Corsair RM850i incelemesi

Yüksek performans ve duyulamayacak düzeyde ses için en kaliteli bileşenleri içeriyor.

Corsair RM850i İnceleme
CHIP Online Notu 90

İnternette biraz araştırma yaptığınızda güç kaynağına bağlı olarak bilgisayarı sürekli kapananlar, donanımları arıza yapanlar ve garanti dışı kalanlar gibi ve en sonunda sebebi "hatalı güç kaynağı seçimi" olan çok sayıda konuya denk gelebilirsiniz. Bir zamanlar önemi anlaşılamayan güç kaynakları neyse ki şimdi önem verilen bileşenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haliyle bu türden konular da artık fazla karşımıza çıkmıyor. Özellikle grafik kartlarının yükselişi dönemiyle birlikte piyasaya çıkan oldukça fazla sayıda kaliteli üründen ve artan kullanıcı bilincinden bahsedebilmek mümkün. Kaliteli ürünler arasında da hemen hemen her ürün grubunda olduğu gibi günün en iyi teknolojisini kullanan Corsair markası akla ilk gelenlerden. Firmanın 850W güç çıkışına sahip ve yüzde 90 seviyesindeki verimliliği 80 Plus Gold sertifikası ile tescil edilmiş olan RM850i modeli günümüzde bir ve birden fazla grafik kartı içeren sistemler için seçilebilecek en iyi güç kaynakları arasında. Özelliklerini anlamaya başladığınızda Corsair RM850i'nin farklı olduğuna hak vermeniz fazla uzun sürmeyecek.

Tamamen modüler kablolar ve Zero RPM modu

Tamamen modüler kablolar ve Zero RPM modu

850W güç çıkışına ve yüzde 90 seviyesinde verimliliğe sahip olan Corsair RM850i'de sadece sürücülere ve grafik kartına ait olanlar değil, tüm kablolar modüler olarak sunulmuş durumda. Güç seçenekleri olarak 850W haricinde 650W, 750W ve 1000W da tercih edebilmek mümkün. Uzun süreli kullanım için oldukça dayanıklı ve yüzde 100 Japon malı katı kapasitörlerin tercih edildiği üründe farklı olan ve ilk kez kullanıcıların karşısına çıkan noktalardan birisi Type 4 olarak adlandırılan yeni nesil güç kabloları. Yeni nesil kablolarda anakarta doğrudan takılan 24 pin bağlantılarda +12V, +5V ve +3.3V kanallarına bağlı küçük katı kapasitörler ile daha da dengeli bir besleme yapılabilmesi sağlanıyor. Aynı şekilde PCI Express ve EPS12V kabloları üzerinde de küçük katı kapasitörleri görebilirsiniz. Yarı yük seviyesinde verimini yüzde 92 seviyesinde tutabilen Corsair RM850i'nin Zero RPM özelliği ise 340W'lık tüketim seviyesine kadar fanın devreye girmesini engelleyerek sıfır ses sağlıyor. 340W üzerinde devreye giren fan 12 dB ile başlayarak 850W seviyesinde de 20 dB seviyesine ulaşabiliyor. Güç kaynağındaki FDB (Fluid Dynamic Bearing) teknolojili 135 mm'lik fanın bu noktada gerçekten hiçbir şartta sessizliğini bozmadığını söylemeliyiz.

Dijital kontrolcü ile PC üzerinden detaylı erişim

Dijital kontrolcü ile PC üzerinden detaylı erişim

Corsair RM850i, +3.3W kanalından 25A, +5V kanalından 25A, +12V kanalından 70.8A ve +5Vsb kanalından da 3A besleme yapabiliyor. +3.3V ve +5V kanalından birleşik olarak 150W çıkış elde edilebiliyor. Sunulan dijital kontrolcü ile anakartınız üzerindeki USB bağlantısına güç kaynağının kutusundan gelen kabloyu bağlayarak güç tüketimi ve kanallara bölünmüş şekilde harcama değerlerini anlık olarak izleyebilir, çeşitli ayarları yapabilirsiniz. Ek olarak güç kaynağının fanını kolay bir şekilde test edebilmeniz için ek bir tuşa da yer verilmiş olması dikkatlerden kaçmıyor. Yüksek voltaj koruması, düşük voltaj koruması, kısa devre koruması, yüksek güç koruması ve aşırı sıcaklık koruması ile kendisini ve diğer bilgisayar bileşenlerini sürekli güvenli halde çalıştıran Corsair RM850i'nin garanti süresinin 10 yıl olması da firmanın ürününe güveninin açık bir göstergesi.

Özetle

Corsair RM850i için yıllar sonra bile kasanızın eskimeyen tek ürünü olacak desek hata etmemiş oluruz. Günümüzün şartları için fazlasını sunduğu gibi sonradan sisteminize ikinci bir grafik kartını eklemeniz durumunda bile rahat şekilde besleme yapabilecek güce sahip. Sunulan özellikler size kesinlikle en iyiyi kullandığınız hissini veriyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair RM850i
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları