Asus'un yeni MeMO Pad modelini inceledik.

Asus'un yeni MeMO Pad modeli, yüksek performansla dikkat çekiyor. İnceledik!

CHIP Online Notu 92
  • Renk seçenekleri
  • Yüksek performans
  • Android arayüzü
  • Android 4.4
  • Kamera
  • Parmak izi topluyor
  • HDMI yok

Asus, Memo Pad ailesini bir hayli genişletti. Artık ailede irili ufaklı pek çok model görebiliyoruz. Bu tabletlerden kompakt boyutlu olanlar arasında yer alan MeMO Pad HD 7'i daha önce incelemiştik. Bu defa MeMO Pad 7 ile ofisimize konuk olan Asus, bizlere bir kez daha kompakt boyut getiriyor, ancak diğer yandan yüksek performans vadediyor.

MeMO Pad 7, dış görünüşüyle MeMO Pad HD 7'den pek fark yaratmıyor. Yine kompakt boyutlarıyla rahat bir kullanım sağlayan tabletin incelediğimiz modelinin tam ismi ise ME176CX. Yani teknoloji markete gidip MeMO Pad 7 ME176CX dediğinizde karşınıza bu tablet çıkacak.

Peki, MeMO Pad 7 ne gibi özelliklere sahip ve ailenin diğer üyesi olan HD 7'den ne gibi farklar yaratıyor; şimdi tablete biraz daha yakından bakalım.

Kompakt tasarım

Asus MeMO Pad 7, tasarım olarak HD 7'den pek farklı değil. Yine 7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan tablet, gövde tasarımıyla ise gayet sıradan. Plastik bir gövdenin sahibi olan cihaz, incelediğimiz modeliyle siyah renkte. Ancak Asus, tableti daha pek çok renk seçeneğiyle birlikte sunuyor. Böylece farklı zevklere hitap eden MeMO Pad 7'nin, farklı renkler dışında tasarımında mat malzemenin kullandığını söyleyebiliriz. Hem arka yüz, hem ön panelin çok fazla parmak izi topladığını da bu noktada belirtelim.

Kompakt boyutlarıyla dikkat çekici duran tableti, özellikle gayet ince olmasıyla beğendik. 9.6 mm kalınlığındaki tabletin çevresindeyse çok fazla birim yok. Tabletin sağ yüzeyinde yalnızca güç butonu ile ses düğmeleri bulunuyor. Sol tarafta ise microSD kart yuvası, üst kısımda da kulaklık ve microUSB portu var. Micro HDMI'a ise yine yer verilmemiş.

MeMO Pad 7, çift kameralı bir tablet. Ön yüzünde ve arka yüzünde kameralara yer veren tablet, 0.3 ve 2.0 megapiksel çözünürlükteki kameralarıyla beklentileri açıkçası pek karşılamıyor. Ancak görüntülü görüşmeler ve fotoğraf çekmek için yeterli.

Intel Bay Trail

MeMO Pad 7, asıl farklılığı teknik birimlerinde gösteriyor. Daha önce ARM tabanlı işlemcisiyle karşımıza çıkan HD 7'den işlemcisiyle ayrılan MeMO Pad 7, Intel Atom işlemci sahibi. Atom Z3745 işlemci kullanan tablet, 1.33 GHz frekansta çalışıyor. Ancak işlemci frekansını 1.86 GHz'e kadar yükselirken görebiliyoruz. 4 çekirdekli işlemciyle birlikte performans noktasında büyük fark yaratan MeMO Pad 7, 1 GB bellek seviyesinde. Öte yandan 8 GB'lık dahili depolama alanına sahip olan incelediğimiz modelin, ayrıca 16 GB'lık sürümü de mevcut. 8 GB'lık versiyonu alırsanız microSD karta ihtiyacınızın olacağını belirtelim. Tablet 64 GB'a kadar microSD kart desteği veriyor.

7 inçlik ekran 1280x800 piksel çözünürlük veriyor. HD çözünürlük bu boyut için yeterli görünüyor. Diğer yandan panelin IPS LCD oluşu ve ekranın parlaklık seviyesi, tabletin iyi bir görüntü sunmasını sağlıyor.

MeMO Pad 7'nin performans notlarına geçmeden önce işletim sisteminden ve kullanılan arabirimden de bahsedelim. MeMO Pad 7, Android 4.4.2 işletim sistemiyle çalışıyor. Ancak tablette stok Android yerine özelleştirilmiş bir arabirim görüyoruz. Asus, tabletinde kullandığı ve ZenUI adını verdiği bu arabirimle kullanım kolaylığı ile şık tasarımı bir arada sunuyor. Arayüz akıcılığı gayet tatmin edici, ayrıca özellikle sanal klavye başarısıyla beğendiğimiz tablet, batarya için de güç tasarruf modu sunuyor.

Yüksek performans

MeMO Pad 7, her ne kadar tasarımıyla fark yaratmasa da, performans anlamında şaşırtıcı sonuçlar alarak farkını ortaya koyuyor. Özellikle sahip olduğu fiyat etiketine baktığımızda, fiyat/performans anlamında pek çok rakibinden daha iyi sonuçlar üreten tablet, oyun ve uygulamalarda iyi performans gösteriyor.

Performansını test sonuçlarıyla da ortaya koyan tablet, elimize geçen her tablete yaptığımız testlerden oldukça iyi sonuçlar almayı başardı. Bu testler arasında elbette AnTuTu Benchmark bulunuyor. Test sonucuna göre tam 32284 puan toplayan MeMO Pad 7, bu skorla muadil fiyatlı rakiplerinden daha iyi sonuç üretmeyi başarıyor.

Bir diğer testimiz olan CPU Prime Benchmark'ta da 6223 puan toplayan tablet, böylece yine zirveye oynuyor. Quadrant Standard Edition'da da test ettiğimiz tablet, yine bu testten de 15254 gibi yüksek bir skorla ayrılıyor. İşin grafik tarafında ise Epic Citadel'de denediğimiz tablet, 1280x752 pikselde 45.9 FPS'lik sonuç alabiliyor.

Özetle

Asus MeMO Pad 7, gerçekten başarılı bir tablet. Kompakt boyutlarıyla sürekli el altında bulundurabileceğiniz tablet, ZenUI arabirimi, Android 4.4'le gelmesi ve performans noktasındaki başarısıyla bizden tam not aldı. Bu noktada kamera performansı ve ufak tefek eksiklikleri olduğunu da söylemek lazım. Ancak uygun fiyatına bakıldığında, gayet tercih edilebilecek bir tablet olduğu aşikar.

Asus MeMO Pad 7'nin fiyatı ise 435 TL civarında.

Kimler Almalı

Asus MeMO Pad 7, kompakt boyutlu bir tablet arasında performans bakımından yüksek beklentiler içinde olanlar tarafından beğenilecektir.

Alternatifleri

Asus MeMO Pad 7'e alternatif olarak, daha yüksek performans isteyenlere Samsung Galaxy Note Pro 12.2'yi önerebiliriz. Ancak arada bir hayli fiyat farkı olduğunu da söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Memo Pad 7
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
ModelME176CX
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciIntel Atom Z3745
İşlemci Hızı1.86 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü800 x 1280 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3910 mAH
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar113 x 189 x 9.6 mm
Ağırlık295 gr.
Okuyucu Yorumları