Asus TUF Gaming M4 Wireless İnceleme

PC oyuncuları için ekstra hafiflik sunan Asus TUF Gaming M4 Wireless neler sunuyor? İşte Asus TUF Gaming M4 Wireless hakkında bilmek isteyecekleriniz...

CHIP Online Notu 80

Özellikle PC oyuncuları bilecekler ki, son dönemde hafif fareler oldukça popüler. Daha önce bu alanda incelediğimiz TUF Gaming ailesinden M4 Air bu detayı arayanlar için ideal bir kablolu oyuncu faresiydi. Şu an elimizdeki model ise yine bir M4 ama kablosuz ve üzerinde de delikler yok. Yani artık daha hafif ve daha kompakt forma büründüğünü söylemek gayet mümkün.

Bunun dışında TUF Gaming M4 Wireless yapı olarak TUF Gaming M4 Air ile aynı. Elbette dediğimiz gibi küçük bir ağırlık farkı var. Asus, yüzde 10 daha hafiflik için paket içeriğine bir pil dönüştürücü yatak da dahil etmiş böylece AA yerine AAA pil kullanıp 86gr’lık pilli ağırlığı 77g’a indirmek mümkün olmuş. Böylece istediğiniz ağırlığa göre istediğiniz şekilde pil kullanabiliyor ve böylece pili bir ek ağırlık olarak kullanabiliyorsunuz.

RF kullanımında AA pil ile 134 saat ve AAA pil ile ise 53 saat pil ömrü sunuyor. Bluetooth kullanımında ise bu süreler neredeyse 2’ye katlanıyor. PBT polimer üst kapak ve yan düğmeler’in Antibacterial Guard kaplamaya sahip olması ise farenin hijyenik ve temiz tutulmasına yardımcı oluyor.

TUF Gaming M4 Wireless’ın özellikleri de güçlü. Fare 12000dpi hassasiyet ve 300 ips maksimum hız ile 35G maksimum hızlanma sunan PixArt PAW3311 optik sensör kullanıyor. Böylece oyunlarda fazlasıyla verim alabiliyorsunuz.

Ayrıca üzerinde 6 programlanabilir tuş bulunuyor ve Armory Crate yazılımı ile uyumlu. Sol ve sağ fare tuşu ise 60 milyon kez tıklama ile başa çıkabilecek kadar dayanıklı. Deneyimi güçlendirmek için M4 Wireless, yüzde 100 PTFE fare ayağına da sahip.

TUF Gaming M4 Wireless, sahip olduğu her şeyiyle gayet iyi bir model olmuş, ancak RGB ışıklandırma arayanlara göre değil; herhangi bir Aura desteği sunmuyor. Ancak öte yandan oyuncu faresinde kablosuz hafiflik arayanların değerlendirebileceği bir seçenek olmuş.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde TUF Gaming M4 Wireless’ın özellikle daha hafif ancak yüksek performanslı bir fare arayanların ilgisini çekecek bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Seçmeli pil kullanımı ve 2 farklı kablosuz çalışma prensibini benimsemesi en önemli yanları oluyor. Fiyatı ise 1000 TL dolaylarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus TUF Gaming M4 Wireless
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
80