Casper VIA V10 elimizde!

Türkiye'nin en ince cep telefonu Casper VIA V10 elimizde!

CHIP Online Notu 86
  • Türkiye'nin en incesi
  • Ekran
  • Uygun performans
  • Uygun fiyat
  • Panoramik selfie
  • microSD kart desteği yok
  • 8 MP arka kamera

Casper bu yıl birbirinden güzel cep telefonu modellerine imza attı. Bunlardan biri de geçtiğimiz aylarda incelediğimiz VIA V9 amiral gemisiydi. Bu defa da elimizde yine iddialı bir modeli var. Şu an sahip olduğu profiliyle Türkiye'nin en ince cep telefonu olan VIA V10, tasarımıyla gerçekten de çekici duruyor. İncelemeye geçmeden önce hemen şunu da söyleyelim: VIA V10, performans odaklı bir cep telefonu değil, tasarıma önem veren ve orta seviyede uygun fiyatlı iyi bir cep telefonu arayanların ilgisini çekecek bir model. Şimdi VIA V10'a daha yakından bakalım.

En incesi o

En incesi o

Dediğimiz gibi VIA V10, tasarımıyla en ince modellerden biri. Yalnızca 5.1 mm'lik kalınlığa sahip olan telefon, Casper'ın iddiasına göre görsel olarak 2.7 mm gibi duruyor. Telefona yan profilden baktığınızda böyle düşünebilirsiniz. Elinizde tuttuğunuzda ise 5 mm'lik kalınlığın gerçekten de bir telefon için çok ince olduğunu fark ediyorsunuz. Telefonun ağırlığı ise yalnızca 98 gram.

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulan VIA V10'un elimizdeki modeli siyah renkte. 4.8 inç boyutunda ekranın altında fiziksel butonlar yer almıyor. Arka yüzey de gayet sade. Pek çok modelde bizi rahatsız eden bandrol ve logolar VIA V10'da yer almıyor. Yalnızca ortada şık bir Casper logosunu görüyoruz.

Telefonun arka yüzü de tıpkı ekran gibi çizilmelere karşı Gorilla Glass ile korunmuş. Yine yan kenarlar da uçak malzemesinden oluşan alüminyumla kaplı. Bu sayede ince profilde olmasına karşın sağlam bir gövdeye sahip olan telefonun sol kenarında ses butonları, sağ kenarda ise güç butonu yer alıyor. Yine sağ kenarda bulunan SIM kart slotu, nano SIM'e uygun olarak tasarlanmış. Alt bölümde microUSB ve kulaklık girişi bulunuyor. Telefonda microSD kart slotu ise ne yazık ki bulunmuyor.

Ekran ve arayüz

Ekran ve arayüz

VIA V10'un ekranı 4.8 inç boyutunda ve 720p çözünürlüğünde. HD ekranın tercih edilmiş olması, trend takipçilerini üzebilir. Ancak bu telefonda Full HD'nin tercih edilmemesinin en büyük sebeplerinden biri, hem çalışma hem pil ömrü performansına katkıda bulunulmak istenmesi. Açıkçası ekran HD olmasına karşın gayet iyi görünüyor. Bunda AMOLED panelin tercih edilmesinin de elbette katkısı büyük.

Yavaş yavaş telefonun teknik kadrosuna gelirken, işletim sistemine de değinelim. Telefonda Android 5.0.2 işletim sistemini görüyoruz. Arayüzde menüsüz bir sistemi benimseyen My Launcher bulunuyor, ancak dilerseniz bunu Google marketten yeni Launcher'lar indirerek değiştirebilirsiniz. Arabirim bu haliyle gayet basit ve sade.

Arayüzde dolaşırken gördüğümüz kullanışlı özelliklerden biri kuşkusuz kısayol dairesi. Bu daireyi kullanarak boş slotlara atayacağınız bazı uygulamalara hızlı şekilde erişebiliyorsunuz. Yine arabirimde bulunan bir diğer uygulama, Hızlı Temizlik. Bu ikona tıklayarak telefonun RAM'ini boşaltmak mümkün. Ayrıca VIA V10'da sinemaseverler de düşünülmüş. Casper Ssinema uygulaması yoluyla telefon üzerinden vizyon filmlerini izlemek mümkün. Bunun için bir üyelik oluşturuyorsunuz. Hizmet Mart 2016 tarihine kadar ücretsiz, ardından aylık yalnızca 4 TL ile ücretlendiriliyorsunuz.

Orta segmente uygun

Orta segmente uygun

VIA V10, işlemci hanesinde 28 nm'lik işlem sürecine sahip Qualcomm Snapdragon 410 işlemci bulunuyor. 1.2 GHz hızında çalışan bu dört çekirdekli işlemci, orta segmente uygun performans üretiyor. Qualcomm'la işbirliği yapılmış olması elbette grafik tarafında da Adreno işlemciyi göreceğimiz anlamına geliyor. 400 MHz'lik Adreno 306 grafik arabirimi, günümüz oyunları için yeterli.

