Asus DSL-AC51 İncelemesi

Asus'un fiyat/performansıyla dikkat çeken modem / router modeli DSL-AC51'i inceledik.

CHIP Online Notu 87
  • Kullanım
  • Fiyat/performans
  • Kurulum
  • Çift bant desteği
  • 2 adet Ethernet portu
  • USB bağlantısı yok

Asus DSL-AC51, yükselen internet hızları ve diğer yandan kullanımının çeşitlilik gösterebilmesi açısından farklı kullanım koşullarına uygun bir modem / router olarak sunuluyor. Uygun fiyatıyla da dikkat çeken cihaz, böylece fiyat/performans konusunda önem kazanıyor. Peki, cihaz bizlere neler sunuyor? Şimdi yakından bakalım.

Tasarım

Tasarım

Asus DSL-AC51, tasarımıyla şık diyebileceğimiz cihazlardan biri oluyor. Asus'un daha önceki modem / router'larından aşina olduğumuz siyah şeritli tasarımını benimseyen cihaz, boyutlarıyla da yeni nesil router'lara kıyasla oldukça kompakt görünüyor. Üzerinde yükselen 3 adet harici anten bulunduran DSL-AC51, bu antenleri sizlere sabit olarak sunuyor; yani değiştiremiyorsunuz.

Ön tarafında köşede bildirim LED'lerini gördüğümüz cihaz, arka yüzünde ise bize tipik olarak bağlantılarını sunuyor. Yalnız burada oldukça kısıtlı arayüz yer alıyor. 1 adet RJ11 portunun yanı sıra yalnızca 2 adet Ethernet portu yer alıyor. Öte yandan cihazda herhangi bir USB bağlantısı da bulunmuyor.

Özellikler

Özellikler

Asus DSL-AC51, ADSL ve VDSL fark etmeksizin kullanılabilen bir model. Yani ADSL2 veya VDSL2 altyapısından dilediğinizce faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca yine 2.4 GHz ve 5 GHz frekans bantlarını ve dolayısı ile 802.11ac bağlantısını destekliyor. Toplamda 733 Mbps bağlantı hızı sağlayabilen bir cihaz olan DSL-AC51, bunun 300 Mbps'ini 802.11n standardında, geri kalan 433 Mbps'ini ise 5 GHz bağlantıda sağlayabiliyor.

DSL-AC51'nin kurulumu ve kullanımı da oldukça kolay. Herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Ayrıca gelişmiş ayarlarından dilerseniz ebeveyn kontrollerini de gerçekleştirebiliyorsunuz. Yine akıllı telefon uygulamasıyla da farklı özelliklere kavuşmak mümkün.

Performans konusunda da yaptığımız denemelerde sınıfı dahilinde iyi neticeler aldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Antenlerin sinyal kalitesi de gayet iyi. Bu anlamda bu cihazla, dubleks olmamak kaydıyla ortalama bir evin internet ihtiyacını rahatlıkla giderebilirsiniz.

Özetle

kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Kurulum ve kullanımıyla da oldukça kullanışlı bulduğumuz cihaz, farklı internet teknolojilerini desteklemesi ve çift frekansı bulundurmasıyla rahatlıkla tercih edilebilir. Ancak kablolu bağlantı yönüyle ilgili çok seçenek sunmadığını da söylemek lazım pek tabii. DSL-AC51'in fiyatı ise 308 TL dolaylarında.

Sonuç olarak Asus DSL-AC51, bütçesini çok yormak istemeyen ve internet problemini çözmek isteyen

Kimler Almalı

Evinde veya ofisinde internet menziliyle ilgili sorun yaşayan kullanıcılar, TP-Link TL- WPA8630 KIT ile bir hayli mutlu olabilirler.

Alternatifleri

TP-Link WPA8630 KIT'e alternatif olarak fiyatıyla daha uygun olan selef modellerden TL-WPA7510 KIT'i de değerlendirebilir veya yine Zyxel PLA5206 v2 Kit modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus DSL-AC51
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
87
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim RJ11 , RJ45 (2 adet)
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Anten 3 adet (harici)
Bağlantı Hızı 750 Mbps
Buton Güç, WPN, Reset
Boyutlar 207x175x200 mm
Ağırlık 440 gr.
Okuyucu Yorumları