Fonri Akıllı SOS Butonu & Akıllı İç Ortam Siren İnceleme

Fonri’nin hayatıı kolaylaştıran cihazları arasına 2 seçenek daha eklendi: Akıllı İç Ortam Siren sağlığınıza fayda sağlarken, Akıllı SOS Butonu ise ihtiyaç anında hayatı bir önem taşıyor. İşte Fonri’nin bu akıllı cihazları hakkında merak edilen tüm detaylar!

CHIP Online Notu 89
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Senaryolar oluşturabilme
  • Yüksek ses seviyesi (Akıllı İç Ortam Siren)
  • Uygun fiyat
  • Silikon kılıf (Akıllı SOS Butonu)
  • Özelleştirilebilir alarm seçenekleri (Akıllı İç Ortam Siren)
  • Melodi seçenekleri sınırlı (Akıllı İç Ortam Siren)
  • Yetersiz kablo uzunluğu (Akıllı İç Ortam Siren)

Bugün 2 cihaza yakından bakacağız ve bu cihazlar ihtiyaç anında gerçekten hayat kurtarıcı olabilir. O anlamda büyük önem taşıyorlar.

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Fonri’nin günlük yaşamı kolaylaştıracak birçok akıllı ev ürününü inceledik. Bunlar arasında akıllı prizlerden alarm setlerine, kapı zillerinden akıllı röleye kadar aklınıza gelebilecek her türlü ürün vardı. Şimdi bugün bunlar arasına 2 oldukça önemli ürün daha ekleniyor: Fonri Akıllı SOS Butonu ve Akıllı İç Ortam Siren. Aynı diğer Fonri ürünlerinde olduğu gibi bu 2 cihaz da hem tek başına hem de Fonri’nin senaryolaştırma özelliği sayesinde diğer cihazlarıyla birlikte kullanılabiliyor. Peki, bu akıllı cihazlar tam olarak ne işe yarıyor ve bize ne gibi avantajlar sağlıyor?

Fonri Akıllı İç Ortam Siren

Öncelikle Akıllı İç Ortam Siren, hem görünüşü hem de ismi dolayısıyla standart bir alarm gibi gözükebilir, ancak bu cihazın farklı kullanım şekilleri var. Alarm şekilde nasıl çalıştığını az sonra anlatacağız ama bu cihazın önemli bir özelliği de havadaki ısıyı ve nemi ölçebilmesi.

Bildiğiniz gibi, yüksek nem seviyeleri küf ve rutubet oluşumuna neden olabiliyor. Bu da bir nevi astım ve nefes darlığı gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına bile isteye davetiye vermek demek. Öte yandan düşük nemli ortamlarda da virüs ve bakteriler ürediğinden benzer riskler söz konusu.

Fonri Akıllı İç Ortam Siren cihazını geleneksel ısı ve nem ölçerlerden ayıran yanları var. Akıllı fonksiyonları da burada kendini gösteriyor. Bu avantajlardan yararlanmak için diğer Fonri ürünlerinde olduğu gibi markanın kendi uygulamasını yüklemek ve ardından cihazı tanıtmak gerekiyor. Kurulum aşamaları gayet basit, uygulama baştan sona sizi yönlendiriyor ve kısa süre içerisinde cihaz kullanıma hazır hale geliyor.

Kurulumdan sonra uygulamaya girdiğimizde, ana ekrandan ortamdaki sıcaklık ve nem değerlerini görebiliyoruz. Buradaki “Bildirim Yönetimi” kısmı, hangi durumlarda telefona bildirim gelmesini istiyorsak onları seçmemizi sağlıyor. “Alarm Kayıtları” ve “Zamanlayıcı” isminden de anlaşılacağı üzere önceden tetiklenmiş alarm kayıtlarına bakmaya ve cihazın hangi saatlerde aktif olmasını istiyorsak onu ayarlamamıza yarıyor.

Asıl işimize yarayacak nem ve sıcaklık ayarları ise “Ayarlar” sekmesinde. Buradan hem nemin hem de sıcaklığın hangi aralıklarda tetikleneceğini seçebiliyoruz. Ayrıca tetiklendiğinde çalacak alarmın ne kadar süre çalacağı, melodisi ve ses seviyesi özelleştirilebiliyor. Ses seviyesinin epey bir yüksek olduğunu da belirtmek lazım; zira 105 dB seviyesinde bir sesten bahsediyoruz; oldukça yüksek. Böylece bu cihazı konumlandırdığınız yerdeki ısı ve nem miktarı belirlediğiniz aralığı aştığında siren fonksiyonu devreye giriyor ve size uyarıda bulunuyor. Sunulan melodi seçenekleri çeşitli, ancak bir alarmdan ziyade daha sakin tonlarda, daha çok kapı ziline uygun gibi geldi bize. Belki nem ve ısı için bu melodiler uygun, fakat bu cihazı az sonra bahsedeceğimiz özellik için kullandığınız senaryoda daha farkındalık yaratacak bir sese ihtiyaç var diye düşünüyoruz ve şimdi oraya geçiyoruz.

Fonri Akıllı SOS Butonu

Evet, diğer bir ürün Akıllı SOS Butonu ve bu küçük cihaz, bazıları için hayati bir önem taşıyor. Akıllı SOS Butonu, eğer evinizde yaşlı veya engelli bir birey varsa acil durumlarda üzerindeki buton sayesinde eşleştirdiğiniz akıllı telefona uyarı yollayabiliyor.

Akıllı SOS Butonu çok kolay çalışıyor, pratik ve detaylı ayarlara ihtiyacı yok. Bu butona bastığınızda telefona anlık olarak bildirim yolluyor. Uygulamasından da gönderilecek bildirimleri seçebiliyorsunuz. Kablosuz bir cihaz; üzerindeki Micro USB’den şarj oluyor ve Wi-Fi ile çalışıyor. Ayrıca kutudan çıkan silikon kılıf sayesinde banyoda da kullanılabiliyor.

Şimdi, Akıllı SOS Butonu’nun alarmı tetiklendiğinde telefona bildirim geliyor ve bir alarm çalıyor dedik. Ancak bildirimin gideceği telefon sessizde olduğu durumlarda ne yazık ki alarm sesli olarak çalmıyor. İşte böyle durumlarda Fonri’nin cihazlarının birbiri ile konuşabilmesi oldukça işe yarıyor. Az önce anlattığımız Akıllı İç Ortam Siren’i de burada devreye giriyor.

Butona basıldığında Akıllı İç Ortam Siren’in alarmının tetikleneceği şekilde ayarlarsanız, bu sayede bildirimin gideceği taraf telefonu duymasa / görmese bile, halihazırda evdeki bu sirenin yüksek sesi sayesinde, eğer evdeyse duyabilir, değilse bile binadaki konu komşu duyabilir. Bu anlamda da SOS butonu görevini yerine getiriyor. Elbette tek seçenek bu değil, Akıllı SOS Butonu’nu diğer Fonri cihazlarıyla da kullanabilmek mümkün; yani alarmın duyulabilme ihtimalini bu şekilde artırabilmek elinizde.

Sonuç

Evet, toparlayacak olursak Fonri yine hayatımızı kolaylaştıracak iki kullanışlı ürünle daha karşımızda. Her ne kadar birbirlerinden farklı ürünler olsalar da ikisi de oldukça yararlı ürünler. Fiyatları da gayet uygun; Akıllı İç Ortam Siren 389 TL, Akıllı SOS Butonu ise 548 TL. Sunduklarına göre istedikleri paranın hakkını fazlasıyla veriyorlar.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fonri Akıllı SOS Butonu & Akıllı İç Ortam Siren
Ürün Markası Fonri
CHIP Online Notu
89