Apple Watch 2'yi kolumuza taktık!

Apple'ın yenilenen akıllı saati Watch 2 neler sunuyor, onu satın almanıza değer mi?

CHIP Online Notu 85
  • Suya dayanıklı
  • GPS
  • İki gün pil ömrü
  • Parlak ve keskin görüntü
  • Pahalı
  • Fitness daha geniş kapsamlı sunulabilirdi
  • Yalnızca iPhone'la kullanılabiliyor

Apple Watch 2, iPhone lansmanında kendini gösterdi ve beklenen özelliklerinin vücut bulmasıyla Apple fanlarının ilgisini cezbetmeyi başardı. Yeni saat, her ne kadar görünüm anlamında selef modele göre büyük farklılıklar getirmese de, Apple kullanıcıları için büyük ölçüde çekici hale getirecek özellikler içeriyor. Peki, neler bunlar? Önce tasarımdan başlayalım...

Apple Watch 2'nin tasarımı büyük ölçüde önceki modele benzerlik gösteriyor. Yine çelik ve alüminyum tasarımlı modellerin yanında en büyük fark, kuşkusuz yeni seramik model.

Yine 38 ve 42 mm'lik boyutlar varlığını sürdürüyor. Buna bağlı olarak seçeceğiniz modele göre ağırlık da değişiklik gösteriyor. Tüm modeller genelinde saatin ağırlığının ne hafif ne ağır olduğunu söyleyemeyiz. Yeni saatin kalınlık noktasında ise önceki modele kıyasla 1 mm daha kalın olduğunu söyleyelim. Yeni saat 11.4 mm kalınlığında.

Apple Watch 2'nin tasarımına ilişkin en büyük yenilik elbette suya karşı dayanıklı yapıda olması. Watch 2 ile 50 metreye kadar dalabiliyorsunuz. Apple'ın açıklamasına göre dayanıklılık havuz suyu veya deniz suyuna karşı korunuyor. Ancak şirket, Watch 2'nin profesyonel dalışlar için uygun olmadığının altını çiziyor.

Ekran ve özellikler

Ekran ve özellikler

Watch 2'nin ekranı selef modelle aynı boyutta. 1.65 inç boyutundaki ekran OLED panelden oluşuyor ve 390x312 piksel çözünürlükte görüntü sunuyor. Ekran parlaklığı ise yükseltilmiş. 1000 nit ekran parlaklığıyla çok daha canlı bir görüntü sağlayan Watch 2, bu anlamda bizden de tam not aldı.

Ekranda elbette Force Touch aynen korunuyor, işletim sistemi olarak da WatchOS 3 geliyor.

Apple Watch 2, yeni fitness özellikleri de kazanıyor. Böylece kullanıcıların bu alandaki ihtiyaçlarını da karşılayan Watch 2, entegre GPS ile bunu sağlıyor. Öte yandan artık su geçirmeyen bir yapıya kavuşmasıyla beraber, yüzme havuzundaki egzersizlerinizi de takip edebiliyorsunuz.

GPS modülü ile birlikte kullanılacak Nike+ uygulaması, saatin en önemli kullanım alanlarından biri. Sporseverlerin büyük ölçüde ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Ayrıca saatin bir de Nike özel sürümü de bulunuyor.

Pil ömrü

Pil ömrü

Peki, Watch 2'nin pil ömrü ne kadar? Watch 2'nin pil ömrü rahatlıkla 2 gün gidiyor. Açıkçası bu sonuç, beklediğimizden daha iyi çıktı. Zira GPS ve daha parlak ekran gibi eklemelerin daha fazla güç duyacağı açık.

Pil ömrünü belirleyen en büyük faktörse, kalp sensörünün kullanımı ve Bluetooth üzerinden müzik dinletisi oluyor. Bu özelliklerin yoğun kullanıldığı durumlarda pil ömrünü daha kısa sürede tüketebilirsiniz.

Özetle

Toparlayacak olursak, Apple Watch 2 güzel bir akıllı saat olmuş. Apple kullanıcıları tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Eğer elinizde eski model varsa, yeni modeli tercih etmek için suya dayanıklılık ve GPS gibi sebepler var. Bu noktada seçim size kalmış.

Apple Watch 2'nin fiyatı ise 1399 TL'den başlıyor, 4799 TL'ye kadar yükselebiliyor.

Kimler Almalı

Akıllı saat almak isteyen ve fitness'la uğraşan Apple iPhone sahipleri Watch Series 2'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Apple tarafında Watch 2'ye alternatif olarak önceki modelden başka bir alternatif yok. Ancak Android kullanıcısıysanız, çok sayıda fitness saati bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Apple Watch 2
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
85
İşletim Sistemi WatchOS 3
İşlemci Çift çekirdekli
Ekran 1.65 inç OLED
Çözünürlük 390x312 piksel
Wi-Fi 802.11 b/g/n
GPS Var
Su Dayanıklılığı 50 metreye kadar
Pil Ömrü 18 saate kadar
Boyutlar 38 - 42 x 33 – 36 x 11.4 mm
Ağırlık 28 – 45 gr.
Okuyucu Yorumları