BenQ Zowie S1 İnceleme

BenQ Zowie S1'i inceledik. Mantığa ters köşe yapan espor oyuncu faresi...

BenQ Zowie S1 İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Son derece hafif ve kaliteli
  • Ergonomisi üst düzeyde
  • Pixart 3360 sensör
  • Esporcular ve rekabetçi oyuncular için müthiş bir ürün
  • Herkese göre değil. Ortalama bir oyuncu bu fiyata daha "janjanlı" ürünlere ulaşabilir

BenQ Zowie S1 oyuncu faresini inceledik. The Last Guardian'ı incelerken "bu oyunu halihazırda kabul görmüş teknik doğrulardan ve sıkıcı detaylardan bahsederek incelemeyeceğiz" demiştik. Bu durumu LEVEL Dergisi'nde çok inanarak yılın oyunu seçtiğimiz Death Stranding'de bir kez daha yaşadık. "Deneyim" bir kez daha kağıt üzerine tutulmuş notları, kabul görmüş doğruları ve önyargıları buruşturup bir köşeye doğru fırlattı.

Zowie Nedir?

Bunları anlatıyoruz çünkü Zowie markasını hiç duymamış birisine (artık öyle birisi kaldıysa) S1'in teknik özelliklerinden bahsedip ardından fiyatını söylediğinizde düşüp bayılabilir. Elinize almadan kalitesini hissetmenin zor olduğu bu marka, günümüzde espor arenasında oldukça popüler.

Zowie S Serisi

Zowie S serisi S1 ve S2 adında iki modelden oluşuyor. Zowie'nin geneline hakim olan aynı ürün ve farklı ebat seçenekleri S serisinde de kendisine yer bulmuş. Orta ebatlarda bir eliniz varsa almanız gereken model S1, daha küçük bir fare arayanlar ise S2'den hoşlanacaklardır.

S1'in ağırlığı 87 gram, kardeşi ise kendisinden beş gram daha hafif. İddiasız bir tasarıma sahip olan üründe herhangi bir RGB aydınlatma yok. Bir esporcunun ihtiyacı olduğu üzere tüm kontroller de farenin üzerinde toplanmış.

Alt kısımda solda polling rate ayarını (max 1000Hz), sağda ise DPI ayarını (400/800/1600/3200) yapabilirsiniz. Ürünün amaca uygun tasarımı burada da karşımıza çıkıyor zira Pixart 3360 sensör alıştığımız 12000dpi desteği yerine 3200dpi ile sınırlanmış. Hızlanma 50G, hız ise 250IPS.

Zowie'nin Ağırlığı Ne Kadar?

Zowie'nin hafifliği yanında hemen dikkatinizi çekebilecek bir diğer detay da simetrik olmasına rağmen sağ el kullanımına uygun tasarımı. Kullanılan 16 çentikli fare tekerleği ise oyunlarda verdiği rahatlık ve kontrol hissini masaüstü kullanımda parmağınıza yaptırdığı fazla mesai ile fazlasıyla geri alıyor.

Özetle

Ben oyunda benim önüme çıkmayacak bir hız canavarı istiyorum diyenler için Zowie S serisi uygun bir fare oluyor.

BenQ Zowie S1 Fiyatı Ne Kadar?

Esporcular ve rekabetçi oyuncular için müthiş bir ürün doğrusu. Fiyatı ise 450 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BenQ Zowie S1
Ürün Markası BenQ
CHIP Online Notu
87
Okuyucu Yorumları