Hız şampiyonu

Hızlı bir bilgisayar toplamak isteyenler bu ürüne dikkat etmeliler.

Barracuda ST3750630AS İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Sessiz çalışma
  • Fazla ısınıyor

Bilgisayarlarımızın veri ambarı sabit diskler bozulduğunda canımızın en çok yandığı donanım bileşenlerindendir. İşte bu yüzden hem hızlı hem de kaliteli bir sabit disk için verdiğimiz paraya asla acımayız. Genelde kurtarma yazılımları devreye girse de kurtarılamayan bir diskin bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Sabit disklerde söz sahibi olan Seagate'in Barracuda serisinden olan ürünü 750 GB'lık kapasitesiyle
oldukça büyük bir alan sunuyor.

Ürünün testlerimizde sahip olduğu tek plaka sayesinde 100 MB'ın üzerinde okuma 80 MB'ın üzerinde yazma hızı sunabildiğini saptadık. Bu son derece yüksek hızın bedeli ise sıcaklık olarak bize geri dönüyor. Sabit disk, özellikle yük altında oldukça ısınıyor. Ürünün erişim süresi ise 18 ms ki, bu da normal değerlerin biraz üzerinde. Özetle Seagate bu ürününde son teknolojiye yer vermesine ve oldukça büyük bir veri depolama alanı sunmasına karşın, bazı sorunları henüz aşamamış görünüyor.

Tüm bunlara rağmen, cihazın sunduğu yüksek hızlarla bu eksilerin üstesinden geliyor ve biraz daha fazla elektrik sarfiyatına rağmen performansının getirdiği ödüllerle mutlu etmeyi başarıyor.

SONUÇ Eğer hızlı bir bilgisayar toplamak
istiyorsanız bu ürüne dikkat etmelisiniz. Fakat soğutma için tedbiri elden bırakmayın.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Barracuda ST3750630AS
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
85
Form 3,5 inç
Arabirim SATA/SATAII
Dönüş hızı 7.200 rpm
Önbellek 32 MB
Kapasite 750 GB
Garanti 5 yıl
Okuyucu Yorumları