GTX560M ekran kartlı

Eline su döktürmeyen bir oyuncu bilgisayarı.

Asus G53Sx İnceleme
CHIP Online Notu 68

Asus G53Sx nispeten küçük ama performanslı oyuncu dizüstü PC'lerinde biri. İşletim sistemi olarak Windows 7 Home Premium veya isteğe bağlı olarak Professional ve Ultimate kullanan Asus, SP1 güncellemesini içermiyor. Oyunlarda performansı artıran bu güncelleştirmeyi yüklemenizi tavsiye ediyoruz ilk olarak. Asus'un ağırlığına baktığımızda pek de etkileyici olmayan 3.92 Kg değerini görüyoruz. Adaptör, çanta ve farenizle birlikte bu ağırlık 4-5 Kg'a ulaşabiliyor. Bu ağırlığın dengeli bir ağırlık olduğunu söylemek mümkün değil zira ürünün ön kısmı epey inceyken arka kısım da tam tersine kalın bir yapıya sahip. Tabi dengesizlik oyun oynarken klavyeyi dikeyleştirdiği için olumlu bir etki oluştursa da taşıma konusunda olumsuz bir hal alıyor. Tasarım konusunda rakipleri kadar başarılı bulmadığımız Asus'nun bizi rahatsız eden ufak bir sorunu da şarj girişinin sağ kısımda yer alması. Çoğunluğun sağ elle fare kullandığını düşündüğümüzde şarj kablosunun sizi fareyi biraz kenara itmeye zorladığını söyleyebiliriz.

Peki G53Sx performans konusunda ne sunuyor? Öncelikle ürünün ülkemizdeki ilk GTX 560M ekran kartlı dizüstü bilgisayar olduğunu söyleyelim. Bu bağlamda oyunlarda çok başarılı bir performans sunuyor. Özellikle de Directx 11 destekli oyunlarda yaptığımız testlerde Full HD çözünürlükte oyunları gayet akıcı bir biçimde oynamayı başardık. İlk oyunumuz Dirt 3'te yüksek ayarlarda saniyede 80 kare değerini elde ederken yine Crysis 2'de saniyede 60 kare ile gayet akıcı bir oyun keyfi yaşadık. Metro 2033'ü dahi yüksek ayarlarda 30 FPS ile oynatabilen G53Sx, performans konusunda bizden tam not aldı. Yine de popüler birkaç oyunu test etmekten kendimizi alamadık. Call of Duty: Black Ops Ultra ayarlarda 65 FPS sunarken daha iyi grafiklere sahip rakibi Battlefield: Bad Company 2 yaklaşık saniyede 30 kare ile yine oynanabilir bir performans sundu. Son olarak FIFA 11 de Ultra ayarlarda 150 FPS ile oynanabilirden de öte bir seviyede çalıştı. Tabi tüm bu yüksek performans ürünün sekiz işlem birimine sahip 2630QM işlemcisi ve 8 GB belleği tarafından da destekleniyor. Yine Blu-ray sürücü ve USB 3.0 gibi artılar da cabası.

Özetle

Tasarım ve ağırlık konusunda beklentilerimizi karşılamasa da performans konusunda kesinlikle eline su döktürmeyen bir oyuncu bilgisayarı.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus G53Sx
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
68
İşlemci Intel® Core i7 2630QM
Bellek 8 GB DDR3 1333 MHz
Ekran Full HD (1920x1080) LED
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 560M 2GB GDDR5
Kablosuz 802.11 b/g/n, Bluetooth V2.1+EDR
Ağırlık 3.92 kg
Okuyucu Yorumları