Özel teknolojiler sunuyor.

Eviniz için iyi bir çok yönlü yazıcı aradınız ve bu Brother'ı buldunuz. Peki iyi mi yaptınız?

CHIP Online Notu 82
  • Çok yönlü fonksiyonları
  • Faks özelliği
  • Hızlı kimlik kopyalama
  • Baskı kalitesi
  • Baskı hızı
  • Ağ bağlantısı olmaması üzücü

Ev-ofis ve mini ofisler için geliştirilen Brother'ın çok fonksiyonlu yazıcı ailesinde yer verdiği yeni cihazını mercek altına aldık. MFC-1811 kod isimli yeni yazıcı; kompakt yapısı ve geniş fonksiyonlarıyla dikkat çekici görünüyor. Yalnızca sayfa yazdırma değil, bunun yanında çok fonksiyonlu olmanın getirdiği tüm avantajları sunabilen yazıcı; kopyalama, tarama ve faks özelliklerini de kullanabilmenize olanak tanıyor.

Çok sayfalı belgeleri güvenle tarama, önemsiz faksların basılmasını önleme, geliştirilmiş üretkenlik ve zaman tasarrufu sağlama gibi ana özellikleri bulunan MFC-1811, detaylarında daha pek çok özellik gizliyor.

Çok yönlü fonksiyonlar

Kompakt bir gövdeye sahip olan MFC-1811, üzerinde minik bir ekran bulunduruyor. Bu ekran vasıtasıyla işlemlerinizi takip edebiliyorsunuz. Ayrıca menü butonlarını kullanarak da rahatlıkla işleminizi yapabiliyorsunuz.

Kağıt tepsisine baktığımızda 150 sayfalık gibi gayet yeterli bir kapasiteye sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca kağıdın mekanizma içinde sıkışmaması için özel bir sistemin de sahibi olan cihaz, sorun yaşamadan iyi bir baskı deneyimi sunuyor. 2400x600 dpi'a kadar baskı çözünürlüğü sunan yazıcı, siyah beyaz lazer baskı teknolojisini kullanıyor. Dakikada 20 sayfa baskı hızı gösterdiğini de söyleyelim. Böylece iyi bir performans sunabiliyor. Ayrıca otomatik doküman besleyicisi ile tek seferde 10 sayfaya kadar dokümanlarınızı kopyalayıp tarayabiliyor ve faks çekebiliyor.

Bu saydığımız özelliklerinin yanı sıra MFC-1811'in 2-in1 kimlik kopyalama gibi bir özelliği de bulunduğunu belirtelim. Bu özellikle birlikte yalnızca tek bir düğme ile kimlik kartının her iki yüzünü birden kopyalayabiliyorsunuz. Bu tür işlemlerin yoğun olarak kullanıldığı ortamlar için bu özellik kuşkusuz verimlilik sağlayacaktır.

Özel kağıt teknolojisi

Az önce kısaca bahsettiğimiz MFC-1811'in kağıt yoluyla ilgili konuyu şimdi biraz daha açalım. Kağıdın yazıcıya girerken eğri girmemesi için özel bir teknoloji kullanan MFC-1811, daha uzun bir kağıt kılavuzuna sahip. Böylece kağıtları içeri alırken buruşmasını engelliyor. Böylece kağıt israfının önüne geçen yazıcı, kısaltılmış kağıt yolu sayesinde işlem hızını arttırıyor. Ayrıca kağıt yolu içinde de özelleştirmelere gidilmiş ki, bu özellikleri Brother'ın önceki modellerinde de gördük. Özel bir kauçuk malzemeden üretilen kağıt alma silindirlerine sahip olan yazıcı, toza dayanıklılık gösteriyor. Böylece baskı işlemi sırasında çevreden yayılan tozların silindire yapışması engelleniyor.

MFC-1811, yalnızca yazdırma işlemi yapmıyor. 600x1200 dpi'a kadar optik tarama çözünürlüğü sunan cihaz, tarama fonksiyonuyla da oldukça işlevsel. Bunun yanında kopyalama işlemini de atlamayan yazıcı, can alıcı özelliği olan faks çekebilmesiyle öne çıkıyor. Bilgisayardan faks gönderebilmenizi ve almanızı sağlayan cihaz, USB 2.0 arabirimi ile bilgisayarınıza kolayca bağlanabiliyor. Ancak ne yazık ki cihazın ağ bağlantısı bulunmuyor.

Özetle

Evde kişisel kullanımlar için olduğu kadar küçük ofisler için de tercih edilebilecek olan MFC-1811, özellikle çok yönlü fonksiyonları ile tercih edilebilir. Baskı kalitesi, baskı hızı ve özel kağıt fonksiyonları ile verimlilik sağlayan cihaz, faks özelliği arayanların ilgisini çekebilir. MFC-1811'in fiyatı ise 488 TL civarında.

Kimler Almalı

Ev ve mini ofis için çok yönlü bir yazıcı arıyorsanız MFC-1811'i tercih edebilirsiniz. Özellikle faks ve 2-in-1 kimlik kopyalama özelliği ile dikkat çeken cihaz, baskı hızı ve kalitesi ile de başarılı.

Alternatifleri

MFC-1811'in ağ bağlantı özelliği bulunmuyor. Eğer bu yönde bir ürün arıyorsanız piyasadaki farklı ürünleri incelemeniz gerekli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Brother MFC-1811
Ürün Markası Brother
CHIP Online Notu
82
Teknoloji Siyah beyaz
Baskı Teknolojisi Lazer
Baskı Çözünürlüğü 2400 x 600 dpi
Kopya Çözünürlüğü 600 x 600 dpi
Optik Tarama Çözünürlüğü 600 x 1.200 dpi
Kağıt Kapasitesi 150 sayfa
Baskı Hızı 20 sayfa/dakika A4
Bağlantılar USB 2.0
Boyutlar 385 x 340 x 283 mm
Ağırlık 8.2 kg
Okuyucu Yorumları