Bu alet arazide nasıl şarj ediyor?

Geri dönüşebilir enerji için arazide büyük önem kazanacak olan SolarWrap Mini'yi inceliyoruz.

Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini İnceleme
CHIP Online Notu 77
  • Akılcı tasarım
  • Pratik
  • Hafif
  • Dayanıklı
  • Aynı anda yalnızca 1 cihaz şarj ediyor

Ekstrem sporcuları ilgilendirebilecek ürünleri fırsat buldukça inceliyoruz. Bunlar arasında kısa bir süre önce de arazide, dağda, bayırda kaybolmamak için kullanılabilecek olan Bushnell'in D-Tour isimli cihazını incelemiştik. Bu defa da yine ekstrem koşullarda kullanılabilecek, yine Bushnell markalı farklı bir ürün elimizde. Bu incelememizde, Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini'ye göz atacağız.

Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini, aslında temel olarak bir mobil şarj cihazı. Ancak bunu gerek tasarımı, gerek kullanım biçimiyle ekstrem sporlara ve doğa koşullarına uygun olarak sunan Bushnell, cihazı solar panelle süsleyerek bizlere sunuyor.

İşleyişiyle bir yana, tasarımıyla da ekstrem koşullar için uygunluğuyla dikkat çeken POWERSYNC SolarWrap Mini, silindir biçiminde bir cihaz. Boyutlarıyla bir cep telefonu uzunluğunda olan cihaza, böylece çantanızda yer bulmak için zorlanmıyorsunuz. Yalnızca 87 gram ağırlığında olması da cabası. Peki, solar paneller nerede?

POWERSYNC SolarWrap Mini, aslında kabaca silindir biçimli bir batarya üzerine sarılı solar panellerle kaplı. Kenarında tutup çekerek panel yüzeyini açabiliyor ve bu sayede güneş enerjisiyle bataryayı şarj edebiliyorsunuz. Elbette bunun yanında cihazı priz yoluyla şarj etmek de mümkün.

Solar panellerini kullanarak güneş altında yaklaşık 10 saatte tam kapasite şarj olabilen cihaz, priz yoluyla ise 4 saat içinde tam kapasite doluyor. 10 saatlik bir sürenin uzun olduğu açık. Fakat bu süreyi, cihazı güneş altına yayıp bekleyerek geçirmiyorsunuz. Arazideyken, hareket halindeyken de şarj için cihazın solar panellerini kullanabiliyorsunuz. Cihazın kumaş tabakasının bir kenarında açılmış bir delik bulunuyor. Böylece cihazı buradan çantanıza asıp açabiliyor ve yürüyüş esnasındayken bataryanın şarj olmasını sağlayabiliyorsunuz.

POWERSYNC SolarWrap Mini'nin bir kenarında microUSB bağlantı noktası bulunuyor. Bu yolla cep telefonu, tablet, GPS cihazı, kamera veya MP3 çalarınızı şarj etmeniz mümkün. Kamera ve GPS cihazlarınızı 2 – 3 defa, MP3 çalarınızı 2 defa ve cep telefonunuzu da 1 kez tam kapasite doldurabilecek ölçüde olan POWERSYNC SolarWrap Mini, Li Ion bataryayla çalışıyor. Mobil şarj cihazları arasında benzer boyutlarda daha fazla performans sunan modeller mevcut elbette. Fakat bu cihaz, özellikle tasarımı ve kullanım biçimiyle hepsinden ayrılıyor. Burada seçim tabii ki kullanıcıya kalıyor.

Son olarak şunu da söylemekte fayda var: Eğer olur da, solar panel üzerine bir darbe gelirse, yani panel hücrelerinden biri zarar alırsa, cihaz işlevselliğini yitirmiyor. Yalnızca zarar gören hücre devre dışı kalıyor ve cihazı birkaç hücre zayiatla kullanmaya devam ediyorsunuz.

Özetle

Tasarımı ve kullanım biçimiyle ekstrem koşullara uygun olarak tasarlanan cihaz, güneş enerjisini kullanarak kendini yenileyebilmesiyle arazi koşulları için fazlasıyla uygun yapıda tasarlanmış. Bu anlamda bizden tam not alan cihaz, belki tam kapasite doluyken cihazları daha fazla şarj edebilse veya birden fazla cihaza aynı anda şarj paylaştırabilse çok daha iyi olurdu. Ancak Bushnell'in bu cihaza benzer farklı çözümleri de bulunuyor. Onları da yakından inceleyebilirsiniz.

Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini'yi 209 TL civarında bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Arazide vakit geçiren, ekstrem sporlarla ilgilenen veya avcılık sporuna gönül veren kullanıcılar Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini'yi edinmek isteyebilirler.

Alternatifleri

Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini'ye alternatif olarak Apprise 4000 mAh cihazı da incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bushnell POWERSYNC SolarWrap Mini
Ürün Markası Bushnell
CHIP Online Notu
77
Uzunluk 463 mm
Şarj Süresi (Prizden) 4 saat
Şarj Süresi (Solar) 10 saat
USB 1 adet
Güç Çıkışı 5V1A
Batarya Türü Li Ion
Boyutlar 109 x 31 mm
Ağırlık 87 gr.
Okuyucu Yorumları