AeroCool KCAS 750GM Modular İnceleme

AeroCool KCAS 750GM güç kaynağı oyuncular için ne kadar verimli? İnceledik!

CHIP Online Notu 88
  • Fiyat/performans
  • Verimlilik
  • Modüler yapı
  • RGB aydınlatma desteği
  • RGB güç kablosu ayrı satılıyor

Kısa bir süre önce sizlerle Intel Core i9-9900K işlemci ve Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 ekran kartı incelemelerimizi paylaşmıştık. Elbette bu incelemeler için bir sistem topladık ve bugün yakından bakacağımız AeroCool KCAS 750GM güç kaynağı da bu sisteme hayat veren önemli bileşenlerden biri.

Güç kaynağı, masaüstü bilgisayar toplama aşamasında elbette kasa ile beraber zincirin son halkasını oluşturuyor, ancak sistemin en önemli bileşeni. Zira sisteme hayat verdiği gibi, aynı zamanda onu güvende tutuyor. Kısa devre, gerilim ve güç koruması gibi önemli özellikler, güç kaynağı seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında tepede yer alıyor ki, bu özellikler bu cihazda mevcut. Peki, AeroCool KCAS 750GM bizlere başka neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.

Oyuncular için ideal

Oyuncular için ideal

Elimizdeki güç kaynağı, 750W'lık güç değerine sahip. CoolerMaster MasterBox MB511 kasası içinde yer verdiğimiz Aerocool KCAS güç kaynağı; Core i9-9900K CPU'lu, Asus Prime Z390-A anakarta bağlanıyor. Anakartımızın üzerinde RAM olarak 2 adet 8 GB XPG SPECTRIX D80 3600 MHz DDR4 bellek kiti yer alırken, depolama olarak da yine XPG'nin 1 TB kapasiteli SX8200 Pro M.2 SSD'sini kullanıyoruz. İşlemci soğutucusu olarak da FSP'nin Windale 6 modelini çalıştırıyoruz.

Bizim kurduğumuz sistemi gayet rahat taşıyan cihaz, sistemin en çok güç tüketen parçası olan Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 için uygun yapıda. GTX 1080 Ti sahibi olan ve biraz hız aşırtma işlerine göz kırpan kullanıcılar tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Gerçi 1080Ti her ne kadar 600W'lık bir güç kaynağına ihtiyaç duysa da, biraz da geleceğe yatırım yapmak isteyenler bu power'ı seçeceklerdir. Zira cihaz bunu hak ediyor. Peki, neden?

AeroCool KCAS 750GM özellikleri

AeroCool KCAS 750GM özellikleri

Öncelikle bu cihaz modüler yapıda bir güç kaynağı. Böylece kullanmadığınız güç bağlantı kablolarını cihaza takmıyor, kasanın içini kalabalıklaştırmıyorsunuz. Bu da iyi bir hava sirkülasyonu için önemli olduğu kadar sade görünümü de perçinleyen bir özellik.

İkincisi bu güç kaynağı 80 Plus Gold sertifikasına sahip ve bununla beraber yük altında ortalama yüzde 89 ila yüzde 91 arasında verimlilik sağlıyor. Bu, özellikle elektrik fiyatlarının bir hayli cep yaktığı günümüz için bu tür cihazlarda aranması gereken bir özellik.

Bir diğeri de bu güç kaynağının RGB ışıklandırmaya sahip olması. Evet, artık hemen her donanım parçasının RGB ışıklandırmaya sahip olduğunu görüyoruz. Güç kaynağı da bunlardan biri oluyor ve 140 mm ebatındaki fanıyla size RGB LED ışıklandırma sunuyor. Böylece yalnızca kasanın içi ve önü değil, sisteminiz alttan da ışık sızdırarak güzel bir görünüm sağlıyor. RGB fonksiyonunu çalıştırmak için 4-pinlik güç kablosuna ihtiyacınız var. Ancak bu kablo kutu içeriğinde yer almıyor, ayrı olarak satın alınabiliyor. Eğer bu kabloyu edinirseniz, indireceğiniz P7 yazılımı üzerinden RGB ışıklandırma ayarlarını yapabiliyorsunuz.

Bal peteği tasarımlı ızgarası sayesinde maksimum hava akımı sağladığı gibi düşük gürültüyü de gözeten AeroCool KCAS 750GM, kullandığımız süre boyunca fazlasıyla sessiz çalıştı. Kutu içeriğinde ise gerekli tüm bağlantı kablolarını bulunduruyor. Kablolar arasında 1 adet anakart portu bağlantısı olduğu kadar 4+4 Pin CPU, 4 adet 6+2 Pin PCI-Express, 7 adet SATA da dahil olmak üzere ihtiyaç duyulabilecek tüm bağlantılar mevcut. Bu arada tüm kabloların örgü korumalı yapıda olduğunu da belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, AeroCool KCAS 750GM güç kaynağı iyi bir sistem bileşeni oluyor. Özellikle oyuncular tarafından tercih edilecek olan cihaz, üst seviye verimlilik sağlamasıyla önemli bir iş yapıyor. 80+ Gold sertifikası ile çok iyi verimlilik, düşük ses, geniş kablo seçeneği, modüler yapı ve RGB aydınlatma ile sınıfında ilk bakılması gereken model olduğu aşikar. Elbette buna fiyat da eşlik ediyor. Ancak keşke RGB kablosunu da kutu içeriğinde getirseymiş demeden geçemiyoruz. Şu an AeroCool KCAS 750GM'yi piyasada 600 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz ki, bu da benzer modeller arasında öne çıkmasını sağlıyor.

Kimler Almalı

Oyuncular ve yüksek performanslı bir sistem toplayacak olanlar AeroCool KCAS 750GM güç kaynağını tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer 650W'lık bir güç kaynağı arıyorsanız, burada da AeroCool KCAS 650W modelini tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AeroCool KCAS 750GM Modular
Ürün Markası Aerocool
CHIP Online Notu
88
Güç Değeri 750W
Form Faktor ATX
Maks. Çıkış Değerleri 12V:62,5A, +5V:20A, +3.3V:20A
Fan 14 cm RGB LED sessiz fan
Aktif PFC Var (Maks. %99)
Verimlilik 90+
Verimlilik Sertifikası 80+ Gold
Modüler Kablo Var
Garanti Süresi 2 yıl
Okuyucu Yorumları