Asus Vivobook Flip 14 İnceleme

İkisi bir arada dizüstü bilgisayarlara güzel bir örnek olan Asus Vivobook Flip 14'ü inceledik.

Asus Vivobook Flip 14 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Son derece yüksek ekran kalitesi
  • İnce ve hafif tasarım
  • 360 derece menteşe özelliği
  • Kamera kalitesi iyi değil
  • Donanımsal özellikleri çok güçlü değil

Genellikle oyunculara hitap eden dizüstü bilgisayarları daha çok elimize ulaşıyor bildiğiniz gibi; diğer taraftan pek çok insan için oyun deneyimi basit, zaman geçirme amaçlı yapımlardan ibaret ve bu insanlar için hafiflik, kullanışlılık gibi özellikler güçlü bir sisteme kıyasla daha fazla önceliğe sahip. Asus'un Vivobook Flip 14 modeli de hem bir ultrabook'un hem de bir tabletin özelliklerini bünyesinde toplamış, son derece ilgi çekici bir model.

Mavi tonlamalı alüminyum bir kasaya sahip olan model son derece şık duruyor ve 360 derece menteşe sistemi sayesinde de gerektiğinde ekranı çevrilerek bir tablet gibi kullanılabiliyor. Bu elbette dokunmatik ekran sayesinde mümkün olan bir özellik ve Asus da Nano Edge teknolojisi sayesinde 13 inçlik bir laptop boyutuna 14 inçlik ekran sığdırmayı başarmış. %78.7'lik ekran / gövde oranına sahip olan ürün sadece 1.6 kg ağırlığında ve en ince noktasında 19.2 milimetrelik bir gövde kalınlığına sahip.

Son derece canlı bir görüntüye sahip olan (1422:1 kontrast, 306 cd/m2 parlaklık) ekran 1920x1080 çözünürlüğü destekliyor ve 178 derecelik son derece geniş bir görüş açısı sunuyor.

Teknik özellikler kısmına gelirse, Vivobook Flip 14'ü pek çok farklı donanımla edinmek mümkün. Bize gelen TP410UR modelinde yedinci nesil Core i5-7200U işlemci ve 4 GB RAM bulunmaktaydı. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan GeForce 930MX ekran kartı da test ürünümüzde mevcuttu. Son olarak 256 GB SSD ve 1 TB sabit disk de test ürünümüzün donanımını tamamlıyor.

Bu da şu demek aslında: Şu sıralarda hayli popüler olan Surviving Mars, Northgard gibi oyunları bu bilgisayarda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Kısaca amacınız internette gezinmek, ofis programlarını kullanmak, film izlemek ve sistem gereksinimi yüksek olmayan oyunlar oynamaksa bu bilgisayar beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Tam şarjda 5 saati aşan batarya ömrünü de sözlerimize ekleyelim.

Özetle

Başarılı bir dizüstü bilgisayar olan ve pek çok opsiyonel iç ve dış donanım (Asus Pen gibi) ile edinilebilen Asus Vivobook Flip 14'ün Türkiye satış fiyatı ise 3700 TL' den başlıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Vivobook Flip 14
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
88
Genel
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Core i5-7200U
İşlemci Hızı2.50 GHz
Çekirdek Sayısı2
Ekran ve Grafik
Ekran14 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)4 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar x x mm
Ağırlık1.6 kg
Okuyucu Yorumları