlı bir ağ mimarisine ulaşılmasını sağlıyor. 802.11ac ayrıca çok daha geniş kapsama gücüyle evlerdeki kör noktalara internet bağlantısı taşıyor.

Eski teknolojiler, daha düşük bir bant genişliğine sahip oldukları için zaman zaman zayıf bağlantı kalitesi sorunuyla karşılaşıyorlardı. Tek seferde birden fazla medya akışı gerçekleştirildiğinde videolar donuyor, ses bağlantıları kopuk bir şekilde sunulmak zorunda kalınıyordu. Ancak 802.11ac, sağladığı 1Gbps'ye varan veri aktarım hızıyla bu sorunların üstesinden gelebiliyor. Bu yeni teknoloji, 802.11n'den üç kat daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor.

Video izlerken donma ve bekleme sorunlarına son!

802.11ac ile sunulan yüksek hızlar sayesinde online video izleyen kişilerin en büyük problemi olan videonun dolmasını beklemek, artık tarihe karışıyor. Daha yavaş bağlantı hızlarında video izleyebilmek için videonun donmadan izlenebilmesi için önce ön belleğe alınması gerekiyordu. 802.11ac teknolojisindeki hızlı veri aktarım özelliği sayesinde yüksek kalitede video akışı için bile videonun ön belleğe alınmasını beklemek gerekmiyor. 802.11ac teknolojisi ile ağ bağlantılı televizyonlar, oyun konsolları, bilgisayarlar ve mobil cihazlarda

donma ve bekleme sorunu olmadan HD kalitesinde video akışı kesintisiz sağlanabiliyor. Böylece çocuklar odalarında online oyunlarını oynarken, ebeveynler de HD kalitesindeki online filmleri oturma odalarında eş zamanlı izleyebiliyorlar.

Oyun severlere müjde.

802.11ac'nin sağladığı yüksek veri aktarım hızının temel avantajları bulunmakta. Bunlar; yüksek bant genişliği, daha az enterferans, daha fazla verim ve 3 kat daha fazla hız.Bu yenilikler, yüksek hıza ulaşılmasının yanında, daha kararlı bir ağ mimarisi avantajı sunuyor. Öte yandan sinyal gücünün artmasıyla birlikte bağlantı kopma sorunlarının da önüne geçiliyor. Böylece evlerde kablosuz bağlantının esnekliğinden faydalanılırken, aynı zamanda kablolu bağlantının sunduğu hız ve kararlılık özelliklerinden de yararlanılmış olunuyor. 802.11ac'nin sunduğu stabil ağ yapısı, özellikle sinyal gücünün yüksek ve sürekli olması gereken online müzik ve film servisleri için son derece önemli.

Tüm bunlara ek olarak, bu kararlı mimari sayesinde online oyun severler de kendileri için çok kritik olan sinyal gecikmesi ve donma sorunlarından kurtulabiliyorlar.Kablosuz veri aktarımında yeni bir standart olarak benimsenen IEEE 802.11ac'nin öne çıkan önemli faydalarından birisi 802.11n kullanan önceki nesil erişim noktalarına ve istemcilere göre daha az trafiğe sahip 5GHz bandında hizmet vermesi. Bu sayede hem ağ sinyalindeki enterferans azalıyor hem de her bir erişim noktası tarafından desteklenen cihaz ve kullanıcı sayısı artırılabiliyor. Ancak bu noktada, AC teknolojisini destekleyen cihazların önceki teknoloji ile de uyumlu çalışabilmesi büyük bir önem kazanıyor.

Kullanıcılarını en yeni teknolojik gelişmelerin nimetlerinden faydalandırırken, ağ bağlantısı kararlılığından da ödün vermeyen ZyXEL ise dual band taşıyıcılı cihazları ile pazarda dikkat çekiyor. Örneğin ZyXEL tarafından piyasaya sürülen ve 802.11ac dual band teknolojisi ile üretilen NBG6716 Eşzamanlı Dual Band Kablosuz AC1750 Medya Router NBG6716, eş zamanlı olarak 2.4GHz ve 5 GHz çalışma frekanslarında yayın yapabiliyor ve iyi Wi-Fi performansı için daha az yoğun olan 5 GHz frekans bandı HD uygulamaları için büyük kolaylık sağlıyor.

Bu sayede 2.4 GHZ frekans bandının yoğun olarak kullanıldığı ortamlarda oluşan enterferansın neden olduğu kablosuz performans düşüklüğünün önüne geçerek daha az kullanılan 5 GHZ frekans bandında hızlı ve stabil bir kablosuz erişim olanağı sağlanabiliyor. ZyXEL'in 802.11ac teknolojisini destekleyen bir diğer ürünü AC1600 VDSL2/ ADSL2+ Multi WAN Gigabit Modem/Router'ı (VMG8924-B10A) ise Vectoring, Bonding ve Multi WAN gibi ilave teknolojiler kullanarak ağ performansını iyileştiriyor. Esnek bir yapıda sunulan bu özelliklere, kolayca erişebilen aboneler, hem ADSL2+ hem de VDSL2 aboneliklerinde ürünü kullanabiliyorlar, FTTH/FTTB/FTTC gibi değişik fiber optik uygulamalarında da kullanılan cihaz, birçok erişim tipine birden destek verebiliyor.

802.11ac teknolojisi ve bu teknolojinin sunduğu fırsatlar hakkında değerlendirmelerde bulunan ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan şu ifadeleri kullanıyor:

"İnternet servislerinin yaygınlaşması ve servis sağlayıcılar tarafından kullanıcılara sunulan bağlantı hızlarının artmasıyla birlikte günümüzde HD kalitesinde videolar, akış modeline sahip (streaming) görüntü ve ses dosyaları da çoğalarak, sıkça kullanılır hale geldi. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen kullanıcıların artış göstermesi neticesinde son kullanıcı pazarına sunulan ağ ekipmanlarında veri aktarım hızları Gigabit seviyelerine ulaşmış durumda. 802.11ac teknolojisi, farklı bir frekansı kullanması, yüksek bantgenişliği sağlaması ve enterferansı azaltması dolayısıyla çok önemli bir gelişme. Biz de ZyXEL olarak bu teknolojiyi destekleyen ürünler geliştirme konusunda öncü bir firma olmaktan gurur duyuyoruz. Pazara sunduğumuz 802.11ac teknolojili cihazlar, sadece hıza değil aynı zamanda stabil ve güvenli bağlantı odaklı olduğu için büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Önümüzdeki süreçte bu ilginin daha da artacağı görüşündeyiz."

Okuyucu Yorumları