Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB İnceleme

RGB uyumlu giriş seviyesi oyuncu kasası Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB'yi inceledik.

Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Şık tasarım
  • RGB destekli 120mm fanlar
  • Geniş iç hacim
  • Geniş cam panel
  • Fanlar iCUE uyumlu değil
  • Üst taraftaki fanlar opsiyonel

Belki hatırlayacaksınız, 15 sene kadar önce öyle bir noktaya gelmiştik ki büyüyen ekran kartları ve hava üfleyen dev soğutucular sebebiyle, evdeki oyuncu kasaları buzdolabı gibi kocaman, kaba saba, kaslı tasarımlara geçiş yapmıştı birer ikişer. Neyse ki teknoloji ilerledikçe verimlilik denen şey de kendini gösteriyor ve orta seviye oyunculara hitap eden donanım ürünlerinin çektiği elektrik miktarı azaldıkça Mid-Tower kasalar da tekrar popülerleşiyor.

SPEC-DELTA RGB'nin dış tasarımında dikkatinizi çekecek ilk şey şeffaf ön yüzeyini süsleyen, her biri altışar adet ayarlanabilen RGB LED ile aydınlatılmış üç adet 120mm fan. Oldukça sessiz çalışan bu fanların dördüncüsü de kasada egzoz fanı olarak görev almakta. Ayrıca eğer dilerseniz üst kısma 2x120mm veya 2x140mm fan takabiliyorsunuz. Hatta ön taraftaki üç adet fanı bile dilerseniz 2x140mm ile değiştirmeniz mümkün.

Ürünün yan kapağında bulunan havalı cam oldukça geniş ve eğer iç tasarımı LED aydınlatma ile süslemek istiyorsanız hiçbir detayın gözünüzden kaçmamasını sağlıyor. 2 adet SSD ve 2 adet HDD için de kasada yer ayrılmış durumda. Dahili PSU bulunmuyor ve izin verilen maksimum yükseklik de 180mm.

SPEC-DELTA RGB hayli narin ve şık gözükmesine rağmen iç alan genişliği yüksek demiştik. Öyle ki işlemcinin üzerinde 160mm'ye kadar CPU soğutucusu kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde kasaya 330mm uzunluğunda bir ekran kartı takabilmek mümkün, piyasadaki en uzun RTX 2080 ekran kartının 300mm olduğunu düşünürseniz SPEC-DELTA RGB'nin sunduğu alan mucizevi gözükebilir.

Özetle

Neticede yeni bir bilgisayar toplayıp parasının hesabını bilmek isteyen oyuncular için oldukça uygun bir model var karşımızda. Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da 80$'lık yurt dışı fiyatına bakınca ülkemizde iddialı olacağını söyleyebiliriz.

Alternatifleri

SPEC-DELTA RGB'ye alternatif olarak FSP CMT510 kasayı da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
88
Okuyucu Yorumları