Canon EOS 80D'yi inceliyoruz

Hevesli fotoğraf meraklılarına DSLR.

Canon EOS 80D İnceleme
CHIP Online Notu 82
  • Güçlü görüntü sensörü
  • Hızlı otomatik odaklama
  • WLAN, NFC
  • Hareketli dokunmatik ekran
  • Oransal olarak küçük vizör
  • Ultra HD, bu fiyat sınıfında olmalıydı

Canon yeni EOS 80D modeli için şık bir tasarım seçmiş: Güçlü 24 Megapiksellik APS C boyutundaki sensörü ile başlayarak dokunmatik kullanımına WLAN, NFC ve suya karşı dayanıklılığa kadar özen kendini gösteriyor. 4200 TL'lik makul fiyatı, başardığı görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı ile APS-C-DSLR kameralar arasında iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. 6000 x 4000 piksel çözünürlüklü sensörler için, ölçülen değerler cihazın kardeş modelleri EOS 750D ve EOS 760 D ile aynı görüntü çipini kullandığını gösteriyor: Canon EOS 80D her görüntü boyutunda ISO 100 ışık hassasiyeti için 1700 harika hat çifti sunuyor. Bu harika keskinlik seviyesi Canon'da ISO 1600'e kadar korunuyor. Detay verilen önem o derece yüksek ki, bu ISO değerlerinin yanında zifiri karanlıkta dahi çekim çocuk oyuncağı haline gelmiş. Aksine, ISO 3200'den itibaren detaylar azalıyor ve bulanıklık ciddi ölçüde beliriyor. Ayrıca sonuç yüzde yüz görünümde bile görece kabul edilebilir hale geliyor. Fakat en üst seviye ISO'da (12.800 ve 25.600), düşük seviye detay ve bulanıklıklar söz konusu.

Bu APS-C sensörün bir sonucu. Fakat buna rağmen EOS 80D yüksek kullanım hızıyla puan topluyor: Hareketli objeler için saniyede 7 fotoğraf. 45 otofokus alanı bile tüm aydınlatma şartlarında hızlı ve yeterli bir odaklama sağlıyor. Özellikler anlamında, Canon EOS 80D'de eksik az: Harika ve kaydırmaz kasası su ve toza karşı dayanıklı. Kullanım için alışılagemiş tuşlar ve çarkların yanında, pozlama süresi ve motif programları gibi birçok özellik dönen ve yüksek çözünürlüklü 3.0 inç ekranından kullanılabilir. Aynı şekilde, Canon'un pili en üst seviyede 3100 fotoğraf ve 230 dakika video çekiyor. Fakat video çekiminde bazı eksiklikleri var: Canon modeli maksimum Full HD ve fps ile sınırlı. Ultra HD'den eser yok.

Özetle

Güçlü görüntü sensörü, hızlı otomatik odaklama, WLAN ve NFC bağlantıları ve hareketli dokunmatik ekranıyla Canon EOS 80D, hevesli fotoğraf meraklıları tarafından beğenilecektir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon EOS 80D
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları