TV'yi PC'ye dönüştürmek mi? Bunu deneyin...

Televizyonu veya monitörü bilgisayar dönüştürmek mi istiyorsunuz? Bunu deneyin...

CHIP Online Notu 85
  • Başlı başına bilgisayar olarak kullanılabilir
  • Fansız olmasıyla sessiz çalışıyor
  • Düşük güç tüketimi
  • Uygun performans
  • Kutudan AirMouse çıkmıyor

Salondaki televizyonunuzu veya konsola bağladığınız monitörünüzü ayrıca bir bilgisayar olarak kullanmak, son zamanlarda karşılaştığımız kompakt bilgisayarlarla oldukça kolay ve cazip hale gelmeye başladı. Bu cihazlar arasında flaş bellek boyutunda olanlarla karşılaştığımız gibi, daha fonksiyonel kullanıma müsait modeller de yer alıyor. Bunlara bir örnek de bugün elimizdeki Dark XSW200 modeli.

Dark XSW200, monitör veya televizyonunuzu bilgisayara dönüştürmenize olanak tanımasının yanında, internete girmek, ofis programlarını çalıştırmak, dizi ve film izlemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek üzere ana bilgisayar olarak da tercih edilebilecek bir model. Şimdi detaylara bakalım.

Dark XSW200

Kompakt PC

Kompakt PC

Dark XSW200, oldukça kompakt boyutta bir cihaz. Masanızın üzerinde çok az bir yer kaplayan cihaz, siyah bir kutu görünümünde. HDMI bağlantısı yoluyla bağladığınız cihaz, böylece bağladığınız ekranı direkt olarak bir bilgisayara dönüştürebiliyor.

Üzerinde üç adet USB, kart okuyucu, VGA, HDMI ve kulaklık gibi ihtiyaç duyulabilen tüm bağlantı noktalarını barındıran cihaz, ayrrıca Wi-Fi bağlantısı ve Bluetooth 4.0 desteği de gösteriyor elbette. Üzerinde gördüğümüz anten de Wi-Fi kalitesini arttırmak amacıyla yerleştirilmiş ve bu oldukça iş görüyor.

Tasarımdan bahsetmişken cihazın kutu içeriğine de değinelim. Kutu içeriğinden yalnızca cihazın kendisi ve güç adaptörü çıkıyor. Ayrıca bir HDMI kablosu yer almıyor. Bunu kendiniz edinmeniz gerekiyor. HDMI kablosunu çok elzem bulmuyoruz, fakat kutuda önemli bir eksiklik söz konusu. Bu eksiklik ise bir AirMouse uzaktan kumanda.

Açıkçası biz incelememiz sırasında, cihazı monitörümüze bağlayıp çalıştırdıktan sonra bu noktada hayal kırıklığıyla karşılaştık. Monitöre Windows ekranı geldikten sonra, gerekli kurulum bilgilerini girmek için AirMouse'u bulabileceğimizden emin bir şekilde elimizi cihazın kutusuna attık. Fakat nafile. Kutuda cihazı kontrol edebileceğiniz herhangi bir birim sunulmamış. Bunun için kendi kablolu / kablosuz bir klavye – fare setinizi kullanacak veya gidip bir AirMouse satın alacaksınız.

Özetle

Kompakt boyutlarda bir bilgisayar sahibi olmak isteyenlere hitap eden Dark XSW200, performansıyla da gayet başarılı. Evinizdeki televizyonu veya monitörü bilgisayar olarak değerlendirmek isteyenlerin yanında, başlı başına uygun fiyatlı bir bilgisayar sahibi olmak isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Dark XSW200'ün fiyatı ise 600 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Kompakt bir bilgisayar isteyenler veya televizyonunu / monitörünü bilgisayar olarak değerlendirmek isteyenler Dark XSW200'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer daha kompakt ve Android işletim sistemli bir cihaz arıyorsanız Dark'ın Dark Evo Smart Stick MK809II isimli farklı bir cihazı daha bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark XSW200
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
85
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Atom Z3735F
Çekirdek 4
Frekans 1.33 GHz
Bellek 2 GB DDR3
Depolama 32 GB NAND SSD
Grafik İşlemci Intel HD Graphics
Güç Tüketimi 12W
Bağlantılar HDMI, VGA, USB 2.0 (3 adet), Wi-Fi, Bluetooth 4.0, kart okuyucu
Boyutlar 150 x 37 x 104 mm
Ağırlık 365 gr.
Okuyucu Yorumları