Freecom Mobile Drive XXS 1TB: Harici Disk

Harici depolama birimine ihtiyaç duyuyorsanız sizi 1 TB'lık bu dev diskle tanıştıralım.

Freecom Mobile Drive XXS 1TB İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Nispeten hafif
  • Küçük ve ince tasarımı

Film, müzik ve diğer içeriklerini bilgisayarları dışında tutmak isteyen kullanıcılar harici diskleri tercih ederken, oyun ve filmlerin devasa yer kaplamaya başlaması dahil disklerin artık yetersiz gelmesine neden oldu. Bu sebeple kullanıcılar harici disk alarak arşivlerini saklamak yolunu seçiyor; ancak kullanıcılar harici disk alırken seçimini iyi düşünmeli.

Eğer kullanıcı sık sık cihazını yanında taşımayı planlıyorsa 2.5 inç'lik ufak harici diskler tercih edilebilir; bu tip diskler daha küçük kapasitelere sahip olmasına karşılık daha hafif bir yapıya sahiptir. Arşivlerini saklamayı düşünen kullanıcıların ise daha büyük kapasitelere sahip diskleri tercih etmesi gerekiyor; elbette bu cihazlar daha fazla disk katmanına sahip olduğundan daha ağır oluyor ve mobil kullanımda pek de pratik olmuyor.

Bu bağlamda Freecom'un kullanıcılarına sunduğu yeni harici diski, hem küçük ebatlarıyla dikkat çekiyor; hem de 1 TB'lık kapasitesiyle pek çok kullanıcının ihtiyacını karşılayabiliyor. USB 2.0 arabirimini kullanan 2.5 inç'lik Freecom Mobile Drive XXS, sadece 155 gram ağırlığında.

Veri okuma hızı 81.1 MByte/saniye iken veri yazma hızı da 80.6 MByte/saniye olan ürün, hafif olduğu için hem kullanıcı yanında rahatça taşıyabiliyor hem de 1 TB'lık kapasite ile yüzlerce filme ev sahipliği yapabiliyor.

Özetle

Film ve oyunlar artık hiç olmadıkları kadar devasa alanlara ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda hem hafif hem de kapasitesi 1 TB'ı bulan bir disk arıyorsanız, Freecom'un bu modeline şans vermenizde fayda var.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Freecom Mobile Drive XXS 1TB
Ürün Markası Freecom
CHIP Online Notu
68
Kapasite 1 TB
Arayüz USB 2.0
Ağırlık 155 gram
Ebatlar 109x79x13mm
Okuma transfer oranı 81.1 MByte/s
Yazma transfer oranı 80.6 MByte/s
Okuyucu Yorumları