2 GB RAM ve 16 GB'lık dahili hafızayla gelen telefon, böylece segmentinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Telefona birkaç uygulama yüklediğinizde geriye kalan kapasite yaklaşık 10 GB dolaylarında.

İncelememizin başında da söylediğimiz gibi VIA V10'da bir microSD kart slotu göremiyoruz. Bu da telefonun tartışmasız en büyük handikabını oluşturuyor. Zira birkaç oyun yüklediğinizde, fotoğraf ve videolarınız için yeterli alanı bulmakta güçlük çekmek mümkün. Keşke bir microSD kart slotuna yer verilse veya en azından 32 GB'lık ayrı bir versiyonla, seçim tüketiciye bırakılsaymış.

VIA V10'un bataryası 2000 mAh seviyesinde. Bu bataryayla 3G'de 5 saatlik, 2G'de ise 8 saatlik konuşma süresi tanıyan telefon, bekleme modunda ise 160 saate değin erişebiliyor. Aralıksız kullanım noktasında ise bizim aldığımız test sonucuna göre 5 saat 35 dakikayı gören VIA V10, bu bataryasıyla günlük kullanımları çıkartabilecek kapasitede. Zira buna destekte bulunmak için telefonda güç koruma modlarına da yer verilmiş.

Telefonun performans kıyas tablolarına geçmeden kablosuz bağlantı yeteneklerinden de bahsedelim: VIA V10, 4G desteği gösteren bir telefon. Böylece son dönemde piyasaya çıkan tüm telefonlar gibi, ülkemize 1 Nisan'da gelecek olan 4.5G kullanımını sahibine sağlayacak. Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n standartlarını destekleyen telefonda 5 GHz bandı için AC desteği yer almıyor.

Şimdi gelelim performans tablolarına. Bakalım VIA V10, kendiyle aynı segmentte bulunan diğer incelediğimiz telefon modelleri arasında kendine nerede yer buluyor...



Kameralar

Kameralar

Son olarak VIA V10'un kameralarından bahsedelim. VIA V10'da arka yüzde 8 megapiksel, ön yüzde ise 5 megapiksel sensörler görüyoruz. Tasarım olarak arka kameraya baktığımızda yüzeyle bir bütün olması büyük artı, zira bu haliyle hem telefon masa üzerinde dengeli duruyor, hem de kameranın zarar görmesi zorlaşıyor.

Hatırlarsanız firmanın amiral gemisi olan VIA V9 modelinde 13 megapiksel bir kamera bulunuyordu. VIA V10 ise orta segmentte olduğundan 8 megapiksele sahip. Ancak yine de orta segmentte 13 megapiksellik rakipleri görmek mümkün. Çekim kalitesi olarak değerlendirecek olursak fena sonuçlar vermediğini kabul edebiliriz.

Sosyal paylaşımlar için yeterli kapasitede olan arka kamera, otomatik, profesyonel, panorama, yüz güzelliği, HDR ve gece çekimi gibi farklı modları bize sunuyor. Özellikle gece çekim modu, düşük ışık koşullarında çekilen gece fotoğraflarında iyi sonuç almayı sağlıyor. Profesyonel modda ise beş farklı noktada ayar yapabiliyorsunuz.

1080p video kaydı da yapabilen telefonun ön kamerası ise selfie'ler için ideal. Yüz güzelliği uygulamasıyla üç kademede farklı sonuçlar üretebilen ön kamera, ayrıca panoramik selfie de çekebiliyor.

Özetle

Özetle, Casper VIA V10, tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran, fiyatıyla da iyi bir noktada duran güzel telefon modellerinden biri. Özellikle çok ince bir telefon sahibi olmayı isteyenlerin, şu an ülkemizde VIA V10'dan daha iyisini bulamayacakları aşikar. Performansıyla orta seviyede olan telefon, yakından incelenmeyi hak ediyor.

Casper VIA V10'un fiyatı ise 999 TL civarında.

Kimler Almalı

Tasarım odaklı bir cep telefonu arayanlar ve çok ince bir model sahibi olmayı isteyenler, Casper VIA V10'u rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Casper VIA V10'a alternatif olarak daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak rahatlıkla General Mobile 4G'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper VIA V10
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 5.0.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 410
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu4.8 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 306
Grafik İşlemci Hızı400 MHz
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi160:00 saat
Konuşma Süresi005:00 saat
Boyutlar68 x 141 x 5.1 mm
Ağırlık98 gr.
Okuyucu Yorumları