Casper Excalibur G870 İnceleme

Casper’ın yeni dizüstü bilgisayarı Excalibur G870, oyuncular ve profesyoneller için ekstra güç vadediyor.

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek performans
  • Tasarım hatları
  • 144Hz 15.6 inç IPS ekran
  • Konfigürasyon seçenekleri

Televizyonda yayınlanan bilgisayar reklamlarında yıllardır aşina olduğumuz bir bölüm var ki, o da Intel logosunun olduğu kısım. Elbette son zamanlarda artık bu logo yeni işlemcilerle birlikte değişti, fakat güç baki. Bugün yanımızdaki Casper’ın yeni Excalibur G870 modelinde bulunan 12’inci nesil Intel Core i7-12650H işlemcisinin sunduğu performans, “horse power” olarak da nitelendirilen bir güç sağlıyor bu dizüstü bilgisayara. Böylece bu bilgisayarın Core Gamer’lara, profesyonel çalışanlara, mimar, mühendis, öğrenci ve yazılımcılara hitap etmesini sağlıyor. Bana zaman zaman incelediğim bazı bilgisayarlarda soruyorsunuz ya, “ben bir yazılımcıyım bu bilgisayar bana uygun mu, şu çizim programını çalıştırmak istiyorum, 3 boyutlu yazılımlar için uygun mudur,” diye, işte tam olarak bu bilgisayar o bilgisayar diyebilirim. Yani bu videonun altına gelebilecek tüm bu benzeri yorumların cevabı “evet” olacak.

Casper’ın yeni Excalibur G870 modelinde, Intel’in, Intel Hibrit Mimari teknolojisine sahip olan 12’inci nesil Alder Lake işlemci ailesinden Core i7-12650H kullanılmış. Bu işlemci 10 çekirdek sahibi. Bu çekirdeklerin 6’sı performans odaklı çalışyor, 4’ü ise verimlilik odaklı. Yani bunu şöyle düşünün: İşlemcinin 4 verimlilik çekirdeğini, otomobille düz yolda giderken kullandığınız 3’üncü 4’üncü vites gibi düşünün. İş yokuş tırmanmaya geldiğinde 1’inci vitese takmanız gerekiyor ya, işte buradaki performans odaklı çekirdekler de tam olarak burada devreye giriyor. Yani işin özü, normal kullanımlarda işlemcinin 4 verimlilik çekirdeği çalışırken, güç gerektiren uygulamaları açtığınızda 6 performans odaklı çekirdek devreye giriyor ve yoğun uygulamalarda size gerekli gücü sağlıyor. Bu işlemcide ayrıca 16 iş parçacığı bulunuyor. Totalde 4.70 GHz’e kadar frekans artışı gösterebiliyor. Maksimum Turbo Güç değeri ise 115W, yani performans istediğinizde size bunu rahatlıkla sağlıyor.

Gerçekten teknik altyapısı oldukça güçlü bir model olmuş. Ekran kartı tarafından das NVIDIA’nın GeForce RTX 3060 ekran kartı kullanılmış. Oyuncular için bu ekran kartı zaten hem yüksek performans hem serinin diğer modellerine kıyasla daha uygun fiyat etiketine sahip olmasından dolayı NVIDIA’nın RTX 3000 serisinin en mantıklı seçeneği olarak öne çıkıyor. Ha siz daha fazlasını istiyorsanız hiç sorun değil, bu laptop’ın daha sonra RTX 1050 ve RTX 4060 ekran kartlı versiyonları da gelecek. NVIDIA, masaüstü bilgisayarlardan sonra RTX 40 serisini dizüstü bilgisayarlara da getirecek. Akabinde de Excalibur G870 bu yeni ekran kartlarıyla yenilenecek. Eğer performans çıtanız yüksekse onu da bekleyebilirsiniz. Ancak RTX 3060 ekran kartının performansından biz hayli memnun kaldık. Pek tabii ki takdir edersiniz

