Acer Predator Triton 700 İnceleme

Uzun zamandır gördüğümüz en yenilikçi notebook Acer Predator Triton 700'ü inceledik!

CHIP Online Notu 93
  • İnovatif tasarım
  • Son derece hafif ve şık
  • Yüksek performans
  • Kaliteli ses sistemi
  • Touchpad kullanımı pratik değil
  • 7'inci nesil Intel işlemciyle geliyor

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz ay Acer'ın X27 monitörünü incelemiştik ve inovasyon anlamında sınırlarda dolaşan bir modeldi. Gördüğünüz her şeyi unutun zira bu defa karşımızda olan ürün laptoplar söz konusu olduğunda gördüğünüz en "acayip" yeniliklerin bazılarını bünyesinde barındırıyor. Kardeş dergimiz LEVEL'ın Youtube kanalında da görebileceğiniz gibi, IgroMir 2018 etkinliği sırasında deneme imkanı bulduğumuz modeller arasında yer alan Predator Triton 700 açık ara en çok dikkatimizi çeken üründü. Zira, 18.9mm inceliğinde ve 2.4kg ağırlığındaki kasaya MaxQ maharetiyle sığdırılmayı başaran GTX 1080 ekran kartı mı istersiniz, Dolby Atmos'u arkasına alan sanal ses sistemi mi, yoksa daha önce hiç görmediğimiz, touchpad ve klavyenin hayatımıza kazınan yerlerini ters yüz eden olağan dışı tasarımı mı?

15.6 inç ebadında, 1080p çözünürlük destekleyen 120Hz IPS ekrana sahip olan Triton 700'de elbette G-Sync desteği de bulunuyor. Bu sayede VSync açık olsun veya olmasın ekrandaki kırıklar olmaksızın üst seviye bir oyun deneyimi yaşamanız mümkün. Ön kısımda yer alan mekanik klavye, oyunlarda yüksek performans gösterse de, öte yandan düşük tuş yüksekliği, yüksek kavrama noktası ve elbette inovatif konumu sebebiyle yazarken pek konforlu değil. Klavyenin RGB destekli olduğunu da bu noktada belirtelim.

Ürünün alametifarikası olan touchpad alışılagelmiş bir konuma sahip değil. Gövdenin arka bölümünde yer alan touchpad bir hayli yenilikçi ve alanı da oldukça büyük. Son derece hassas olsa da bu bölümde ekran kartının bulunması, parmaklarınızın üşümeyeceğinin garantisi diyebiliriz. Şeffaf olan bu bölümde yer alan fan ışıklandırılmış ve pek güçlü bir ışıklandırma olmasa da loş ortamda göze oldukça hoş geliyor.

İşlemci tarafında ise Intel Core i7-7700HQ tercih edilmiş. Bu işlemci ve Intel HM175 anakart, önümüzdeki dönemde güncellenecektir, ancak bildiğiniz gibi halihazırda son derece iyi performans değerlerine sahipler.

Triton 700'de 8, 16 ve 32GB DDR4 – 2400MHz RAM seçenekleri sunuluyor. Elbette ihtiyacınız ve bütçeniz dahilinde seçim yapabilirsiniz. Oyuncuları en fazla etkileyecek kısmı ise bu incecik kasanın içinde yer alan canavar, yani NVIDIA GeForce GTX 1080 MaxQ (8GB) ekran kartı. Günümüzde piyasada olan ve yakın gelecekte piyasaya sürülecek tüm oyunlarda yüksek performans garantili olan bu kartın, böyle ince ve hafif bir makinede kendisine yer bulması kulağa başta inanılmaz geliyor. Ancak gerçek bu ki, bu canavar, bu kasanın içinde yatıyor arkadaşlar. Kuşkusuz oyunlarda üst seviye performans sağlıyorsunuz, fakat Turbo modda soğutma sisteminin oldukça sesli çalıştığını da söylemek lazım.

Özetle

Sonuç olarak, biz oyuncular güçlü olanın büyük ve kaslı olmasına alışkın bir topluluğuz. Ancak aynı şekilde, böylesi yüksek performans vadeden bir altyapının, böylesi ince bir tasarım içinde karşımıza çıkmasına ise pek alışkın değiliz. O nedenle Triton 700 sıra dışı bir notebook olmuş doğrusu.

Elbette bunca güzellik ucuza üretilemiyor, ürünün şu anki Türkiye fiyatı 20.000 TL ve bu açıdan yeniliklere açık hardcore oyunculara hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer NVIDIA GeForce RTX 2080 ekran kartına sahip bir dizüstü bilgisayar satın almayı düşünüyorsanız, Monster Tulpar T7 V18.3 modeline de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator Triton 700
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları