AOC E2476VWM6 İncelemesi

AOC'nin ev ve ofis kullanıcıları için sunduğu 24 inçlik monitörünü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 83
  • Güzel görüntü
  • 1 ms tepki süresi
  • Şık tasarım
  • Yeterli bağlantı seçeneği
  • Yazılım arayüzü
  • Hoparlör yok

Ev ve ofis monitörü şeklinde kategorilenen monitör modelleri, genellikle standart özellikler sunması ve diğer özel modellere nispeten daha uygun fiyatlı olmalarıyla biliniyorlar. AOC'nin bugün inceleyeceğimiz monitörü de, bu kategoriye uygun olarak hazırlanmış bir model.

Aslında AOC'nin "Ev" serisinde bulunan bu ürün, sahip olduğu özelliklerle ofis kullanıcıları tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir elbette. Peki, monitörün ne gibi özellikleri var? Önce tasarımla sözü açalım.

Tasarım

Tasarım

AOC'nin E2476 modeli, 24 inç boyutunda ve net olarak 59.8 mm görüntü sunan bir ekrana sahip. Monitörün tasarımı plastik malzemeden oluşuyor. Arka yüzde işlenmiş siyah plastik yüzeyle güzel görünen monitör, ön panelde de ince çerçeveye sahip. Monitörün ekran çerçevesi bir yana, yan profilden bakıldığında da fazlasıyla ince olduğunu görebiliyorsunuz. Ekran kalınlığı sadece 1,5 cm dolaylarında.

Monitör her ne kadar plastik malzemeyle hazırlanmış olsa da, şık görünüyor. Bunun için standı da gümüş renkle renklendiren AOC uzmanları, böylece monitörün masanızın üzerinde güzel görünmesini sağlamış.

Monitörün ekranını öne ve arkaya doğru esnetebiliyorsunuz. Öne doğru 4 derece, arkaya doğru ise 21 dereceye kadar eğebildiğiniz monitör, böylece oturma biçiminize göre uygun görüş açısı yakalamanıza olanak tanıyor. Ancak monitörün pivot özelliği bulunmuyor.

Monitörün bağlantıları arka tarafta ayrılmış bir alanda sunuluyor. Burada VGA ve HDMI portunu görüyoruz. Bu HDMI portu aynı zamanda MHL desteği de sunuyor. Burada bir kulaklık girişi de yer alıyor. Monitörde hoparlör ise yer almıyor.

24 inç panel

Monitörün paneli 24 inç boyutunda demiştik. Burada bize 1920x1080 piksel çözünürlük sunan monitör, 60Hz tazeleme hızına sahip. 250 kandela parlaklık oranıyla iyi bir parlaklık sağlayan monitör, titreşimsiz panel ve mavi ışık filtresine sahip olmasıyla da kullanıcıların rahat görüntü almasını sağlıyor.

Monitörün önemli özelliklerinden biri 1 ms tepki süresine sahip olması. Bunu TFT panel kullanmasına borçlu olan monitör, böylece konsol veya bilgisayarıyla oyun oynamak isteyenleri de gerçi çevirmiyor. Monitörün bu koşullardaki performansı ise gayet tatmin edici.

Monitörün görüntü özelliklerini ayarlayabilmeniz için ekranın alt kısmında bulunan menü tuşlarını kullanabiliyorsunuz. Menü arayüzü daha önceki AOC modellerinde karşılaştığımız gibi basit ve sade. Ancak bunun geliştirilmesi gerekiyor. Zira Türkçe dil desteği halen bulunmuyor.

Ekran ayarlarında yalnızca menüye bağlı değilsiniz. AOC Screen+ yazılımını yükleyerek ekranı birden fazla alana bölmeniz mümkün. Yine ayrıca i-Menü yoluyla farklı görüntü modları arasında geçiş yapabilir ve daha farklı ek özelliklere kavuşabilirsiniz.

Özetle

AOC'nin E2476VWM6 kod adıyla bulunabilen bu 24 inçlik modeli, gayet kullanışlı bir monitör oluyor. Ev ve ofis kullanıcılarının rahatlıkla tercih edebileceğini söyleyebiliriz. Evde oyun oynamak için bir monitör arayan kullanıcılar, yine bu modeli tercih edebilir. Elbette üst tazeleme hızı ve çözünürlük beklentisi içinde olanları memnun etmeyecektir, fakat standart koşulları bu monitörde rahatlıkla yakalayabilirler.

Kimler Almalı

Ev ve ofis için, güzel görüntü veren standart bir monitör arayanlar AOC E2476VWM6'yı değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Bütçesi 250 TL civarında olan kullanıcılar, alternatif olarak Acer K192HQLB 18.5" modelini de yakından inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC E2476VWM6
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
83
Ekran 24 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 60Hz
Panel TFT
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 250 kandela
Piksel Aralığı 0.271.5
Bağlantılar VGA, HDMI/MHL, kulaklık
Dahili Hoparlör Yok
Güç 26W
Boyutlar 397 x 566 x 190 mm
Ağırlık 3.84 kg.
Okuyucu Yorumları