Xpeech SIP DECT'i inceliyoruz.

Ofis çalışanlarına hitap eden telefon Xpeech SIP DECT'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 82
  • Başarılı yapı
  • Kapsama alanı
  • Power over Ethernet özelliği
  • Uzun kullanım sunan terminal

Bugün Bircom tarafından sunulan ve ofis çalışanlarına hitap eden Xpeech SIP DECT ürünü inceleyeceğiz. Kurumların SIP desteğine sahip santralleri ile uyumlu olarak çalışan Xpeech SIP DECT, entegre kablosuz çözümlere kıyasla daha uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. Şık tasarımı ve kullanışlı yapısının yanı sıra maliyet açısından da çalışan sayısına göre ölçeklendirilebilmesiyle avantajı beraberinde getiren Xpeech SIP DECT'e şimdi yakından bakalım...

Xpeech SIP DECT, birbirini tamamlayan iki ürünle geliyor. Bunlardan biri el terminali, diğeri ise baz istasyonu. Bize baz istasyonu olarak XSD B1008, el terminali olarak ise XSD 0410 geldi. Bunun yanı sıra farklı bir terminal olarak XSD 0205 de mevcut durumda. Ancak inceleyeceğimiz model bekleme ve konuşma süresiyle daha uzun süreler kullanım sunuyor.

Hafif, şık ve dayanıklı yapıya sahip olan baz istasyonundan söze başlayacak olursak, cihazın kapalı alanlarda 50, açık alanlarda ise 300 metreye kadar kapsama alanı sunduğunu söyleyebiliriz. Böylece geniş ve çok katlı ofis ortamları için ideal bulduğumuz cihaz, ayrıca 200'e kadar el terminalini kaydedebiliyor. Bu da 200 kullanıcı sayısı demek. Ayrıca baz istasyonunun Power over Ethernet özelliğine sahip olduğunu da söyleyelim. Bu sayede yerel ağın çalıştığı her noktada elektriğe ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor.

Xpeech SIP DECT el terminaline gelecek olursak, oldukça kullanışlı olduğunu hemen söyleyebiliriz. Üzerinde bir LCD ekran bulunduran terminal, kolay bir arabirime sahip. Ayrıca arabirimin Türkçe dil desteği de bulunuyor. Tıpkı baz istasyonu gibi terminal de 200 saat bekleme ve 10 saat konuşma süresi sunuyor. Cihazı şarj etmek istediğinizde şarj platformuna bırakabiliyorsunuz. Ancak cihaz şarj olurken çok ince bir sinyal sesi yayıyor. (Firma tarafından yapılan açıklamaya göre bu ses, elimize geçen test ürünüyle ilgili olabilirmiş. Ürün ailesinde böyle bir sorun olmadığının altı çizildi.)

Kulaklık girişi ve handsfree özelliklerine sahip olan cihaz, ayrıca üzerinizde taşımanız için bir mandal aparatını da kutu içeriğinde sunuyor. Böylece kullanıcılar bunu terminalin arkasına sabitleyerek masa başında olmadıklarında da rahatça yanlarında taşıyabiliyorlar.

Özetle

Özellikle yüksek çalışan sayısına sahip ofisler tarafından tercih edilecek olan Xpeech SIP DECT, güzel ve kullanışlı bir yapıya sahip. Baz istasyonunun Power over Ethernet özelliğini desteklemesi de kullanım açısından iyi. Öte yandan el terminali de gayet işlevsel.

Kimler Almalı

Bircom Xpeech SIP DECT, özellikle yüksek çalışan sayısına sahip ofisler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Xpeech SIP DECT'e alternatif olarak cep telefonunu andıran bir DECT telefonu arayanlar Gigaset SL910'u inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bircom Xpeech SIP DECT
Ürün Markası Bircom
CHIP Online Notu
82
Abone Desteği 200 adet
Ekran LCD
Dil Seçeneği Türkçe
Kapsama Alanı 300m (Açık), 50m (Kapalı)
Bekleme Süresi 200 saat
Konuşma Süresi 18 saat
Okuyucu Yorumları