Asus Prime Z790-A İnceleme

Daha güçlü ve hala uygun fiyatlı bir anakart satın almayı düşünenler için iyi bir seçenek olan Asus Prime Z790-A WIFI'yı inceledik.

Asus Prime Z790-A inceleme
CHIP Online Notu 80

ASUS’un prime anakartlarında bu sefer biraz farklı bir yaklaşım benimsemiş olması ilk gözümüze çarpan oluyor. Ürünü hala bütçe pazarında konumlandırıyorlar, ancak önceki tasarımlara kıyasla geliştirilmiş bir estetiğe sahip.

ASUS Prime Z790-A WiFi, yeni nesil bir oyun bilgisayarı kurmak isteyenler için pek çok özellik içeriyor. İlk olarak yeni Prime modelinin DDR5 uyumlu olduğunu söylemek gerek, DDR4 kullananların yeni DIMM'ler alması gerekecek ama özellikle RAM'iniz için 7200MHz saat hızlarını destekleyeceği için buna değer.

Anakartın alt kısmında, 40GB/s hız ve 100W'a kadar hızlı şarj özelliğinden yararlanmanızı sağlayan bir Thunderbolt 4 yuvası da bulunuyor ve bu bağlantı noktasını destekleyen bir kasanız varsa, çevre birimlerinizi şarj etmek için yuvayı takmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Yeni nesil grafik kartlarına yükseltme yapmak isteyenler ise kart üzerindeki PCI-E 5.0 x16 yuvasından yararlanabilir. Bu yeni yuvalar bant genişliğini iki katına çıkararak GPU'nuz söz konusu olduğunda size inanılmaz yüksek hızlar ve performans sağlayabiliyor.

Kablo yönetiminizi basitleştirmek istiyorsanız, PCI-E 5.0 destekli bir güç kaynağı da bu kartlarla güzel bir şekilde eşleşecektir. ASUS, bilgisayar kurma deneyiminizi kolaylaştırmak için GPU ve M.2 sürücüleri kolayca değiştirmek için birkaç kullanılabilirlik özelliği de eklemiş.

ASUS Prime Z790-A anakart, tasarım konusunda da artık daha açık bir renk teması kullanmaya başlamış ve önceki anakarta göre daha fazla soğutucu kapsama alanı ile dikkat çekiyor. DDR5 destekli bir ürün için fiyatı ise mükemmel.

Sonuç

ASUS Prime Z790-A WiFi, Şu sıralar sistemini güncellemek isteyenler veya iyi bir oyun bilgisayarı toplamak isteyenler için uygun bir seçenek olacaktır. Şu an bu anakartı piyasada 8 bin TL civarında bir fiyat etiketiyle bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Prime Z790-A
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
80