Oyunculara özel direksiyon setini inceledik!

Motorsporlarına gönül veren oyunseverlerdenseniz bu inceleme çok ilginizi çekecek.

CHIP Online Notu 75
  • Eğlenceli
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Sağlam yapı
  • Fiyat/performans
  • Pedal seti kayıyor
  • Malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilirdi

Motorsporlarına gönül veren oyunseverlerdenseniz bu inceleme çok ilginizi çekebilir. Bugün Thrustmaster'ın Ferrari'ye özel olarak çalıştığı Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition'ı inceleyeceğiz. Özellikle F1, GT, NASCAR, Rally ve GRID serilerinden büyük keyif alan ancak bu yapımları bir klavye eşliğinde oynamış olan oyuncuları heveslendirecek olan Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition, PC ve PS3 sahiplerine hitap ediyor.

Bilgisayar veya konsolda ilgi alanınızı daha çok yarış oyunları oluşturuyorsa muhtemelen elinizin altından bir direksiyon geçmiştir. Belki bugün inceleyeceğimiz model bu kullanıcıları pek etkilemeyecek, ancak daha önce kokpite bir direksiyon ile değil de birkaç klavye tuşuyla oturan oyunseverleri oldukça eğlendirecektir diye düşünüyoruz.

Direksiyon ve pedal setiyle iki parça halinde kutusundan çıkan Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition, ayrıca bir vites kutusuyla gelmiyor. Bunun yerine direksiyon simidinin her iki yanında yer verilen vitesleri kullanabilirsiniz. Ayrıca yine direksiyon çevresinde ihtiyaç duyulan tüm butonları bulmak mümkün. Pedal setini bir kablo yardımıyla direksiyonun arkasına bağlıyor ve ardından hemen lastik yakmaya başlayabiliyorsunuz. Elbette önce bir seçim yapmalısınız.

PC mi yoksa konsol mu?

Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition, PC ve PS3 kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Direksiyonu hangi platforma bağlayacaksanız, direksiyon setinin bir kenarına konumlanan PC – PS3 anahtarını kullanmanız gerekli. Bu işlemden sonra GT veya F1 fark etmez Test Drive Unlimited 2 de dahil olmak üzere pek çok oyunda seti rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Her şeyden önce setin giriş segmentinde yer aldığını unutmamak lazım. Malzeme kalitesi olsun, performans olsun bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Biz cihazı PC platformunda F1 ile PS3'te ise Gran Turismo 6 ile test etme şansı bulduk. Her iki platformda da keyif aldığımızı söyleyebiliriz. Oyun sırasında cihazda karşılaştığımız en büyük problem, pedal setinin halı veya parke zeminde ayak altından sık sık kayması oldu. Setin altında her ne kadar kaymaması için bir malzemeye yer verilmiş olsa da yeterli değil.

Direksiyonun manevra alanı ise 180 derece. Bu da direksiyonun F1 için Ferrari özelinde yapılmasından kaynaklanıyor. Eğer 270'den aşağısı sizi kurtarmıyorsa, bu ürün size göre değil. Ayrıca yine pedal setlerinin sert olduğunu söylemekte yarar var. Direnç gösteren pedal seti, böylece gerçeğe yakın davranıyor. Bu arada direksiyon setinin masa zeminine bazı modellerde olduğu gibi vantuzlarla değil, özel bir mekanizma ile sabitlendiğini de belirtelim. Böylece sağlam bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Özetle

PC ve PS3 sahibi olan yarışseverlere hitap eden Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition, giriş segmentinde yer alıyor. Eğer yarış oyunlarında asfaltı ağlatırken hakkını vermek istiyorsanız yakından inceleyebilirsiniz. Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition'ın fiyatı da makul seviyede. Profesyonel setler Amazon üzerinde 300 dolara bulunurken, Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition, 60 dolar civarında bir meblağa edinilebiliyor.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı ayağı yerden kesecek bir direksiyon satın almayı düşünenler Ferrari Racing Wheel Red Legend Edition'ı yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Profesyonel bir direksiyon seti arayanlara Logitech'ten G27 Racing Wheel'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Ferrari Racing Wheel Red Legend
Ürün Markası Thrustmaster
CHIP Online Notu
75
Uyumluluk PC, PS3
Oyun Desteği GT, F1, NASCAR, Rally, GRID 2 vb.
Direksiyon Açısı 180 derece
Okuyucu Yorumları