Dreame Hair Gleam İnceleme

Dreame, hayatı kolaylaştıracak birçok teknolojik ürünüyle geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye giriş yaptı. Yeni ürünlerini ülkemize getiren marka, Hair Gleam saç kurutma makinesini de satışa çıkardı. Peki, Hair Gleam’i özel kılan ne? İşte tüm detaylarıyla Dreame Hair Gleam incelemesi.

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt ve hafif
  • 360° dönebilen manyetik başlık
  • Ayarlanabilir hava akış hızı
  • Sıcaklık modları
  • Renk seçenekleri
  • Sessiz çalışma
  • Negatif iyon teknolojisi
  • Saça şekil vermede yetersiz kalabiliyor

Bugün farklı bir ürün var; bir saç kurutma makinesi. Evet, benim fazla ihtiyacım yok, farkındayım ancak ülkemize yeni gelen ev elektroniği markalarından Dreame, oldukça ilginç bir ürün geliştirmiş. O nedenle sizler için denemek istedim. Hazır Sevgililer Günü de gelmişken, belki sizin için iyi bir hediye seçeneği olabilir.

Ev elektroniği alanında önemli oyunculardan Dreame, ksa bir süre önce Türkiye pazarına girdiğini açıkladı ve bu sebeple de bir basın toplantısı düzenledi. Bizim de yerinde takip ettiğimiz etkinlikte pek çok yeni ürününü tanıtan Dreame, özellikle robot süpürgeleri ve dikey süpürgeleriyle biliniyor. Hatta öyle ki, Xiaomi dahil birçok robot süpürge markasının bu alandaki ana üreticisi konumunda. Dreame daha çok robot süpürgeleriyle öne çıksa da lansmanda farklı kategorilerde ürünler de tanıtıldı. Hatta tanıtılanlar arasında, DreamDog adında bir robot köpek de vardı. Ancak bugünkü konuğumuz dediğimiz gibi son teknolojiyle donatılmış Hair Gleam adındaki bu saç kurutma makinesi.

Saç kurutma makinesi seçimi önemli. Zira kalitesiz makineler saçınıza büyük zararlar verebiliyor. Kısa vadede saçınızı dökebiliyor, kırabiliyor veya sağlıksız hale getirebiliyor. Dreame Hair Gleam’in iddiası ise kullanıcıları bu gibi sorunlarla karşı karşıya bırakmayacağı yönünde. Elbette başka öne çıkan noktaları da var; şimdi hep birlikte artılarına eksilerine bakalım.

Dreame Hair Gleam Tasarımı Nasıl?

Öncelikle Hair Gleam, ilk bakışta tasarımıyla ilgi çekici görünüyor. Tasarımıyla geleneksel saç kurutma makinelerine modern bir yaklaşımda bulunan cihazın gri, pembe, mavi, sarı ve mor olmak üzere farklı renk seçenekleri var. Öte yandan boyutunun kompakt olması ve ergonomisiyle de kullanım avantajı getiriyor. Bu sayede daha rahat kullanabiliyorsunuz. Ayrıca sadece 330 gram ağırlığında olması da onu hafif bir seçenek haline getiriyor. Böylece kullanırken olduğu gibi seyahatlerinizde yanınızda taşırken de rahat ediyorsunuz.

Cihazın yanında gelen manyetik başlık da kullanımı rahatlatan detaylardan biri. 360 derece dönebilen başlık, standart makinelerdeki gibi klipslerle bağlanmadığından kolayca sökülüp takılabiliyor ve döndürülebiliyor.

Cihazın tasarım anlamında farklılaştığı noktalardan biri de hava giriş filtresinin konumu. Normalde bu hava girişlerini makinenin arkasında görmeye alışığız. Ancak Dreame, bu kısmı cihazın sapına yerleştirerek kendine özgü bir tarz oluşturmuş. Ayrıca tek özelliği de bu değil; buraya kazara saçınız denk geldiği takdirde zarar görmüyor, zira barındırdığı teknoloji saçı içine çekmesini engelliyor. Haliyle bu da kullanım açısından rahatlık sağlıyor; kurutma veya şekillendirme yaptığınız esnada cihazın konumunu korkmadan değiştirebiliyorsunuz.

Dreame Hair Gleam Nasıl Kullanılıyor?

