Güneş enerjisi devrede

Güneş enerjisini cebinize kadar taşıyan farklı bir ürün.

Energizer SP2000 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Özellikle de taşınabilir elektronik aletleri şarj etmede güneş enerjisinden yararlanmak uzun süredir istenilen bir şey olsa da bunun pratiğe dökülmüş halini pek sık göremiyorduk. Öte ayndan farklı ürünleriyle dikkat çeken Energizer'ın SP2000 modeli bu teknolojiyi son kullanıcılarla buluşturan bir ürün.

Katlanabilir bir tasarıma sahip olan ürünü çalıştırmak için kenarındaki mekanik düğmesine basmanız yeterli. Hollywood filmlerinden fırlama estetik bir hareket ile panellerini kenarlara doğu açan SP2000, güneşe yöneltilince hemen şarj olmaya başlıyor. Fakat ürün sadece güneş ile şarj olmuyor. Beraberinde gelen adaptörü kullanarak SP2000'i şebekeden de şarj edebiliyorsunuz. Her iki durumda da ürünle birlikte piyasadaki birçok cihazı şarj edebilmek mümkün. SP2000 bu bağlamda beraberinde 6 farklı dönüştürücü başlık ile geliyor. Aynı zamanda bir USB çıkışı sayesinde doğrudan USB cihazları şarj edebilmek mümkün. Ürünün üzerinde yer alan LED ışıklar sayesinde ise şarj durumunu kontrol edebiliyorsunuz.

Tam şarj ile cep telefonları için fazladan 12 saate kadar bekleme süresi sunan SP2000, akıllı telefonlara ancak 4 saat ekstra süre sağlayabiliyor. Yolunu kaybedenler için ise SP2000, navigasyon cihazına 5 saat fazladan enerji sağlayabiliyor. Son olarak fotoğraf makinesinin tipine göre değişmekle birlikte SP2000, ortalama 500 fotoğraf daha fazla çekmenize izin veriyor.

Tüm bunların yanında ürünü 500 defa yeniden şarj edebiliyorsunuz ve her yerde enerjisiz kalmamanın bedeli de 212 gram. Tabi buna cihazı elektrik prizinden şarj etmek için kullanacağınız adaptörü katmazsak.

Özetle

Enerji konusunda kaliteli ve farklı ürünleriyle beğenimizi kazanan Energizer, SP2000 ürünü ile yine farklı bir alanda çözüm yaratarak beğenimizi kazanıyor. Eğer siz de açık havada kaybolup şarjınızın korkusuyla yaşıyorsanız SP2000'e mutlaka göz atmalısınız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Energizer SP2000
Ürün Markası Energizer
CHIP Online Notu
68
Hücreler Lityum Polimer
Güç kapasitesi 2000 mAh
Güneş panelleri 5V, her biri en fazla 500 mA
Şarj süresi 6-8 saat güneş / 2-3 saat adaptör
Ağırlık 0.22 kg
Boyutlar 13(U) x 8.4(G) x 2.5(B) cm
Okuyucu Yorumları