Mobil şarj cihazını yakından inceledik.

CasePower'ın cebinize ek güç sağlayan, şık tasarımlı mobil şarj cihazını yakından inceledik!

CHIP Online Notu 68
  • Kolay kullanım
  • Şık tasarım
  • Tak ve çalıştır
  • Kutu içeriği
  • Batarya kapasitesi sınırlı
  • Yavaş şarj oluyor

Akıllı telefon ve tabletler için ek şarj imkanı sağlayan mobil şarj aletleri oldukça kullanışlı. Bu tür cihazlar arasında pek çok örneği bir arada görebiliyoruz. Bunlar arasında yer alan CasePower'ın da, artık ürünlerini ülkemizde bulabiliyoruz. CasePower'ın elimizdeki modeli Smart Power Booster isimli bir model. Tasarımıyla özellikle hanımların ilgisini çekecek yapıda gibi görünen cihaz, bir ruj görünümünde. Boyutları ve hafif olmasıyla rahatlıkla çantada taşınabilecek olan bu mobil şarj cihazı, bakalım cep telefonunuza ne kadarlık bir katkıda bulunuyor?

Tasarımı hanımlara göre

Farklı renk seçeneklerine sahip Smart Power Booster, incelediğimiz modeliyle kırmızı renkte. Ürünü ayrıca siyah, gümüş, pembe, mavi ve mor renk seçenekleriyle de bulabiliyorsunuz. Silindir şeklinde olan cihaz, 22 mm'lik kalınlığa ve 110 mm'lik uzunluğuyla hiç de büyük değil. Ruj kutusu görünümünde yapısıyla çantada her zaman bulundurulabilir. Ayrıca yalnızca 72 gram ağırlığında olduğunu da belirtelim.

5V 0.8A güç girişi yapılabilen cihaz, çıkışta ise 5V 1A değerlerini sunuyor. Üzerinde herhangi bir açma kapama butonu yok. Yalnızca bir micro USB ve bir normal USB bağlantısı görüyoruz. Bu bağlantıları kullanarak Smart Power Booster'ı şarj edebilir ve yine mobil şarj cihazını telefonunuza bağlayabilirsiniz.

Smart Power Booster'ın teknik detaylarından ve batarya kapasitesinden az sonra bahsedeceğiz. Ancak daha önce cihazın aksesuarlarından etkilendiğimizi söyleyelim. Kutu içeriğinde mini USB, micro USB ve iPhone telefonlarla kullanabileceğiniz özel adaptörü bulabiliyorsunuz. Böylece cihazı farklı telefonlarla kullanmanız mümkün.

2600 mAh batarya

2600 mAh batarya kapasitesine sahip olan Smart Power Booster, ortalama cep telefonları için yeterli seviyede bir kapasite sunuyor. Ancak üst düzey akıllı telefonların şarj ihtiyacını tam olarak karşılayamayacağı açık. Zira baktığımızda LG G2 ve Sony Xperia Z1 gibi güçlü telefonlar 3000 mAh'li bataryanın sahibi. Ayrıca yine Samsung Galaxy Note 3 de 3200 mAh'lik batarya içeriyor. Ancak Nokia Lumia 1020'nin 2000 mAh'lik bataryasını birden fazla doldurabildiğini de söyleyelim.

Bataryası tükendiğinde yaklaşık 8 saatte şarj olabilen Smart Power Booster, bu nedenle bizden eksi puan alıyor. Piyasada daha yüksek kapasiteye sahip modeller var ve daha hızlı şarj oluyorlar. Ayrıca ürünün bataryasının ne kadar kaldığını görebileceğiniz bir gösterge de bulunmuyor.

Özetle

Smart Power Booster, cep telefonunuzun şarjı bitmek üzereyken yardımınıza koşacak bir ürün olarak dikkat çekiyor. 2600 mAh'lik bataryası açıkçası yetersiz. Özellikle üst seviye akıllı telefonlara yetmiyor. Fakat daha düşük bataryalara sahip cihazlar için rahatlıkla kullanılabilecek olan Smart Power Booster, şık tasarımıyla da özellikle hanımlar tarafından ilgi çekici olabilir. Bu arada Smart Power Booster'ın fiyatının 69 TL olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Cep telefonunuzun şarj problemini sona erdirmek için kullanabileceğiniz Smart Power Booster, 2600 mAh'e kadar bataryalar için birebir. Ayrıca ruj görünümlü tasarımıyla da özellikle hanımlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Piyasada Smart Power Booster benzeri çok fazla ürün bulunuyor. Bunlar arasında daha yüksek kapasiteli örnekleri görebiliyoruz. Eğer yeni nesil akıllı bir telefonunuz varsa daha yüksek kapasiteli mobil şarj cihazlarını incelemelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli CasePower Smart Power Booster
Ürün Markası CasePower
CHIP Online Notu
68
Giriş DC 5V 0.8A
Çıkış 5V 1A
Kapasite 2600 mAh
Şarj Süresi Yaklaşık 8 saat
Boyutlar 110 x 22 mm
Ağırlık 72 gr.
Okuyucu Yorumları