Asus Zenbook 14 UX435 İnceleme

Üst seviye performans gösteren ve ultra ince tasarımıyla zarif görünüme sahip bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız bu model size özel. Asus Zenbook 14 UX435'i inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt ve zarif tasarım
  • NanoEdge ekran
  • Ergolift menteşe tasarımı
  • Yüksek performans
  • ScreenPad
  • Gürültü Engelleme özelliği
  • 15 saati aşkın pil ömrü

Dizüstü bilgisayarda hafif modellerin sayısı çok ancak hem kompakt boyut ile ince tasarım çizgisini hem de yüksek performansı aynı potada eritebilen modelleri bulması pek kolay değil. Bu değerleri bir araya getiren nadir modeller arasında ise Asus'un Zenbook ailesini görüyoruz.

Asus Zenbook serisi içinde zarif tasarımlı güçlü dizüstü bilgisayarları yer alırken, bunlardan biri de yeni Asus Zenbook 14 modeli oluyor. Kod adıyla UX435 olarak bulunabilen bu cihazı diğer modellerden ayıran en keskin yanlarını ise şimdi madde madde ele alalım ve yeni Zenbook'u incelemeye başlayalım.

Zarif Tasarım ve Esnek Kullanım

Zarif Tasarım ve Esnek Kullanım

Zarif ve ince tasarımıyla beraber farkındalık yaratan Zenbook 14, daha önceki Zenbook modellerinde de gördüğümüz Ergolift menteşe tasarımını bu yeni modelde de sürdürüyor. Artık şirketin bu seri için gelenekselleştirdiği bir tasarım yaklaşımı olan Ergolift, Zenbook'un kapağını açtığınızda dizüstü bilgisayarın arkasını hafifçe kaldıran ve klavyeyi optimum yazma açısına eğebilen bir menteşe yapısından oluşuyor.

Yazı yazarken sağladığı rahatlığı taşınabilirlik konusunda da sunan laptop, sadece 16.9 mm kalınlığı ve 1.19 kilogram ağırlığı ile hem hafif hem ultra ince bir model olurken, ekranıyla da maksimum görüntü sağlıyor. Ekranın 4 tarafında yer alan sadece 2.6 mm'lik çerçevelerle görüntünün öne çıkması amaçlanırken, laptop'ın ekran – gövde oranı tam yüzde 92 seviyesinde. Böylece kompakt yapılı bir laptop'tan maksimum görüntü elde etmek isteyenlere hitap ediyor.

NanoEdge Ekran

NanoEdge Ekran

Ekranın büyüklüğü 14 inç olurken, panel olarak IPS tercih edilmiş. Bu sayede sRGB renk gamutunun yüzde 100'ü karşılanırken, ekranın görüş açısı da 178 derece. Full HD çözünürlüğün sağlandığı ekran için alınan TUV sertifikası ise, laptop'ın bir diğer fark yaratan noktası oluyor. TUV panel sertifikası, ekranın yaydığı göz retinasına zararlı mavi ışığı yüzde 70 oranında azalttığının ve görüntü titremesinin önüne geçildiğinin bir kanıtı. Eğer bu konuya önem veriyorsanız, satın almayı düşündüğünüz laptop'larda muhakkak bu sertifikayı arayın.

ScreenPad ile Farklı Bir Deneyim

ScreenPad ile Farklı Bir Deneyim

Zenbook 14'de bir diğer dikkat çeken detay ise kuşkusuz TouchPad bölümünde göze çarpıyor. Geleneksel dizüstü bilgisayarlarda yer alan TouchPad'i özelleştiren Asus, bu alanda ScreenPad adını veriyor ve bu alan klasik TouchPad'den çok daha fazlasını sunuyor.

ScreenPad, laptop'ta yer alan ikinci bir ekran. Bu paneli Asus'un önceki Zenbook modellerinde de görmüştük, ancak bu modelde çok daha zengin bir kullanım imkanı sağlanıyor. Bu alanı akıllı telefon benzeri arayüzü ile çeşitli görevleri yönetmekte kullanabiliyorsunuz. Laptop'ın ekranında izlediğiniz bir videoyu bu ekrana taşıyabiliyor, uygulamalarınıza kolay erişim için bu ekranı kullanabiliyorsunuz.

5.65 inç büyüklüğünde olan bu ekran, kullanmaya bir kere başladıktan sonra diğer dizüstü bilgisayarlarda arayıp da bulamadığınız bir alan haline geliyor. Evernote, Spotify, Mail ve diğer kullandığınız uygulamalara buradan hızlıca erişebiliyor, bu alanı telefonunuz ile entegre ederek aramalarınızı yönetebiliyor veya sadece bir numerik tuş takımı olarak kullanabiliyorsunuz. Tercih tamamen sizin.

Asus, ScreenPad ekranını ilk modelden bu yana geliştiriyor ve gerçekten de gelinen nokta müthiş. Bu alandan daha fazla faydalanılabilmesi için üçüncü parti yazılım geliştiricilerle de iş birliğine giden Asus, bu sayede özellikle tasarım işleri yapan ve dijital içerik üreten kullanıcıların elini kuvvetlendiriyor.

Yeni Zenbook 14'ün Özellikleri Neler?

Yeni Zenbook 14'ün Özellikleri Neler?

Peki, Zenbook 14'ün özellikleri neler ve nasıl bir performans üretiyor? Laptop'ta yeni 11'inci nesil Intel işlemci mevcut durumda. Yeni işlemci ile yüzde 40'a varan performans artışı sağlanırken, 4 fiziksel çekirdek ve 8 izlekli Core i7-1165G7 işlemci 2.8 GHz taban frekanstan 4.7 GHz'e varan güç üretebiliyor.

Windows 10 işletim sisteminin üzerinde kurulu olarak geldiği laptop, 16 GB kapasitesinde DDR4 RAM'leri ile önemli performans kazanımı sağlıyor. Böylece profesyonel kullanım ihtiyaçları karşılanırken, ekran kartı tarafı da atlanmamış. ZenBook 14 UX435'te NVIDIA GeForce MX450 ayrık GPU bulunuyor. Bununla beraber grafik işlemleri ve video montaj gibi kullanımların yolu açılmış. Laptop'ta depolama alanı ise tam 1 TB kapasitesinde ve kuşkusuz SSD form faktöründe. PCIe 3.0 arayüzünün kullanıldığı SSD ile hem geniş kapasite hem yüksek hız karşılanıyor.

Teknik altyapısı gibi laptop'ın çevresinde de önemli detaylar yer alıyor. Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 portu, HDMI 2.0b bağlantısı, 3.5 mm kulaklık girişi, microSD kart yuvası ile gerekli bağlantıları sunan laptop, yenilikçi Wi-Fi 6 ile internet bağlantısını sağlıyor ve Bluetooth 5 desteğini içeriyor.

Bu arada bazı kompakt laptop'larda kameranın atlandığını görüyoruz. Zenbook 14'te ise kamera mevcut. Ekranın üzerine ince bir şekilde yerleştirilen kamera ile Windows Hello entegrasyonu sağlayabiliyor ve bu sayede yüz tanıma yöntemini kullanarak güvenli oturum açabiliyorsunuz.

Asus, öte yandan bu kamerayı yapay zeka yoluyla gürültü engelleme fonksiyonuna sahip mikrofon ile de desteklemiş. Bu ilginç teknolojiden, COVID-19 ile başlayan uzaktan çalışma döneminde artan video konferanslarında büyük yarar görebilirsiniz. ASUS AI gürültü önleyici ses, istenmeyen çevre gürültülerini insan konuşmalarından izole edebiliyor. Böylece evden katıldığınız bir video konferansta, arkadaki sesleri filtreleyebiliyor ve daha temiz ve dolayısı ile profesyonel bir görüşme imkanı bulabiliyorsunuz. Bu fazlasıyla yararlı bir çözüm olmuş gerçekten. Bu arada ses demişken, laptop'taki hoparlörlerin de harman kardon sertifikalı olduğunun altını çizelim.

Özetle

Asus Zenbook 14 UX435, sahip olduğu özellikleri ve bunları zarif bir tasarımla sunmasıyla gerçekten özel dizüstü bilgisayarlardan biri oluyor. Geleneksel laptop modellerine kıyasla, sahip olduğu ScreenPad alanıyla beraber esnek kullanım ve üretkenliğini artırmak isteyenlerin fazlasıyla beğeneceği bir model olmuş kanısındayız. Güçlü teknik altyapısı ve çevresel faktörleriyle de ilgi toplayacağı açık. Şu an Asus Zenbook 14 UX435 modelini piyasada 17 bin 499 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Zenbook 14 UX435
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Thunderbolt 4 Var
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-1165G7
İşlemci Hızı4.7 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran14 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce MX450 2 GB GDDR6
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB Type-C2
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ax
Kart OkuyucuYok
Boyutlar x x mm
Ağırlık1.19 kg