Exper'in notebook & tablet hibriti testte!

Hem tam donanımlı bir notebook, hem de tablet görevlerini üstlenebilen yetenekli Exper'i inceledik!

CHIP Online Notu 77
  • Geniş kullanım alanı
  • Performans
  • Görüntü kalitesi
  • Ağır
  • Yüksek fiyat
  • Fan sesi

Son dönemde hibrit ultrabooklar bir yandan yükselişe geçerken, diğer yandan tablet PC'lerde de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Microsoft'un Surface Pro'sunun ardından geçtiğimiz günlerde IFA 2013'te tanıtılan Sony VAIO Tap 11 ile önümüzdeki dönemin daha hareketli olacağı aşikar. Ancak Exper, bu hareketliliği bugüne taşıyor. Evet, masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarında olduğu gibi tablet pazarında da ülkemizde önemli bir noktada bulunan Exper, notebook performansını ve tablet özgürlüğünü bir arada arayan teknoloji meraklılarına sunduğu yeni tablet PC'si EasyTab E2D ile ülkemizde yer almayan ürünlerden önemli bir eksiği kapatmayı başarıyor. Sözü çok uzatmadan hemen EasyTab E2D'ye yakından bakalım.

Tasarım ve kullanım

Tasarımı ve kullanımıyla Microsoft'un Surface platformunu andıran EasyTab E2D, kullanım kolaylığını da birebir yansıtıyor. 11.6 inç boyutunda bir ekranı ve ayrılabilir mıknatıslı klavyesi ile dizüstü bilgisayardan tablete dönüşebilen EasyTab, böylece büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Söze cihazın tasarımıyla başlayacak olursak, göze güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Ön paneliyle yekpare bir ekrandan oluşan cihaz, arka yüzünde ise mat bir malzeme kullanıyor. Gövdenin ortasında Exper logosunu ve masaüstü kullanımlar için stant görebiliyoruz. Fanlara üst kısmında yer verilen cihazda, sağ köşede ise bir kamera bulunuyor. Yine hoparlörler de sağ ve sol tarafa dağıtılmış.

Beraberinde ayrılabilir mıknatıslı bir klavye getiren EasyTab E2D, böylece istenildiğinde bir tablet, istenildiğinde ise bir dizüstü bilgisayarı gibi kullanılabiliyor. Ancak bu noktada klavyenin malzeme kalitesini beğenmediğimizi söylememiz gerekli. Aynı şey touchpad için de geçerli. Elbette alıştıktan sonra rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün. Böylece masabaşında olacağınız durumlarda çalışabiliyor, mobil ortama geçecekseniz de EasyTab E2D'nin dönüşebilen yapısı sayesinde tableti yanınızda götürebiliyorsunuz. Bu noktada taşınabilirliği etkileyen faktörlerden bahsedelim. EasyTab E2D, ekran kalınlığıyla 13.5 mm'ye sahip. Ayrıca beraberinde getirdiği ayrılabilir mıknatıslı klavyesinin de 7 mm'lik kalınlığa sahip olduğunu söyleyelim. Bu iki değeri Microsoft Surface Pro ile kıyaslayacak olursak ekran kalınlığı noktasında Surface Pro ile aynı. Klavyesinin ise Surface Pro'ya göre biraz daha kalın olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan kıyaslayacağımız diğer bir birim ise ağırlık olacak. Surface Pro'nun 907 gramlık ağırlığına karşın EasyTab E2D, 950 gram ağırlık sunuyor. EasyTab E2D'i sahip olduğu teknik özellikleri ve kullanım şekliyle tabletlerle kıyaslayamayacağımız bir gerçek. Ancak bir tablet gibi davranabilen cihaz, taşınabilirlik anlamında pek de büyük bir artı sunmuyor gibi görünüyor. Yalnız bu durum Surface Pro için de geçerli elbette.

