Nirvana N210'u mercek altına alıyoruz.

Tablet ve dizüstü bilgisayarı bir arada isteyenlere sunulan Nirvana N210'u mercek altına alıyoruz.

CHIP Online Notu 66
  • Fiyat/performans
  • Günlük kullanımlar için ideal
  • Çift kamera opsiyonu
  • Soluk ekran
  • Fark yaratmıyor

Hem tablet hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılan Tablet PC'ler son dönemde esnek kullanımları gözeten kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Bunlar arasında yer alan bugün inceleyeceğimiz Casper'ın Nirvana ailesinde yer verdiği N210 modeli de farklı bir alternatif olarak göze çarpıyor. Nirvana N210, Windows 8.1 işletim sistemini kullanıyor ve bu anlamda hem evde hem ofiste hem de dış kullanımlarda rahatlıkla kullanılabilecek bir platform halini alabiliyor. Günlük kullanımlar için ideal bulduğumuz tablet PC, beraberinde getirdiği Office 365 yazılımıyla da hemen çalışmaya hazır hale gelebiliyor. Şimdi Casper Nirvana N210'a yakından bakalım.

Hem tablet hem PC

Casper Nirvana N210, bu kategoride yer alan pek çok ürün gibi 10.1 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Böylece kompakt boyutlarıyla rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz ölçüde olan cihaz, klavyesiyle hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor, hem harici olarak tablet olarak kullanma şansı sunuyor. Ekranı klavyeden yukarıya doğru çekerek çıkartabiliyor ve tablet olarak kullanabiliyorsunuz.

Nirvana N210, plastik malzemeye sahip bir gövdeye sahip. Bu nedenle çekici durduğunu söylemek zor. Gerek arka yüzeyi gerek klavyesiyle kullanılan malzeme kalitesiyle de pek beğendiğimizi söyleyemeyiz, fakat Nirvana N210 kullanıcıları fiyat/performans anlamında mutlu etmeyi hedefleyen bir cihaz olduğu için bu anlamda ona çok yüklenemiyoruz doğrusu.

Hem ön yüzünde hem de arka yüzünde kamera bulunduran Nirvana N210, böylece fotoğraf çekmek isteyen kullanıcıları eli boş göndermiyor, ön kamerasıyla da görüntülü görüşme imkanı tanıyor.

Neredeyse tüm bağlantılarına ekranının çevresinde yer veren tablet, burada bizlere bir microUSB, bir mini HDMI, bir SD kart girişi ve bir kulaklık portu sunuyor. Ayrıca elbette güç butonu ile ses butonlarını da yine çevrede görebiliyoruz. Cihazın klavye standında yer alan tek portu ise USB 2.0 noktası. Tek USB 2.0 portu olması üzücü, zira buraya bağlayacağınız bir mouse'dan sonra ek bir USB ihtiyacınızı karşılayamıyorsunuz.

Intel Atom'dan güç alıyor

Nirvana N210'un teknik detaylarına ilk başta ekrandan bakmaya başlayalım. 10.1 inç büyüklüğünde olan ekranın çözünürlüğü 1280x800 piksel. HD ekran bu tip cihazlarda karşımıza sık çıkıyor. Görüntü kalitesine geldiğimizde ise Nirvana N210 bizden eksi puan alıyor. Zira hem pikselleri görmek mümkün, hem de renkler soluk görünüyor. Öte yandan görüntüleme açısı da tatmin edici değil. Ekrana yandan baktığınızda görüntüde belirgin bir kayıp yaşıyorsunuz. Bu nedenle doğrusu ekranı beğenmedik.

Peki, tablete güç veren öğeler arasında neler yer alıyor? İşlemci hanesinde Intel'in Atom işlemcisini görüyoruz. 1.33 GHz hızında çalışan işlemci, 1.86 GHz hızına değin çıkabiliyor. Bu da günlük kullanımlar için yeterli bir performans sunuyor bize. 2 GB RAM ve 64 GB'lık depolama biriminin de yer aldığı Nirvana N210, bu anlamda rakiplerinden pek fark sunmuyor.

6000 mAh'lik bir bataryanın sahibi olan cihaz, standart şekilde kullanıldığında 5 – 6 saatlik bir pil performansı sunabiliyor. Eğer yoğun bir şekilde kullanırsanız, bu anlamda da onu 3 – 3.5 saat sonrasında şarj etmeniz gerekebilir.

Özetle

Aynı anda hem tablet hem PC kullanımını gözeten kullanıcılar için alternatif olabilecek olan Casper Nirvana N210, günlük kullanımlar için ideal bir cihaz. Sahip olduğu teknik detaylar itibariyle çok fark yaratmayan, ancak hem ev, hem dış kullanımlar için dahil olduğu kategori içinde uygun bulduğumuz Nirvana N210, uygun fiyata kompakt bir çözüm arayan kullanıcılar tarafından değerlendirilebilir.

Casper Nirvana N210'ın fiyatı ise 827 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Casper Nirvana N210, aynı anda hem tablet hem PC kullanımını gözeten kullanıcılar için alternatif olabilir.

Alternatifleri

Casper Nirvana N210'a alternatif olarak fiyatıyla daha uygun olan Reeder W100i'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Nirvana N210
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
66
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Atom Z3735F 1.33 GHz
Ekran 10.1 inç (1280x800)
Bellek 2 GB
Depolama 64 GB
Kamera 0.3 MP (Ön), 2 MP (Arka)
Batarya 6000 mAh
Bağlantılar USB 2.0, microUSB, mini HDMI, kart okuyucu
Boyutlar 257 x 172 x 10.3 mm
Ağırlık 616 gr. (Tablet), 1 kg (Toplam)
Okuyucu Yorumları