Özellikle bu laptop’ın 144Hz tazeleme hızına sahip ekranıyla oyunlarda ortaya gayet güzel bir sonuç çıkıyor. Ekran 144Hz tazeleme hızına sahip, 3 ms tepki süresi ve 250 nit parlaklık değeriyle gayet iyi seviyede görüntü üretiyor. Kullandığımız süre boyunca PC platformuna yeni çıkan oyunlar olan Uncharted: Legacy of Thieves Collection ve Spider-Man Miles Morales oynama imkanı bulduk. Her 2 oyunda da gayet akıcı bir oyun deneyimi ortaya çıktı doğrusu. Kullanılan soğutma sistemi bu noktada iyi çalışıyor. Soğutma sistemi, 89 adet fan bıçağı ve 5400 RPM hızında çalışan çift akıllı turbo fan ile desteklenmiş. Bu anlamda yeni dönem oyunlarda sorun yaşatmayacaktır. Elbette bunda laptop’ta kullanılan 32 GB kapasitesinde DDR4 RAM belleklerin de katkısı var. Bu bellekler çift kanal olarak kullanılmış ve totalde 64 GB’a kadar artırabiliyorsunuz. Üzerindekiler 3200 MHz frekansında çalışıyor ve hem kapasite hem hız bakımından bir oyuncunun merakını celbetecek türde. Son dönemin çok konuşulan oyunu The Callisto Protocol elimizde yoktu, olsa onu da denerdik. Zira bilindiği üzere The Callisto Protocol tam bir performans canavarı ve yüksek RAM talebinde bulunan bir oyun.

Excalibur G870’de pek çok oyunu, uygulama ve dosyalarınızı depolayabileceğiniz geniş bir alan da yer alıyor. Laptop’ta yer alan diskin kapasitesi 1 TB. Form faktörü ise NVMe PCI 3.0 SSD. Ama bununla yetinmek durumunda değilsiniz. İçinde ek bir NVMe SSD disk alanı daha var. Buraya disk takviyesinde bulunabilirsiniz. Ayrıca PCIe 4.0 desteği de laptop’ta mevcut.

Bu arada sadece hikaye odaklı, yani single oyunlar için değil, aynı zamanda online oyunlar için de gayet uygun bir model. Laptop’ta hem Intel’in AX201 Wi-Fi 6 modemi kullanılmış hem Ethernet portuna yer verilmiş. Böylece kablolu ve kablosuz yüksek performansta internet erişimi sağlayabiliyor. Bağlantı konusunda zengin seçeneklere sahip gerçekten. 3 adet USB 3.1 port, ayrıca USB Type-C portu yer alıyor. Tam boyutlu HDMI, kulaklık ve mikrofon bağlantıları da mevcut. Bu arada laptop’ın üzerinde bulunan hoparlörler de yeterli sesi sağlayabiliyor. 2 watt gücünde çift hoparlör kullanılmış ve bunlar Dolby destekli.

Konfigürasyon ve ortaya çıkan sonuç güzel. Sunum şekli de öyle aslında. Yakından baktığınızda, ekranın kullanımından çevresel tasarımının da gayet hoş olduğunu görüyorsunuz. Klavyede 3 bölge RGB ışıklandırmaların kullanılması ergonomik olan klavyenin albenisini artırmış. Laptop’ın tasarımı da metalik yapıdan oluşuyor. Renk, boyut ve tasarım çizgisi ile modern görünüme sahip. Casper bu modelde Hairline adını verdiği özel dış dizayn tasarımını kullanmış. Kasanın dış yüzeyi, fırçalanmış yüzey de diyebileceğimiz, saç çizgileri şeklinde bir tasarım çizgisine sahip. Metal yapıda olması da hem soğutma gücüne destekte bulunuyor hem sağlam ve dayanıklı bir ürün olmasını sağlıyor. Her an yanınızda bulundurabileceğiniz kadar da ince ve hafif bu arada: 24 mm ve 2.5 kilogram. Böylece çantanızda rahat taşıyabilirsiniz.

Sonuç

Evet, başta da söylediğimiz gibi hem oyuncular hem çalışanlar için gayet kullanışlı bir seçenek olmuş. Excalibur G870’in tabi farklı konfigürasyonlu seçenekleri var. Laptop’ın az önce bahsettiğimiz konfigürasyon öğelerini artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu seçenekler laptop’ın sayfasında sunuluyor. Ürünün linkini videonun açıklama bölümüne yazıyorum, oradan bakabilirsiniz. Bu arada son olarak bu model için Casper’ın ücretsiz ömür boyu fan bakımı sunduğunu da söyleyelim. Yani teknik destek konusunda da sorun yok. Performans ve uzun ömürlü kullanım bir arada.

Casper Excalibur G870 hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur G870
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 11
İşlemciIntel Core i7-12650H
İşlemci Hızı4 GHz
Çekirdek Sayısı10
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS LED
Çözünürlük1920 x 1200 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce RTX 3060
Grafik Kapasitesi6
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)32 GB
SSD1 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.13
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
EthernetVar
BluetoothVar
Wi-FiWi-Fi 6
Kart OkuyucuYok
Boyutlar558 x 257 x 24 mm
Ağırlık2.5 kg