Basit ve Sorunsuz Yedekleme

Windows Me kullananların alışık olduğu sistem geri yükleme özelliğini diğer sistemler için de roll-back adı verilen bir fonksiyon olarak sunan ve başarılı birer yedekleme yazılımlı olan Retrospect Express ve Server yazılımlarının yeni sürümleri ile kullanıcılar çok az bir çaba harcayarak, bilgisayarlarını en düzgün çalışan son konuma kolaylıkla getirebiliyorlar.

Dantz Retrospect Express / Server 5.5 İnceleme
CHIP Online Notu 81

Programın Express sürümü son kullanıcılara hitap ederken Server sürümü de NT ve 2000 tabanlı bir ağda 100 istemciden fazlasını kontrol edebiliyor. Retrospect, çalışma mantığı olarak ilk tam yedeklemenin ardından diğer yedeklemelerde sadece değişen bölümleri alıyor. Böylelikle yedekleme süresinin yanı sıra disk alanından da tasarruf sağlanabiliyor. Yedekleme birimi olarak teyp’lerin yanı sıra CD-R/RW ve Iomega Zip gibi taşınabilir sürücüler de kullanılabiliyor. Ek olarak ağ sürücüleri de dahil olmak üzere bir sürücü ismine sahip tüm sürücüler üzerine de yedekleme yapılabiliyor.

Özetle

Retrospect, bir şirket için basit, hızlı ve rutin yedekleme işlemlerini sorun çıkarmadan götürebilecek bir yazılım. Ancak bir karşılaştırma yapacak olursak PowerQuest'in Drive Image’i ve ağlar için Drive Image Pro’su daha komple bir çözüm sunabiliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dantz Retrospect Express / Server 5.5
Ürün Markası Dantz
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları