AOC 27V2Q İnceleme

AOC 27V2Q incelemesi: Çok amaçlı kullanım için uygun monitör.

CHIP Online Notu 80
  • FreeSync desteği
  • 75Hz tazeleme hızı
  • Görüntü kalitesi
  • İnce ve şık tasarım
  • İdeal fiyat
  • Düşük parlaklık
  • Belirgin IPS Glow

Bugün yakından bakacağımız AOC'nin 27V2Q modeli, fiyat/performans monitörleri arasında yer alan önemli modellerden biri oluyor. İster ofis işlerinde kullanmak için, ister oyun noktasında değerlendirmek için, yine günlük kullanım özelinde de bir monitör arayanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir monitör olmuş. Peki, neden böyle söylüyoruz? Şimdi hep beraber incelemeye başlayalım.

AOC 27V2Q Tasarım

AOC 27V2Q Tasarım

AOC 27V2Q, yapı itibariyle çok amaçlı kullanımlara uygun bir monitör modeli; öte yandan tasarımıyla da fazlasıyla ince bir monitör oluyor. Monitöre yandan baktığınızda gayet ince olduğunu görüyorsunuz. 8 mm'lik ince ekranı, yine kenar çerçeveleriyle de oldukça ince. Böylece çok ekranlı çalışma ortamları için de uygun olacak olan monitör, genel olarak plastik malzemeye sahip.

Bağlantılarını ayağı üzerinde bulunduran AOC 27V2Q'nun çok geniş bağlantı desteği sunduğunu söyleyemeyiz. Ancak temel olanlar yer alıyor. HDMI ve DisplayPort 1.2 portunun yanında bir kulaklık girişini de görebiliyorsunuz. Kulaklık girişi önemli, zira monitörde bir dahili hoparlör bulunmuyor.

AOC'nin pek çok modelinde olduğu gibi esnek kullanım gözetmeyen bu model, VESA askısı da içermiyor. Ancak segmentinde rakip modellerde de bu tip özellikleri pek göremiyorsunuz zaten.

AOC 27V2Q Performans

AOC 27V2Q Performans

Temel kullanımlar için hazırlanan AOC 27V2Q, oyun ihtiyacını da karşılayabilmesi için FreeSync desteğine sahip. Monitörde panel olarak 27 inç büyüklüğünde IPS kullanılmış. Full HD çözünürlüğünde görüntü üreten bu ekran, 178 derecelik görüş açısına sahip. Ayrıca 1000:1 tipik kontrast oranı ve 5 ms gibi teknik değerler içeriyor. Monitörün parlaklık oranı ise 250 kandela seviyesinde. Bu anlamda monitörde maksimum parlaklığın çok yüksek olmadığını söyleyelim. Yani bu şu demek, eğer bu monitörü koyacağınız yer doğrudan güneş alıyorsa, maksimum parlaklık biraz sınırlayıcı olacak. Öte yandan IPS panelin karanlık ortamlarda belirgin biçimde IPS Glow yarattığını da belirtelim.

Ekranın görüntü performansı, kapsadığı renk gamutu, renk düzeni gayet kabul edilebilir seviyelerde. Renkleri keskin, ancak doğru görüntüleyen monitör, kontrast seviyesi ve bakış açılarıyla da gayet tatmin edici bir model olmuş.

27 inç monitörde Full HD çözünürlüğe yer verilmiş olması ise, piksel yoğunluğunun doğal olarak düşük olmasına sebep oluyor. Fakat 27 inç ekranlı Full HD çözünürlükteki diğer modellerde de durum farklı değil zaten. Bu boyut için ideal çözünürlük 2K, fakat bu durumda da fiyat yükseliyor doğal olarak.

75Hz tazeleme hızıyla beraber oyunlar için de nispeten uygun davranan AOC 27V2Q, FreeSync özelliği sayesinde AMD ekran kartı sahiplerine hitap eden bir model. Böylece Full HD çözünürlüğünde iyi oyun performansı yakalamak isteyenler için ideal olacak olan monitör, Battlefield V gibi oyunlar için gayet uygun yapıda.

Özetle

AOC 27V2Q, sahip olduklarıyla giriş seviyesi için gayet başarılı bir ekran oluyor. Gayet rekabetçi bir fiyata şık tasarım, ince panel, iyi görüntü kalitesi ve yeterli oyun performansı sağlaması açısından tatmin edici. Parlaklık seviyesi biraz daha yüksek olsa ve IPS Glow kendini daha az belli etse daha iyi olurmuş kanaatindeyiz.

AOC 27V2Q'nun fiyatı ise 1200 TL civarında. Bu anlamda fiyatıyla rakip modellere kıyasla gayet tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Hem günlük kullanımlar, hem ofisler için tercih edilebilecek olan AOC 27V2Q, aynı zamanda AMD ekran kartı sahipleri için de bir oyun monitörü olabilir.

Alternatifleri

AOC 27V2Q'ya alternatif olarak Dell SE2717H ve LG 27MP59G modellerini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC 27V2Q
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
80
Ekran27 inç
Çözünürlük1920x1080
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi5 ms
Parlaklık25 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörYok
Boyutlar609 x 464 x 200 mm
Ağırlık4.2 kg.
Okuyucu Yorumları