Hem tablet hem notebook

11.6 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan EasyTab E2D, ekranıyla 1366x768 piksel çözünürlük sunuyor. Bu noktada Full HD çözünürlük sunulabilirmiş. 10 parmak dokunmatik desteği gösteren ekran, hassasiyetiyle iyi bir seviyede. Windows 8 Metro arayüzü arasında rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Ekran parlaklığı ve görüntü kalitesiyle de beğenimizi kazandı. LCD panelden oluşan ekranın çevresine baktığımızda ise elbette üstünde bir kamera görüyoruz. 1.0 MP değerindeki ön kamera bulunduran cihaz, arka yüzünde ise 2.0 MP'lik bir kameranın sahibi. İster görüntülü görüşmelerinizde ister fotoğraf çekimlerinizde kullanabilmek mümkün.

Ekranının çevresinde de pek çok bağlantıya yer veren EasyTab E2D, microSD, kulaklık ve mikro HDMI bağlantısının yanında kapaklı bir alan içinde iki USB arabirimi de sunuyor. USB girişlerinin bir kapak altında tutulması iyi düşünülmüş, ancak kapağı yapısı itibariyle beğenmedik; çok zor açılıyor. Kablosuz bağlantıları arasında Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi'ya yer veren EasyTab E2D, opsiyonel olarak 3G seçeneği de sunuyor. Diğer bir opsiyonel olarak verilen özellikse dijital kalem.

Windows 8 ve performans

EasyTab E2D, az önce de bahsettiğimiz gibi üzerinde Windows 8 işletim sistemi getiriyor. Böylece EasyTab E2D'yi hem tablet hem notebook platformunda kullanırken Windows 8 deneyimi yaşayabilmeniz mümkün. Diğer yandan teknik özellikleriyle de notebook'ları aratmayan EasyTab E2D, üzerinde Intel ailesinde Core i5 3337U işlemciye yer veriyor. 2.70 GHz hızında çalışan işlemci, böylece yüksek performans beklentisi olanların ihtiyacına cevap verebilecek yapıda. Ayrıca 4 GB DDR3 1333 MHz bellekle de güçlendirilmiş olan EasyTab E2D, bunlara ek olarak bir de üzerinde 64 GB mSATA SSD'ye yer veriyor. Böylece kadroyu tamamlayan cihazın, yaptığımız testlerde iyi sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Bu arada unutmadan, cihazın teknik ekibinde görev yapan grafik işlemci ise elbette Intel HD Graphics 4000. Bu ekipmanlarla normal bir dizüstü bilgisayar görevini rahatlıkla üstlenebilen EasyTab E2D, mobil ortamlardayken de notebook performansını tablet kullanımında sunmasıyla avantaj yaratıyor.

Özetle

Aynı anda hem bir tablet hem de bir dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen EasyTab E2D, başarılı bir tablet PC. Tablet formunda notebook performansı gösterebilmesi, Intel Core i5 ve yeterli seviyedeki diğer takım oyuncuları ile masabaşı kullanımlarda iyi bir notebook olabilmesi ve mobil ortama geçileceğinde bu fırsatı vermesiyle eminiz kullanıcılar tarafından beğenilecektir. EasyTab E2D'nin bize verilen bilgiye göre fiyatı ise 2.499 TL. Fiyata bakıldığında elbette ayrı ayrı dizüstü bilgisayar ve tablet satın alabilmeniz mümkün.

Kimler Almalı

Aynı anda hem bir tablet hem de bir dizüstü bilgisayar sahibi olmak isteyenlerin tercih edebilecekleri EasyTab E2D, notebook performansını tablete getirmesiyle kullanıcılar tarafından da beğenilecektir.

Alternatifleri

EasyTab E2D'e alternatif olarak elbette Windows Surface Pro'yu tavsiye edebiliriz. Ancak ürün ülkemizde bulunmadığı için farklı kanallardan edinmek durumundasınız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper EasyTab E2D-530
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
77
Model530
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Core i5 3337U
İşlemci Hızı2.70 GHz
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiLCD
Ekran Boyutu11.6 inç
Ekran Çözünürlüğü1366 x 768 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 4000
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera1.0 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6000 mAH
Boyutlar302 x 196 x 13.5 mm
Ağırlık950 gr.
Okuyucu Yorumları