Darmoshark M3 İnceleme

Razer DeathAdder V3 Pro ve Viper V2 Pro’ya ciddi ve ekonomik bir alternatif oyuncu faresi Darmoshark M3'ü inceledik.

Darmoshark M3 inceleme
CHIP Online Notu 86
  • Fiyat performans oranı oldukça yüksek
  • Kaliteli işçilik
  • Bağlantı modları oldukça zengin
  • Skatezlerin performansı yüksek sayılmaz
  • Yazılıma ulaşmak pek güç oldu

Darmoshark buralarda yeni yeni duymaya başladığımız bir marka. Daha önce OEM ürünler olan ve birçok marka altında (Dream Machines, Deltaco Gaming) gördüğümüz N1 serisi ile adını duyuran firmanın sıradaki ürünleri ise üst seviye performans, düşük fiyat konsepti ile karşımıza çıkan simetrik M3 ve ergo yapıdaki N3 modelleri.

Sayfalarımızda konuk ettiğimiz M3 simetrik yapıda bir model ancak sağ tarafta fonksiyon tuşları olmadığından sol elli kullanıma çok da uygun sayılmaz. 129 x 66 x 39 mm ebadındaki M3’ün biraz irice bir fare olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her tutuş için uygun olmayan modelde rahat etmek için elinizin orta büyüklükte olmasında fayda var.

Peki, tasarımı nasıl? Oldukça sadece ve şık hatlara sahip olan M3, 3 farklı renk seçeneği (siyah, beyaz, haki) ile kullanıcılara sunuluyor. Bizim test ettiğimiz haki renk fare üzerinde çok güzel duruyor, fare tekerleği, fonksiyon tuşları ve tabanda kullanılan gri renk ile hoş bir uyum içerisinde. Farenin tekerleğinin adımları oldukça net, hissi güzel ve ortanın altı diyebileceğimiz bir sertliğe sahip.

M3’ün 58 gramlık ağırlığı ile rahatlıkla ultralight olarak adlandırılabileceğini, üstelik bu ağırlığa deliksiz bir gövdeyle eriştiğini belirtelim. Yumurta kabuğuna benzer bir hissiyat veren üst gövdeyi oldukça beğendik. Fare oldukça kaliteli bir hissiyat veriyor, tıkırdama (rattling) veya çatırdama (creaking) gibi sorunları hiç yok. Üsteli fare 2.4GHz alıcını içerisinde taşırken de herhangi bir tıkırdama emaresi göstermiyor. Ana tuşlarda biraz wobbling var lakin ses üretmediği gibi kullanımda da hissedilmiyor. Buradaki tek sorun 2.4GHz adaptörünün bulunduğu alt kapağı tırnağınızla açmanın neredeyse imkansız olması. Sivri bir cisim daima gerekecek.

Kablo, Bluetooth veya 2.4GHz alıcısı ile bilgisayarınıza bağlanabilen Darmoshark M3 sektörün en hızlı sensörlerinden olan PixArt PMW 3395 ile geliyor. Bu sensörün performans değerleri ise Formula 1 seviyesinde: 26000 dpi çözünürlük, 50G hızlanma, 650 IPS hız, 1000Hz polling rate ve 1mm lift off yüksekliği. M3 fiyat konusunda olmasa da performans konusunda zirvede yer alan bir ürün ve bu oldukça iyi bir haber.

Peki switchler ne durumda? Darmoshark bu modelde Kailh GM8.0 Black Mamba’ları tercih etmiş ki artık amiral gemisi ürünlerde ciddi bir dominasyonu olduğunu söylemek mümkün bu switchlerin. Son derece tok, hissiyatı güzel ve 80 milyon tıklama ömrüyle oldukça dayanıklı switcher. Yan switchlerin hissiyatını ve konumlandırmasını (çok dışarıda taşıyorlar) beğenmediğim gibi, sünger hissiyatları da maalesef bir eksi puan oldu.

Darmoshark’ın kullandığı Pixart 3395 sensörü bilindiği gibi performanslı olduğu kadar da tutumlu bir sensör. Darmoshark M3 ile 83 saatlik pil dayanımının mümkün olduğunu söylüyor ki henüz fareyi şarja takmadığımızı düşünürsek bu oldukça tutarlı bir vaat.

Peki, kablo ve skatezlerde durum ne? Darmoshark’ın Paracord benzeri kablosu yeterince başarılı, Type-C ile fareye bağlanan kablo yeterince esnek ve şarj olurken oyun keyfinizin önüne geçmeyecektir. PTFE skatezler ise biraz köşeli olduklarından “rodajları” bitene kadar sert bir süzülme hissiyatı veriyorlar. Öyle süper tatminkar değiller. Kutudan yedek skatez çıkmadığını da belirtmemiz gerek ki bu fiyat düzeyinde aksi gerçekten bonus olurdu.

Burada bir diğer sıkıntı, farenin yazılımını ve firmware update aracısını bulmanın tam bir macera olması. Darmoshark pek bunları takan bir firma değil ancak distribütörü kolayca erişilmelerini sağlayacaktır.

Sonuç

Sonuç olarak, ben distribütörü ConnectGame tarafından getirilen Darmoshark M3/N3’ün 2200 TL’lik fiyatı ile Razer DeathAdder V3 Pro ve Viper V2 Pro’ya ciddi ve ekonomik bir alternatif olduğunu düşünmekteyiz. Evet kutu içeriği zengin değil ancak karşınızda oldukça kaliteli, performanslı ve çalışması zevkli bir fare var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Darmoshark M3
Ürün Markası Darmoshark
CHIP Online Notu
86