Huawei Sound Joy İnceleme

Huawei'nin şahane mobil müzik istasyonu Sound Joy'u tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Şık ve dayanıklı tasarım
  • Kompakt yapı
  • Güçlü ses performansı
  • Çok olay eşleşme ve geniş bağlantı seçenekleri
  • Uzun pil ömrü

Evet, akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet dünyasının tanınan ismi Huawei, hoparlör ve kulaklık kategorilerinin de aktif oyuncusu. Hatırlarsanız daha önce sizlerle Huawei'nin şahane bir tasarıma ve yüksek müzikal performansa sahip hoparlörü Huawei Sound'u incelemiştik. Şimdi ise adının hakkını veren neşe kaynağı diyebileceğimiz Sound Joy'u piyasaya süren Huawei, böylece taşınabilir hoparlör arayanlara iyi bir seçenek daha sunuyor.

Huawei Sound Joy, aktif yaşam koşulları düşünülerek hazırlanmış bir mobil hoparlör. Ekstrem koşullarda da kullanılmak üzere sağlam ve dayanıklı yapıda tasarlanan hoparlör, düşmelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olması açısından sağlamlaştırılmış özel dokuma kumaşıyla kaplanmış ve suya karşı dayanıklılığıyla da korumalı yapısı artırılmış. Hoparlörde IP67 su geçirmezlik sertifikası yer alıyor. Böylece 1 metre derinliğe kadar suya karşı korumalı yapıda olmasıyla özellikle yaz günlerinde havuz kenarında kullanılmaya hazır.

Sound Joy'un boyutları, nereye giderseniz rahatlıkla taşıyabileceğiniz, yanınızda götürebileceğiniz gibi gayet kompakt yapıda. 202 mm uzunluğunda olan bu cihaz, 73 mm genişliğinde ve 73 mm kalınlığında silindir yapıda tasarlanmış. Ağırlığı ise 680 gram. Dayanıklı yapısı bir yana kompakt boyutlarıyla da az önce bahsettiğimiz gibi ekstrem kullanımlar için ideal olduğu gibi, gayet de güzel görünüyor. Obsidyen Siyahı ve Ladin Yeşili gibi 2 farklı renk seçeneğinin bulunduğunu da söyleyelim.

Renk seçeneklerinin ve göze hoş gelen gövdesinin yanı sıra hoparlörün üzerinde, çalınan müziğe parıltılı ışık geçişleri ile tepki veren, ayrıca ses seviyesini ve pil durumunu gösteren LED halkasının yer alması da cihazı görsellik anlamında oldukça çekici hale getirmiş. Bu arada bu LED halkanın altında yer alan pasif radyatörün üzerinde Devialet yazısını görebiliyorsunuz. Devialet markası hoparlör ve amplifikatör üreten önemli bir Fransız ses teknoloji şirketi. Daha önce incelediğimiz Huawei Sound hoparlöründe de Devialet imzasını görmüştük ve bu iş birliğinin Sound Joy'da da sürmesi fevkalade sevindirici. Böyle söylüyoruz, zira Sound Joy'un ses performansı gerçekten de muazzam.

Hoparlörün üzerindeki ses sistemi, daha siz hoparlörü ilk açtığınızda gücünü hissettiriyor. Bu kumaş örgülü gövde altında 20W tam frekanslı hoparlör, 10W slik dome tweeter ve ikili pasif radyatör yer alıyor. Bunların detaylarına baktığımızda, ilk olarak 20W gücündeki tam frekanslı hoparlörün 50 Hz'e kadar düşük bas frekanslarının kusursuz şekilde yayılmasını sağlamak üzere özel olarak tasarlanan karbon fiber diyafram kullandığını söyleyebiliriz. 10W'lık slik dome tweeter ise, Devialet teknolojisi ile çok yüksek ses düzeylerinde bile şahane netlik sağlamak üzere tasarlanmış ve sağladığı sesin ahengine bakarak bunda fazlasıyla da başarılı olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Hoparlörün sağ ve sol yanlarına konumlandırılan simetrik pasif radyatörler ise, 16 mm'ye kadar maksimum uzanım ile düşük frekanslardaki hassasiyeti ve yayılımı kusursuzlaştırıyor. Bu radyatörler, özellikle müzik dinlerken belli bir ses seviyesinin üzerine çıktığınızda, sesin bozulmasını da engelliyor. Bu anlamda Sound Joy ile gümbür gümbür müzik dinleyebiliyorsunuz. Öyle ki 2 metre mesafeden yapılan ölçümde bu hoparlör 79 dBA gücünde ses üretebiliyor. Bu değerin ne anlama geldiğini, küçük bir oditoryumda oda müziği şeklinde tarif edebiliriz ki, buradaki bahsi geçen oditoryumun da konserlere, konferanslara elverişli salon, dinleme salonu anlamına geldiğini söyleyelim. Yani mobil ortamda olduğu gibi bu cihazla evde, odanızda gayet doyurucu bir ses performansı sağlayabiliyorsunuz.

