BenQ MH680 neler sunuyor? İnceliyoruz.

Ev eğlencesi için uygun projektör olan BenQ MH680 neler sunuyor? İnceliyoruz.

CHIP Online Notu 84
  • Full HD çözünürlük
  • Parlaklık
  • Görüntü performansı
  • 3D desteği
  • Nadir de olsa bulanıklık yaşanabiliyor
  • Dahili 3D gözlük yok
  • HDMI kablo yok

Eğer keyfinize birazcık düşkünseniz ve ev eğlencesine önem veriyorsanız projektörlere bir adım yakınsınız demektir. Ev konforunda sinema keyfi yaşamak için birebir olan projektörler, elbette bunun yanı sıra futbol seyri veya uzun soluklu oyun seansları için de uygun. Bugün inceleyeceğimiz projektör, BenQ'nun MH680 modeli. Bakalım bu model, kendinden beklenenleri bizlere sunuyor mu?

BenQ MH680'nin pek kompakt yapıda olduğunu söyleyemeyiz. Yani onu çantanıza atıp sürekli yanınızda taşımanız, mobil ortamlarda kullanmanız için pek uygun değil. Her ne kadar mobil projektörler arasında yer almasa da beraberinde getirdiği kullanışlı çantasıyla onu taşımanız ise elbette mümkün. Böylece evden ofise veya ofisten eve istediğinizde projektörü getirip götürebiliyorsunuz. Öte yandan sinema partileri için arkadaşlarınızın evine de aynı şekilde.

Tasarım detayları

Toplamda 2.8 kilogram ağırlığında olan projektörün tasarımı ise oldukça şık yapıda. Parlak piyano siyahı renkli üst gövdesi ve ön panelinde yer alan beyaz renkli alanla şık görünümde olan cihaz, hemen alt kısmında ise bir düğmeye yer veriyor. Bu düğmeye basarak projektörün yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz.

Menü butonlarını üst kısmında bulunduran projektör, gerekli olabilecek tüm tuşları burada sunuyor. Yine ayrıca bir uzaktan kumanda da mevcut. Bu ikiliyi kullanarak cihazı rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Menü yapısıyla da kullanışlı bulduğumuz projektörün Türkçe dil desteği sunduğunu da söyleyelim.

Şimdi projektörün bağlantılarından bahsedelim. HDMI girişinin yanında iki bilgisayar için iki VGA girişi ve yine bir VGA çıkışı, ayrıca diğer gerekli video ile ses bağlantıları cihaz üzerinde yer alıyor. Yine ayrıca USB ve mini USB girişi de burada bulunanlar arasında.

Bu arada projektörün üzerinde hoparlörlerin bulunduğu bilgisini de verelim.

Full HD ve 3D desteği

BenQ MH680, Full HD görüntü sağlayan bir projektör. Ayrıca 3D desteği de bulunuyor. Hemen kısaca teknik detaylarına değinelim ardından da performans notlarımıza geçelim.

3000 ANSI lümen olan projektör, 10.000:1 kontrast oranı sunuyor ve DLP projeksiyon sistemini kullanıyor. 480i ile 1080p, yani Full HD görüntü aktarımı yapabilen cihaz, 45 inç ila 300 inç arasında görüntü yansıtabiliyor. Bu da demek oluyor ki, bu cihazı satın almayı düşünüyorsanız evinizde geniş boş bir duvarın veya perdenin olması gerekiyor. Yaklaşık 1 ila 2 metreden geniş görüntü sağladığımız cihazla elbette mesafeyi biraz daha arttırarak daha geniş ebatta görüntü alabilmek mümkün.

Peki, BenQ MH680'nin performansı nasıl? Şimdi bundan bahsedelim.

İlk olarak elbette ses ve yaydığı ısıdan bahsedelim. Projektörü ilk çalıştırdığınızda fanlara biraz fazla yüklenen cihaz, işe ilk etapta gürültülü başlıyor, fakat bir süre sonra duruluyor. Yani film izlerken veya oyun oynarken rahatsız olmayacağınızı söyleyebiliriz. Isıyı da iyi kotaran cihaz, havalandırmalarıyla iş görüyor.

Farkı uzaklıklarda görüntüyü kaliteli şekilde yansıttığını gözlemlediğimiz projeksiyon, kaliteye etkide bulunan farklı zeminler için uygun görüntü sağlayabilmesi için menü arabiriminde bunun seçeneğini de sunmuş. Zemin rengini belirterek projektörün uygun görüntü sunmasını sağlayabiliyorsunuz. Kontrast oranıyla ve parlaklık seviyesiyle de beğendiğimiz cihaz, açıkçası oldukça memnun edici performans sergiliyor. Ancak bazen nadir de olsa hareketli sahnelerde bulanıklıkla karşılaştığımızı da söyleyelim.

Özetle

İncelememizin başında da söylediğimiz gibi eğer keyfinize biraz düşkünseniz ve ev eğlencesine önem veriyorsanız BenQ MH680 size göre bir ürün olabilir. Kullanışlı yapısı ve sunduğu görüntü performansıyla beğendiğimiz projektör, elbette profesyonel kullanım amaçlı da tercih edilebilir.

BenQ MH680'nin fiyatı ise 2600 TL civarında.

Kimler Almalı

Evde sinema keyfi sürmek isteyen veya dev ekranda oyun oynamayı düşleyenler tarafından tercih edilebilecek olan BenQ MH680, 3D desteğiyle de eğlence odaklı kullanımlar için ideal.

Alternatifleri

Eğer küçük, daha kompakt boyutlu bir projektör arıyorsanız size buna uygun olarak Acer C205'i alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BenQ MH680
Ürün Markası BenQ
CHIP Online Notu
84
Tip DLP
Çözünürlük 1920x1080
Mercek F=2.59-2.87 f=16.88-21.88 mm
Lamba Ömrü 4000 / 5000 / 6500 saat
Görüntü Boyutu 45 – 300 inç
Sunum Mesafesi 1.15 – 2 m
Parlaklık 300AL
Kontrast Oranı 10.000:1
Görüntüleme Oranı 16:9
Güç Tüketimi Normal 270W, Eco 220W, Bekleme <0.5W
Boyutlar 311 x 104 x 244 mm
Ağırlık 2.8 kilogram
Okuyucu Yorumları