ADATA Legend 960 MAX İnceleme

PC ve PS5’e ekstra güç sağlamak için nasıl bir güncelleme gerekli? Ne tür bir SSD takviyesinde bulunursanız iyi sonuç alırsınız? İyi bir seçenek var...

CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Başarılı heatsink
  • Fiyatı son derece uygun
  • Rakipleriyle kıyaslandığında ortalama bir performansı var
  • Güç tüketimi yüksek

PlayStation 5’in nVME yuvasını aktive etmesi, Gen4 SSD pazarına can getirdi diyebiliriz. Elbette PC tarafında ihtiyaç devam ediyor ancak resme milyonlarca konsolun da dahil olması bu taraftaki hareketin süreceği yönündeki beklentiyi kuvvetlendiriyor. Kısaca, firmalar bu sayede para kazanıyor ve oyuncular da Gen4 geçişini giderek daha ekonomik şekilde çözebilmeye başladılar.

Adata Legend 960 MAX da sunduğu değerlerle ve kendisini 960 modelinden ayıran soğutucusu ile dikkat çeken bir ürün. Soğutucu diyoruz zira paketi açtığınızda da görebileceğiniz gibi heatsink’in vasfı ısı dağıtımına yardımcı olan basit bir alüminyumdan ibaret değil. Bu da yük altında bile throttling ile karşılaşmanızı engelleyen bir detay.

PCI Gen4 x4 bir SSD olan Legend 960 MAX, standart M.2 2280 yapısında. Elimizde 1 TB’lık modeliyle bulunan diskin 2 ve 4TB versiyonları da var. Üzerinde SMI SM2264 kontrolcüsü bulunuyor. Elbette geriye dönük PCI Gen3 uyumluluğu da mevcut durumda. Tabii ki bu durumda hızı da yaklaşık 3500 MB/s civarına düşecektir. Halihazırda bu cihazın sıralı okuma hızı PC’lerde 7400 MB/s şeklinde olurken PS5’te 6400 MB/s değerine ulaşabiliyor. Sıralı yazma hızı ise 6800 MB/s. Bu değerler en tepeye oynamasına rağmen dosya taşıma ve çağırma performansı konusunda rakiplerine kıyasla ortalarda yer aldığını da söylemek lazım. TBW cinsinden dayanım değeri ise 1TB’lik modelde 780 TB.

Adata Legend 960 MAX vaat ettiği performansı sunabilen bir ürün olmuş. 1TB’lık modelin 2400 TL civarına satın alınabilmesi ise 960 MAX’ın en güçlü yönü. Bu, benzer performanstaki bazı takiplerinden daha düşük ve Adata’ya bizim gibi bir pazarda ciddi avantaj sağlıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ADATA Legend 960 MAX
Ürün Markası ADATA
CHIP Online Notu
85