Bose SoundLink Flex İnceleme

Taşınabilir hoparlör arayışına olanlar için güzel bir seçenek olabilecek Bose SoundLink Flex’i inceledik.

CHIP Online Notu 86
  • Hafif ve sağlam yapı
  • Etkileyici ses
  • Yatay ve dikey kullanım
  • Kolay eşleşme
  • 12 saate kadar pil ömrü
  • Bluetooth 4.2 sürümü
  • Ekolayzır ayarı yok
  • Fiyatı yüksek

Sonunda yaz geldi, hasret kaldığımız güneş yüzünü gösterdi. Bundan sonra en az 3 ay keyfimiz yerinde olacak; üşüme derdi yok, hüzünlü bulutlar yok ve belki de en önemlisi kabarık doğalgaz faturaları ile yüzümüz düşmeyecek -en azından şimdilik. Eğer imkan varsa tatile, yoksa hafta sonu deniz kenarlarına, sahillere kendinizi atacağınız keyifli bir yaz mevsimi diliyoruz. Ve bu anlarda yanı başınızda güzel de bir müzik tınısı istiyorsanız, bir süredir kullandığımız Bose SoundLink Flex’ten bahsedebiliriz. Bu cihaz piyasaya sürüldüğünde Bose, SoundLink Flex’in ses kalitesi, özellikle de bas performansı hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Gerçekten de bunda önemli ölçüde haklı olduğunu da yekten söyleyebiliriz, zira hoparlör boyutuna göre güzel ses veriyor.

Bose SoundLink Flex Tasarımı Nasıl?

Hemen hızlıca önce tasarımıyla SoundLink Flex’i incelemeye başlayalım. SoundLink Flex, siyah, beyaz duman ve taş mavisi gibi 3 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Oldukça güzel görünüyor ve yumuşak silikon kaplamasıyla dokunduğunuzda da iyi bir his veriyor. Silikon yapısı nedeniyle düşmelere ve darbelere karşı dayanıklı olduğunu da söyleyelim; ancak yine de dikkatli olmakta fayda var tabii ki zira pahalı bir cihaz. Ancak cihazı suya sokmak için cesaret edebildik. IP67 sertifikası bulunuyor; böylece suya karşı dayanıklı yapıda. Yani havuz kenarında falan rahatlıkla kullanabilirsiniz; suya düşecek, ıslanacak diye sıkıntınız olmayacak.

Bose SoundLink Flex Kullanım Şekli

Yatay ya da dikey şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlanan SoundLink Flex, hoparlörün sesini ayarladığınız konuma göre otomatik olarak optimize ediyor. Aslında tasarım olarak daha önce incelediğimiz SoundLink Micro’ya oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Onun daha büyük hali gibi düşünün. Micro da iyi ses kalitesine sahipti, Flex de bu yönüyle gayet tatmin edici davranıyor. Ancak şunu hemen belirtelim: Hoparlör mono sürücü tasarımını benimsiyor. Yani tek kanaldan ses sağlıyor; bu anlamda SoundLink Micro ya da farklı marka olarak JBL Clip 4 gibi bir model. Stereo ses sağlamak isterseniz, bu üründen 2 tane alarak ve bunları birbirine parti moduyla bağlayarak bunu halledebiliyorsunuz ki, muhtemelen o zaman gerçekten iyi bir hoparlör sistemine sahip olacaksınız zira bu cihaz bile tek başına odayı kaliteli sesle doldurabiliyor.

Bose SoundLink Flex Performansı Nasıl?

SoundLink Flex, mono hoparlör gibi davranabilir fakat böylece yüzeyinde bas için ek alan sağlanmış. Hoparlörün bas performansı gerçekten de oldukça başarılı. Fakat böyle sadece bas bas bağıran bir hoparlör olarak algılamayın bunu; bas genel olarak iyi dengelenmiş, tiz ve orta aralıkta iyi netlik sağlayacak ölçüde ses sağlıyor hoparlör.

Biraz daha detaylandıracak olursak, hoparlörün frekans aralığının entegrasyonunun sorunsuz olduğundan bahsedebiliriz. Bose, ses anahtarlarını ve sonik vurgu değişikliklerini sade hale getirmek için fazlasıyla yeterli dinamizm sağlamayı başarmış. Ancak evet, baslar, bu boyuttaki bir hoparlörden beklenebileceğinden daha dolgun ve güçlü tutulmuş. O anlamda gerçekten iyi bas ses veren bu tür bir Bluetooth hoparlör arıyorsanız ilginizi çekecektir.

Kullandığımız süre içince SoundLink Flex’i, farklı kompakt taşınabilir hoparlörle karşılaştırma fırsatı da bulduk. Mesela bunlardan JBL Charge 5 daha hantal bir model olurken, vokal seslerde tatmin edici bir performans sağlayamıyor. Yine Huawei Sound Joy’da ise SoundLink Flex kadar etkili bas frekansları elde edemiyoruz. Bu anlamda Bose’un genel olarak daha iyi bir ton dengesi sağladığını ve bas ile tiz dengesi konusunda daha fazla netliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz ki, Bose’un da işi zaten ses. Bu anlamda bu noktada başarı üretmesi kadar doğal bir şey yok.

Bu arada SoundLink Flex, Buetooth 4.2’yi kullanıyor ve SBS Bluetooth kodeğini destekliyor. Daha yenilikçi sürümü görmeyi isterdik doğrusu. Hoparlörü direkt olarak Bluetooth üzerinden bağlayabileceğiniz gibi cihaz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için Bose Connect uygulaması yoluyla da eşleştirmeyi yapabiliyorsunuz. Gerçi uygulama üzerinden de çok fazla seçeneğiniz yok; ekolayzır ayarı yapabilmek güzel olurdu.

Bose SoundLink Flex Pil Ömrü

Peki, SoundLink Flex’in pil ömrü ne kadar gidiyor? SoundLink Flex, tam şarj ile 12 saate kadar pil performansı gösterebiliyor. Elbette bunda cihazı bağladığınız kaynağa olan mesafe ve ses seviyesi gibi faktörler de etkili, ancak kullandığımız süre için biz 11 saatlik performans alabildik. Bu anlamda bu iddianın karşılandığını söyleyebiliriz. Şarj olma süresi ise biraz uzun. Cihazın tam kapasite şarj olma süresi yaklaşık 4 saate kadar sürüyor.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirecek olursak SoundLink Flex’in mobil ortamlar için gerçekten de ses konusunda bekleneni vereceğini söyleyebiliriz. Eğer müzikte biraz da bas seslere ilgi duyuyorsanız o zaman ilginizi cezbedebilir. Öte yandan enstrümanları ve vokal sesleri iyi ayırt edebilmesiyle de beğenimizi kazandı. Ancak keşke biraz daha ucuz olsaymış demek lazım. Zira 4199 TL gibi fiyat etiketi var ve bu alanda geniş seçenekler de var. Ancak bu fiyat etiketi karşılığında ses konusunda kaliteyi hissettireceğini bilmek de önemli. O anlamda bizce rahatlıkla tercih edilebilir iyi bir seçim olacaktır.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bose SoundLink Flex
Ürün Markası Bose
CHIP Online Notu
86
Bluetooth 4.2
Menzil 9 metre
Pil Ömrü 12 saate kadar
Şarj Süresi 4 saate kadar
Bağlantı USB-C
Su Dayanıklılığı IP67