Zarafet ve uygun fiyatı önemseyenler için...

Bir Ultrabook kadar ince olmasa da, her cebe hitap eden fiyatıyla öne çıkmayı başarıyor.

Exper Ultranote A5B-C12 İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Uygun fiyat avantajı
  • Standartlardan ince gövde
  • Sabit disk kapasitesi az.

Yerli bilgisayar üreticilerimizden biri olan Exper, yeni nesil Microsoft Windows 8 işletim sistemine sahip Ultranote modelleri ile piyasadaki önemli bir açığı kapatıyor. Ailedeki modeller, Intel'in Ultrabook standardındaki gibi incecik olmasa da standart bir taşınabilir bilgisayarla kıyaslandığında oldukça şık ve zarif görünüyor. Öte yandan fiyatın da makul seviyede tutulmuş olması Exper Ultranote ailesini standart bir taşınabilir bilgisayar almayı düşünenler için daha avantajlı konuma geçiriyor. Ailedeki modeller 434 USD ve 625 USD arasında değişen fiyatlara sahip ve gerçekten de Ultrabook'lar karşısında cezbedici olmayı başarıyorlar.

Exper Ultranote A5B-C12'da tüm ailede olduğu gibi 15.6 inç büyüklüğünde bir ekrana yer veriliyor. Ekranda desteklenen çözünürlük 1366 x 768 ve yeterli. Test ettiğimiz modeldeki işlemci tercihi Intel Core i3 3110M'den yana yapılmıştı ve bahsi geçen işlemci 2.4 GHz gibi yüksek bir frekansa sahip. Sistem belleği olarak 4 GB'lık bir kapasite sunuluyor. Öte yandan depolama alanı da 320 GB gibi bir değerde. Sabit diskin biraz standartların altında olduğunu söylemeliyiz. En azından 500 GB kapasite sunmalıydı ki netbook'larda bile artık 500 GB değeri standartlaştı. Gövde büyüklüğünden faydalanılarak çift katmanlı bir DVD yazıcıya yer verilmesi de önemli bir detay. Üründe Microsoft Windows 8 işletim sisteminin 64 bit'lik sürümü kullanıcılara sunuluyor.

374 x 252 x 14-25 mm'lik boyutlara sahip olan Exper Ultranote A5B-C12'nin ağırlığı 15.6 inç ekran büyüklüğüne rağmen 2.3 kg. Sağ tarafta iki adet USB 2.0 ve soldaki iki adet USB 3.0'ın bir cömertlik göstergesi olduğunu söylemeliyiz. Yer verilen HDMI çıkışı 1.4a standardına uygun ve üç boyutlu içerikleri daha büyük ekranlara aktarabiliyor. Bilgisayardaki kablosuz ağ kartı 802.11b / g / n standartlarına uygun. Kablolu ağda ise destek sunuluyorsa teorik olarak 1000 Mbps'lik bağlantı sağlayabilirsiniz. Harici grafik kartı içermemesi nedeniyle oyunlarla arası iyi olanlara fazla hitap etmeyen Exper Ultranote A5B-C12'deki grafik çözümüyse bellek paylaşımlı Intel HD Graphics 4000.

Özetle

Exper Ultranote A5B-C12, piyasadaki en iyi taşınabilir bilgisayar çözümlerinden biri. Performans olarak zirve noktasına oynamasa da fiyatıyla oynayabilir çünkü karşılığında sunulanlar oldukça başarılı. Tasarımın da oldukça etkileyici olduğunu söyleyebilmek mümkün. Onu görür görmez biraz kalınca bir Ultrabook olduğunu düşünebilirsiniz. Amaç günlük işlerinizi kolaylaştıracak hafif bir yardımcıysa Exper Ultranote A5B-C12'ye güvenebilirsiniz.

Alternatifleri

Eğer ince model arayışındaysanız gücünüz yetiyorsa Ultrabook'lara göz atın. Daha uygun fiyatlı bir seçenek bakıyosanız Exper Ultranote A5B-C12'nin birçok rakibi karşısında daha ince ve zarif olduğunu söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper Ultranote A5B-C12
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
96
İşlemci Intel Core i3 3110M
Sistem Belleği 4 GB
Ekran 15.6 inç (1366 x 768)
Depolama 320 GB
Boyutlar 374 x 252 x 14-25 mm
Ağırlık 2.3 kg
Okuyucu Yorumları