ADATA SU750 256 GB SSD İnceleme

256 GB kapasitede fiyat/performans SSD'si arayanlar için önemli model.

ADATA SU750 256 GB SSD İnceleme
CHIP Online Notu 90

Depolama birimlerinde SSD'nin önemi tartışılmaz. Eğer tercihinizi M.2 SATA'dan yana kullanmıyorsanız bakmanız gereken ürünler katı hal sürücüleri olacak. Fiyat kaygısından dolayı kapasite seçeneğini yukarı çekemiyorsanız ise, en azından işletim sisteminin kurulu olduğu birimi SSD'den yana tutmanız, performans açısından mekanik disklere göre avantaj kazanmanızı sağlayacaktır. Farklı kapasite ve performans seçeneklerinin olduğu SSD havuzunda, ADATA'nın SU750 SSD'si de elimizdeki modelde 256 GB olarak yer alıyor. Elbetter daha yüksek kapasite isteyenler de unutulmamış. Diskin ayrıca 512 GB ve 1 TB gibi farklı seçenekleri de yer alıyor.

Dayanıklılık, kapasite ve hız konularında tam destek sağlayan ADATA SU750, 550 MB/s okuma, 520 MB/s yazma hızlarına kadar performans sergileyebiliyor. Bizim yaptığımız testlerde de bu sonuçları karşılayan ADATA SU750, aldığımız sonuçlarda 540 MB/s okuma, 500 MB/s civarı yazma sonuçları aldı. Bu anlamda diskin, görevini iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyebiliriz.

SSD'ler, mekanik disklere göre en büyük avantajını kısa veri erişim süreleriyle sağladığı gibi, öte yandan dayanıklılıkla da gösteriyorlar elbette. ADATA da SU750'yi buna uygun tasarlamış, ancak çarpmalara, titreşime ve ısıya göre ek dayanıklılıklar da getirmiş. Böylece performanslı bir disk olduğu kadar dayanıklı da davranan ADATA SU750, 70 dereceye kadar çalışma sıcaklığına dayanabiliyor.

Disk tüm disk bilgilerini karşınıza getiren SSD Toolbox isimli bir yazılımı da beraberinde getiriyor. ADATA SSD Toolbox üzerinden; sürücünün durumunu, aşınma seviyesini ve kullanım ömrü bilgilerini görebiliyor, diski kolay şekilde yönetebiliyorsunuz. Ayrıca kolay yedekleme yapabildiğinizi de söyleyelim.

Özetle

ADATA SU750, kategorisi için gayet başarılı bir disk oluyor. Performansıyla kendinden memnun bırakan disk, ayrıca yazılım desteği ve uzun kullanım ömrü sağlamasıyla da rahatlıkla tercih edilebilir. Öte yandan fiyat dengesiyle de şu an 256 GB kapasiteli modeller arasında en uygun fiyatlı model olması da ADATA SU750'nın bir diğer avantajı oluyor.

ADATA SU750 256 GB'lık modeliyle 269 TL fiyat etiketine sahip. ADATA SU750'nin önümüzdeki ay satışta olacağının bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

ADATA SU750; mekanik disklerden SSD'ye terfi edecek veya yeni sistem toplayacaklar için "C:\" birimini rahatlıkla emanet edecekleri bir disk.

Alternatifleri

ADATA SU750'ye en iyi alternatif yine ADATA'dan geliyor. Diskte okuma hızını bir miktar daha yukarı çekmek isteyenler yine 256 GB'lık ADATA SU800'ü tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ADATA SU750 256 GB SSD
Ürün Markası ADATA
CHIP Online Notu
90
Kapasite 256 GB
Arayüz SATA 6 Gb/sn.
Form Faktör 2.5"
NAND Flash 3D TLC
Okuma Hızı 550 MB/s
Yazma Hızı 520 MB/s
Boyutlar 100 x 69 x 7 mm
Ağırlık 47.5 gr.
Okuyucu Yorumları