Hair Gleam’in üzerinde çok fazla tuş yok. Tüm kontroller sapındaki 2 tuştan sağlanıyor. Makineyi tuttuğunuzda tuşlara ulaşması gayet rahat. Üstteki kaydırmalı tuş, hava akış hızını düşük ve yüksek arasında değiştirmeye, altındaki tuş ise sıcaklık modları arasında geçiş yapmaya yarıyor. Bunlar; Soğuk, Ilık, Sıcak ve Dolaşım olmak üzere 4 farklı moddan oluşuyor. Soğuk Modu 25°C, Ilık 57°C, Sıcak ise 85°C de çalışıyor. Burada dikkat çeken asıl mod Dolaşım Modu. Makineyi bu moda aldığınızda cihaz akıllı algoritması sayesinde oda sıcaklığına göre ısıyı otomatik olarak kendisi ayarlıyor. Bu arada cihazın arkasındaki bölümden, cihazın hangi modda çalıştığını gösteren LED göstergeler bulunuyor. Buradan takip edebiliyorsunuz.

Dreame Hair Gleam Özellikleri Neler?

Özelliklere baktığımızda, Hair Gleam, güçlü ve fırçasız bir motora sahip. 110.000 RPM hıza ve 1600W güce sahip motor, gerçekten de güçlü çalışıyor -ki saçı kurutması en fazla 2-3 dakika sürüyor. Bunun yanı sıra önemli özelliklerinden biri de çalışma sesi. Bu denli güçlü bir motoru içermesine karşın geleneksel saç kurutma makinelerine kıyasla çok daha sessiz; 59 desibelin altında. Sesi gürültü gibi değil, daha doğrusu hava temizleyicilerinden aşina olduğu filtreleme sesi gibi çıkıyor. Bu da özellikle geceleri çalıştırdığınızda komşuyu uyandıracak mıyım endişelerinin önüne geçiyor.

Bununla birlikte Hair Gleam, özel bir hava kanalı tasarımına sahip, 2 milyon iyon üretebilen negatif iyon jeneratörü ile donatılmış. Bildiğiniz gibi geleneksel saç kurutma makineleri saçtaki elektriklenmeyi yok edemiyor, hatta elektriklenmeye sebep oluyor diyebiliriz. Özellikle yünlü bereler taktığımız bu kış aylarında bu durumla çok fazla karşılaşıyoruz. Hair Gleam’in iddiası ise ürettiği negatif iyonlar ile statik yükleri hızlı bir şekilde nötralize ederek hem elektriklenmeyi alması, hem de saçı yumuşatması.

Öte yandan akıllı sıcaklık kontrolüne sahip olması da, saçınızın hızlı kurumasını ve böylece sıcak havaya uzun süre maruz kalmamasını sağlıyor. Saç kuruturken saçı sıcak havaya uzun süre maruz bırakmak, protein kaybı nedeniyle saçın kurumasına, kırılganlığına ve kırılmasına yol açıyor. Bu anlamda bu teknoloji de önemli.

Evet, Hair Gleam saç kurutma işini iyi yapıyor ancak fön çekme, yani şekil verme konusunda biraz yetersiz. Bu da cihazla ilgili kadınlardan aldığımız geri bildirimlerden biri oldu. (Takdir edersiniz ki ben pek kullanmadım bu cihazı.) Bu, hava kanalının geleneksel fön makineleri gibi uzun olmamasından dolayı olabilir. Ancak bir diğer geri bildirim de pozitif yönde: Yine geleneksel fön makinelerine kıyasla fazla ısınmaması kullanım noktasında önemli avantajlarından biri oluyor.

Sonuç

Toparlamak gerekirse, Dreame Hair Gleam, ufak boyutuna rağmen oldukça güçlü bir cihaz. Elektriklenmeyi önleyen negatif iyon teknolojisi, sıcaklık modları, düşük çalışma sesi ve diğer özellikleriyle yenilikçi bir seçenek. Dizaynıyla da oldukça estetik görünüyor. Fiyatı ise 2800 TL civarında. Bu anlamda fiyatının geleneksel saç kurutma makinelerine kıyasla yüksek olduğu açık, ancak benzeri yenilikçi fön makinelere kıyasla da dana dengeli ve bütçeye uygun. Bu anlamda iyi bir seçenek olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dreame Hair Gleam
Ürün Markası dreame
CHIP Online Notu
90
Hava Akış Hızı 65m/s
Çalışma Modları 4 sıcaklık seviyesi, 2 hız modu
Motor Gücü 110.000 RPM
Gürültü ≤59 dB
Ağırlık 330gr.