Biz kullandığımız süre içinde elbette pek çok şarkıda değerlendirdik. Mesela Foo Fighters'tan All My Life şarkısından, John Legend'ın All of Me şarkısına geçerken istediğimiz netliği sunan hoparlör, Holst The Planets gibi klasik parçalarda da farklı enstrümanların seslerini herhangi bir bulanıklık olmadan uygun şekilde aktarabildi.

Müzikal performansının yanı sıra Huawei Sound Joy, cihazlara hızlı şekilde bağlanabiliyor ve geniş aktarım yetenekleri içeriyor.

Bluetooth 5.2 standardını kullanan Sound Joy böylece herhangi bir kesinti yaşamadan ve gecikme olmadan ses aktarımı yapabiliyor.

Eğer Huawei akıllı telefonunuz varsa otomatik tanımlama özelliğini destekliyor, ancak bunun için kullandığınız telefon ya da tabletin Harmony OS 2, EMUI 11 ve daha yeni sürüme sahip olması gerekli.

Huawei telefonlar için ayrıca çalmak istediğiniz bir parçayı, telefonu hoparlörlere dokunarak da anında hoparlöre aktarabiliyorsunuz. Yine eğer Huawei Watch GT 2 pro, Watch 3 ve Watch 3 GT akıllı saatiniz varsa, benzer işlevi saat üzerinden yapmanız da mümkün.

Hoparlör, öte yandan Huawei marka bilgisayarlar için de otomatik bulma özelliğini destekliyor. Mobil cihazlar için Huawei AI Life uygulaması üzerinden de bağlantı kurabiliyorsunuz. Bunların dışında ise, zaten tipik Bluetooth fonksiyonu üzerinden de hızlıca bağlanmanız mümkün.

Sound Joy'un bir diğer avantajı ise, NFC desteğine sahip olması. NFC işlevine sahip Android 5.1 sürümü veya daha üzeri akıllı telefonlarla Dokun ve Başlat özelliğini kullanabiliyor ve yine kolayca bağlanabiliyorsunuz.

Tüm bunların yanında Sound Joy'u bir başka Sound Joy hoparlörüyle eşleştirmeniz de mümkün ve bunu sadece 2 cihazı sallayarak eşleştirme yöntemi ile yapabiliyorsunuz. Böylece stereo ses yaratabilir, çevreleyici ve boyutsal ses etkisi yaratabilirsiniz. Yani toparlayacak olursak bağlantı konusunda eliniz fazlasıyla zengin.

Son olarak Sound Joy'un pil ömrüne de değinelim. Hoparlörde tam 8800 mAh kapasitesinde batarya kullanılmış. Bu bataryanın toplam çalma süresi 26 saat. Böylece uzun soluklu bir müzikal deneyim sağladığı açık. Öte yandan şarjı tükendiğinde ise, yalnızca 10 dakikalık şarj ile 1 saatlik oynatma süresi sağlıyor.

Özetle

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde Huawei Sound Joy, mobil ortamlarda olduğu gibi evde de size iyi müzikal performans sağlayacak ölçüde bir Bluetooth hoparlör modeli olmuş. Tasarımı, dayanıklı yapısı, müzikal performansı, uzun pil ömrü ve geniş bağlantı seçenekleriyle gerçekten de keyifli bir cihaz. Önümüzün yaz olduğunu ve Caddebostan sahil ya da plajlarda bol bol vakit geçireceğimizi de düşünürsek, size iyi bir eküri olacaktır. Sound Joy'un fiyatı ise 2 bin 199 TL.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Sound Joy
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Bağlantı Bluetooth 5.2
Mikrofon 3 adet
Su Koruması IP67
Pil Ömrü 26 saate kadar
Bağlantılar USB Type-C, NFC
Boyutlar 202 x 73 x 73 mm
Ağırlık 680 gr.