Standart bir modemden fazlası...

Modemlerde aradığınız standart işlevlerden fazlasıysa, Asus DSL-N66U ilginizi çekebilir!

CHIP Online Notu 92
  • Şık tasarım
  • Çift bant desteği ve yüksek hız
  • Çift işlemci ile yüksek performans
  • USB 3.0 yok

Standart bir modemden fazlasını arayan kullanıcılara sunulan Asus DSL-N66U, sahip olduğu fonksiyonları ile ağ performansını maksimuma taşımak isteyen kullanıcılara özel olarak geliştirilmiş bir ürün. Söze cihazın tasarımından başlayacak olursak oldukça şık bir yapıya sahip olduğundan bahsedebiliriz. Yekpare bir kasadan oluşan Asus DSL-N66U, minik bir stant üzerinde duruyor. Modemin üzerinde herhangi bir anten göremiyoruz, ancak bu cihazın performansı üzerinde olumsuz etki bulunacak mı diye düşünmeye gerek yok. Zira Asus DSL-N66U, üç adetten oluşan antenlerine kasa içinde yer veriyor. Böylece şık bir görsellik sunmayı başaran cihaz, aynı zamanda performans kaybına da izin vermiyor.

Bağlantılarına arka kısmında yer veren Asus DSL-N66U, bağlantıları arasında iki adet USB 2.0 bulunduruyor. Böylece aynı anda dosya paylaşımı yapabilecekken diğer yandan yazıcı gibi cihaz paylaşımı yapabilmeniz de mümkün. Ancak burada bir USB 3.0 bağlantısı göremediğimizi de belirtelim. Devam edecek olursak 4 adet RJ45 arabirimi ile LAN ve 1 adet RJ45 birimi ile de WAN bağlantısı sunan Asus DSL-N66U, aynı zamanda RJ11 arabirim ile xDSL altyapısı da sunuyor.

Çift bant, çift işlemci

Çift kanal ve çift işlemcili bir yapıya sahip olan Asus DSL-N66U, çift bant frekanslarda yayın yapabiliyor. Hem 2.4 GHz hem de 5 GHz bantlarını destekleyen cihaz, iki farklı ağı kullanarak 450 Mbps ve üzeri hızlara kablosuz olarak ulaşabiliyor. VDSL2+/VDSL, ADSL2+/ADSL, Fiber, 3G ve 4G altyapılarına destek veren Asus DSL-N66U, böylece profesyonel bir cihaz olduğunu kanıtlar nitelikte. Dilediğiniz bağlantı tipine destek verebilen modem, özellikle internet kesintisine büyük çözüm getirmesiyle beğenimizi kazandı. ADSL, VDSL, Fiber veya 3G hatlarının ikisini aynı anda kullanabilen Asus DSL-N66U, bunlardan birinde arıza meydana gelmesi durumunda diğer hattan internete erişebilmenizi mümkün kılıyor.

Çift bant desteğinin ve yüksek hız göstermesinin yanında çift işlemcisiyle de yüksek performansının temelini hazırlayan Asus DSL-N66U, böylece yüklü ağ işlemlerine karşı tam dayanıklılık gösteriyor. Aynı anda yapılan ağ işlemlerinde performans kaybına tahammülü olmayanlara uygun olan cihaz, aynı anda indirme işlemi yaparken diğer yandan dosya paylaşımlarını mümkün kılıyor.

Teknolojileriyle dikkat çekici

Sahip olduğu teknolojileriyle kullanıcılar tarafından oldukça beğenilecek olan Asus DSL-N66U, 30 saniyede hızlı kurulum özelliği gösteriyor. Böylece sahip olduğu teknolojilerle karmaşık bir yapıya sahip olduğu konusunda akılda soru işaretleri yaratsa da hızlı kurulum özelliği ile bunları hızlı bir şekilde silmeyi başarıyor. DLNA ve FTP sunucu desteği gösterdiğini de söyleyebileceğimiz Asus DSL-N66U, kendine has bazı özellikleri de kullanıcılara sunuyor. Bu özelliklerden bir tanesi AiRadar. AiRadar ile kapsama alanını genişleten cihaz, böylece sağlıklı bir kablosuz erişim olanağı sunuyor. Diğer bir özelliği olan AiCloud ile tahmin edebileceğiniz gibi bulut erişim olanağı sunan modem, iOS ve Android işletim sistemli cihazlarla kullanılabiliyor. Böylece dosyalarınıza dilediğiniz yerden erişebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra misafir ağı ve ebeveyn kontrolü gibi diğer özelliklerin de sahibi olan Asus DSL-N66U, böylece kablosuz ağınızın tüm kontrolünü elinizde tutabilmenize olanak tanıyor. Ağınıza bağlananların hangi içeriklere ulaşabileceklerini ve erişim hızlarının ne olacağını belirleyebilmenize olanak tanıyan Asus DSL-N66U, böylece profesyonel bir kullanım sunuyor.

Özetle

Kablosuz ağında yüksek performans peşinde olanları memnun edecek olan Asus DSL-N66U, üst düzey bir kablosuz modem. Çift bant desteği, çift işlemcisi ve geniş altyapı desteğiyle dikkat çeken Asus DSL-N66U, tasarımıyla da övgüyü hak ediyor.

Kimler Almalı

Asus DSL-N66U, kablosuz ağında yüksek performansın yanı sıra geniş kabiliyetleri olan bir modem satın almak isteyenlere uygun yapıda.

Alternatifleri

Asus'un bu ürünü fazla profesyonel bulan kullanıcılar yine aynı aile altında kendilerine uygun modem alternatiflerini bulabilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus DSL-N66U
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Ağ Standardı IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IPv4, IPv6
Hız 450 + 450 Mbps
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Bağlantılar USB 2.0 (2 adet), RJ45 (5 adet) , RJ11 (1 adet)
Boyutlar 6.5 x 15.5 x 25 cm
Ağırlık 820 gram
Okuyucu Yorumları