Her yönden iddialı bir dönüşebilir tablet.

Dokunmatik ekranın ve sonradan eklenebilir QWERTY klavyenin rahatlığını tek bir üründe yaşayın.

Asus VivoTab TF810C İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Klavye eklentisi ve uzun batarya ömrü
  • Kaliteli donanım ve malzeme seçimi
  • Yüksek performans odaklı değil.

Microsoft Windows 8 işletim sistemine sahip olan ürünler, piyasayı sarmaya devam ediyor. Gözde modeller son zamanlarda gördüğünüz gibi artık dönüşebilir tasarımlarla geliyor. Bildiğimiz taşınabilir bilgisayarlar halen var ancak QWERTY klavyesi sonradan eklenen, dokunmatik ekranlı Ultrabook veya netbook'lara benzer donanımlar içeren ürünler de şu sıralar bir hayli revaçta. Asus'un VivoTab ailesinde bulunan TF810C'de kullanıcıların hoşuna gidecek bir cihaz. Kutusundan kullanışlı ve gerçek deriden üretilmiş bir koruyucu kılıfla gelmesi de bize göre önemli ayrıntılardan biri. Asus VivoTab TF810C'yi yine kutusundan gelen kalemle de kullanabilmek mümkün. Kalemin teknolojisi ünlü Wacom tarafından geliştirilmiş.

11.6 inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olan Asus VivoTab TF810C, tasarım olarak mükemmelliği yansıtmayı başarıyor. Ekranda tercih edilmiş olan Corning Fit Glass kaplama sayesinde sağlamlık üst düzeyde. Kaplamanın bir diğer avantajı da parmak izlerini engellemesi. Deneyimlerimiz sonucunda gerçekten de tabletin bahsi geçen noktalara direnç sağladığını gözlemledik. Böylece tercih edilmiş olan IPS panelin kalitesi en iyi şekilde ortaya çıkmayı başarıyor. Ürünün arka kısmındaysa koyu gri renkte alüminyum malzeme hakim ancak üst tarafa doğru plastik başka bir malzemeye geçiş yapılmış. Asus VivoTab TF810C'in isteğe bağlı tercih edilebilen klavye eklentisiyse tümleşik batarya içeriyor ve QWERTY klavye ile kullanım kolaylığı sağlamasının yanı sıra toplam çalışma süresinin 19 saate çıkmasını sağlıyor. Öte yandan Microsoft Windows 8'in parmak hareketlerine duyarlı Touchpad ve çift USB 2.0 arabirimi de klavye eklentisinin sunduğu detaylardan. Klavyenin üst kısmında doğal renk alüminyum malzeme hakim. Alt taraftaysa benzer renkte bir plastik uygun görülmüş. 294 x 188 x 9 mm boyutlara sahip olan Asus VivoTab TF810C'nin klavye hariç ağırlığı ise 675 gram.

Intel'in çift çekirdekli ve 1.8 GHz frekansa sahip Atom Z2760 işlemcisine sahip olan Asus VivoTab TF810C'de 2 GB sistem belleği bulunuyor. Dahili hafıza 32 GB kapasitede ancak Micro SD kartlarla artırılması mümkün. 802.11n ve Bluetooth 4.0 gibi yenilikçi kablosuz bağlantı teknolojilerine yer veriliyor. GPS desteğinin sunulması da bize göre önemli. Normal şartlarda 10 saat çalışabilen tabletin klavye eklentisiyle 19 saate ulaşabildiğini söylemiştik ki bize göre en önemli yönlerden biri. Algılayıcılara baktığımızda NFC de dahil olmak üzere parlaklık, hareket, ivmeölçer ve pusulanın cömertçe sunulduğunu görüyoruz. Ön tarafta 2.0 MP ve arka tarafta 8.0 MP olarak sunulan kameralar da tatminkar düzeyde. Hatta arka tarafta bir LED flaş da ihmal edilmemiş ve 1080p çözünürlükte video kaydı yapılabiliyor.

Özetle

Asus VivoTab TF810C performans odaklı bir cihaz değil. Daha çok taşınabilir bilgisayarların rahatlığından vazgeçemeyenlere ve canı istediğinde tüm bilgilerini tabletinde bir yere götürmekten hoşlananlara hitap ediyor. Uzun çalışma süresi ve üretiminde tercih edilen malzemeler günümüzün en iyilerinden. Dediğimiz gibi klavye eklentisiyle satın aldığınızda çok daha iyi bir hale geliyor.

Alternatifleri

Benzer modeller rakip markalarda da mevcut ancak Asus VivoTab TF810C'nin gerçekten iyi ve tercih edilmesi gereken bir cihaz olduğunu söylemeliyiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus VivoTab TF810C
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Atom Z2760
İşlemci Hızı1.8 GHz
Ekran TeknolojisiWXGA
Ekran Boyutu11.6 inç
Ekran Çözünürlüğü768 x 1366 px
Dahili Depolama2 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü10.5 saat
Boyutlar294 x 188 x 9 mm
Ağırlık675 gr.
Okuyucu Yorumları