AOC AGON AG352UCG6 İnceleme

35 inç kavisli, 21:9 oranlı, WQHD çözünürlüklü ve hatta LED ışıklı AGON AG352UCG6 monitörü inceledik

CHIP Online Notu 91
  • 120Hz tazeleme hızı
  • Renk üretimi
  • Geniş görüntüleme oranı
  • LED ışıklandırma
  • Esnek kullanım seçenekleri
  • Kulaklık askısı
  • Sağlam yapı
  • Shadow Control
  • OSD kullanımı
  • Tek HDMI bağlantısı

AOC'nin oyuncu monitörleri arasında AGON serisi içinde yüksek tazeleme hızları ve görüntü kalitesiyle başarılı modeller var. Bu seride gerek NVIDIA gerek AMD özelinde, G-Sync ve FreeSync destekli monitörler yaygın olarak bulunabiliyor, ancak geniş görüntü isteyenler için 3 model mevcut. Bunlardan G-Sync tarafında tepe model diyebileceğimiz AOC AGON AG352UCG6 modeli, WQHD, yani 3440x1440 piksel çözünürlükte 120Hz tazeleme hızına sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

AOC AG352UCG6 performansı nasıl?

AOC AG352UCG6 performansı nasıl?

Monitör, daha fazlasını isteyen oyuncular için tasarlanmış. 1800 R kavisli ekranıyla karşısındakini sarmalayan model, 35 inç boyutunda ve 21:9 görüntü alanı sunan paneliyle sadece oyunlarda değil, aynı zamanda genel kullanımda da daha fazla görüntüme alanı sunmasıyla rahatlık sağlıyor. Uzunca bir süredir ofis işlerimizde de kullandığımız monitör, özellikle çok sayıda sayfayı aynı anda ekranda görüntüleme olanağı tanımasıyla işimize bir hayli yaradı. Yine bu süreçte CHIP Test Sistemini de revize ettik ve yaptığımız oyun testlerinde bu monitörü de kullandık. Battlefield V olsun, Division 2 olsun, gayet başarılı bir oyun deneyimi sunmayı başardığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Monitör teknik altyapısıyla yeterli desteği sağladığı gibi görüntüyü kavisli ekranıyla geniş bir alanda sunmasıyla da karşısındayken oyundan aldığınız keyfi açıkçası arttırmayı başarıyor. Oyunun atmosferine adapte olma süresini kısaltıyor ve karşısından kalkma sürenizi uzatıyor. Net olarak bu şekilde söyleyebiliriz.

NVIDIA'nın G-Sync desteğini sunan bu model, özellikle NVIDIA ekran kartlı oyunculara hitap ediyor. Ancak dediğimiz gibi bu modelin bir de 200Hz tazeleme hızında AMD FreeSync destekli farklı bir modeli daha var. Eğer kartınız AMD ise, onu da tercih edebilirsiniz.

AOC AG352UCG6 özellikleri

AOC AG352UCG6 özellikleri

Monitörün 120Hz tazeleme hızına sahip olduğunu söyledik. Bununla beraber 300 kandela parlaklık, 2500:1 kontrast oranı ve 4ms tepki süresi gibi teknik birimlerin de sahibi olan monitör, tasarımıyla da gayet sağlam görünüyor. Geniş metal ayak üzerinde yükselen ekran, daha önce çok sayıda AOC monitörde gördüğümüz gibi esnek kullanım imkanı sunuyor. Ekranı öne - arka - sağa ve sola yatırıp çevirebiliyorsunuz. Ayrıca ekranın yüksekliğini de 110 mm'ye kadar arttırmanız mümkün.

Ekranın sağ tarafında yer alan kulaklık askısı güzel düşünülmüş bir detay olduğunu da ilave edelim. Böylece oyuncular, oyun oynamadıklarında kulaklıklarını bu askıya bırakabiliyorlar.

Bu monitör, LED ışıklandırmasıyla da oyunculara uygun. Bu ışıklandırmalar RGB değil, 3 statik renkten fazlası yok. Yine de bizce monitörün güzel görünmesi için yeterli. Monitörün arkasında ve alt kenarında yer alan LED ışıklandırmaları menü üzerinden yeşil, kırmızı ve mavi şeklinde değiştirebiliyorsunuz. Hazır menüden bahsetmişken, burada yer alan bir iki özellikten daha bahsedelim.

Burada göreceğiniz Shadow Control menüsü yoluyla oyunlardaki gölge kontrolünü optimize edebiliyorsunuz. Böylece oyunun karanlık sahneleri çok boğulmadan, iyileştirilmiş şekilde görüntüleniyor.

Yine öte yandan önemli bir diğer özellik Game Mode. Game Mode altında, oyun türüne göre otomatik optimizasyon sağlanıyor. Gamer, Racing, RTS ve FPS şeklinde 4 farklı ayar buraya konumlandırılmış. Bunlardan birini seçebilir, dilerseniz kendiniz de manüel olarak optimize edebilirsiniz. Optimizasyon, monitörde iyi görüntü almanız açısından önemli. O nedenle monitörün sürücülerini de yüklemenizi tavsiye ederiz.

Menüde yer alan diğer özellik de düşük mavi ışık modu oluyor. Eğer oyun oynamayacak ve ekran başında uzun süreli çalışmanız gerekiyorsa, paneli bu moda alarak göz yorgunluğunu azaltabilirsiniz.

Bu arada monitörün menüsünü, ekranın hemen altındaki joystick ile kontrol ediyorsunuz. Tek noktadan kullanım güzel fakat alışması biraz güç açıkçası. Yapacağınız hamlelerde düşünmeniz lazım, yoksa kendinizi bir anda HDMI ve DP arasında geçiş yapmış bulabiliyor veya menüden dışarı çıkmış olabiliyorsunuz. AOC, bizce sonraki modellerde menü sistemini elden geçirmeli. Ayrıca artık Türkçe dil desteğinin de eklenmesi gerek.

Özetle

Özellikle 21:9 görüntü istiyorsanız AOC AG352UCG6 rahatlıkla tercih edilebilecek bir model olmuş. Güzel görüntü üretmesi, kavisli ekranı, kallavi yapısı, yüksek çözünürlük sunması, LED ışıklandırmasıyla keyifli bir monitör modeli. Dediğimiz gibi bu model, NVIDIA ekran kartlı oyunculara uygun. AMD için bu monitörün farklı bir modeli daha var.

AOC AGON AG352UCG6 elbette ucuz bir monitör değil. Fiyatı şu sıralar 6900 TL dolaylarında. Çoğu rakibinden ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda fiyat çizgisiyle de dengede duruyor.

Kimler Almalı

Özellikle NVIDIA ekran kartlı oyuncular tarafından tercih edilecek olan AOC AG352UCG6, 21:9 formatta WQHD çözünürlüklü görüntü isteyen, ayrıca kavisli panelleri tercih edenlerin beğenisini kazanacak bir model.

Alternatifleri

AOC AGON AG352UCG6'ya alternatif olarak HP Omen X3W57AA 35" modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC AGON AG352UCG6
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
91
Ekran35 inç
Çözünürlük3440x1440
Tarama Hızı120 Hz
Görüntüleme Oranı21:9
PanelVA WLED
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık300 kandela
Kontrast (Tipik)2500:1
Görüş Açısı178
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar535 x 612 x 245 mm
Ağırlık11.8 kg
Okuyucu Yorumları