Teknolojisi ve tasarımıyla gözü yükseklerde.

Google'ın Android işletim sistemini kullanan şık ve performanslı bir tablet arıyorsanız sıkı durun.

General Mobile e-tab 4G İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • İnce gövde ve başarılı tasarım
  • Güçlü donanım
  • SIM kart yuvası
  • Ekran çözünürlüğü daha yüksek olabilirdi.

Gün geçmiyor ki yeni bir tablet haberi daha almayalım. Akıllı telefonları ile yakından tanıdığımız General Mobile da tablet arenasında dikkat çekmeyi başaran ürünleri bünyesinde barındırıyor. Mobil iletişim şirketlerinin düzenlediği kampanyalarla yakın zamanda adını sıkça duyduğumuz e-tab 4G, firmanın şimdilik en iddialı ürünü. Piyasada karşısına çıkabilecek birçok modeli daha ilk saniyelerde eleyeceğini düşündüğümüz General Mobile e-tab 4G, SIM kart girişine sahip ve 10.1 inç ekranlı tabletler sınıfında yarışıyor. Gerek teknolojik, gerekse tasarım yönünden tabletin zirve yarışının yeni bir oyuncusu olduğunu daha şimdiden tahmin etmesi zor değil.

IPS panelli ekranında 1280 x 800 piksel görüntüler oluşturabilen General Mobile e-tab 4G'de tasarıma oldukça özenilmiş. Ön tarafa baktığımızda standart tabletlerden belirgin bir farklılık göremiyoruz ancak arkayı çevirdiğimiz gibi tablet inceliği ile dikkati hemen çekiyor. 8.5 mm'lik incelik ve 560 gramlık ağırlık piyasadaki birçok ince modeli bile kıskandıracak düzeyde. Tabletin arka kısmı beyaz renkli mat bir malzemeye sahip. Üst ve alt kısımda elden kaymaması için özel bir dokuya yer veriliyor. Arka tarafta dikkat çeken detaylardan biri de kamera. 8.0 MP çözünürlükteki ve LED flaşla desteklenen kamera, 1080p video kaydı destekliyor ve kalite açısından günümüzde alınabilecek en iyi sonuçlardan birini veriyor. Ön kamera da 2.0 MP çözünürlüğüyle bizden artı puan kazanmayı başarıyor. Arka kamera en fazla 3264 x 2448 piksel çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor ve otomatik odaklama, panoramik çekim ve coğrafi etiketleme gibi ek detaylara sahip.

32 GB hafızaya sahip olan General Mobile e-tab 4G'de Micro SD kartlar kullanarak hafıza artışı yapabilmek mümkün. Sağ tarafa yerleştirilen kapaklı yapı içinde bellek kartı ve SIM kart yuvası bulunuyor. SIM kart yuvası elbette tableti ayrı kılan en önemli unsurlardan biri. 850 MHz / 900 MHz / 1800 MHz ve 1900 MHz şebeke iletişimi sağlayan 3G modülü aynı zamanda yüksek hızda internet bağlantısı kullanmanızı sağlıyor. Diğer kablosuz bağlantı seçenekleri arasında 802.11a / b / g / n destekli kablosuz ağ adaptörü ve Bluetooth 3.0 var. GPS sisteminin de şebekeden bağımsız olarak doğrudan yonga ile çalışması da tabletin donanım konusundaki cömertliğini bir kez daha gösteriyor.

262 x 175 x 8.5 mm'lik boyutlara sahip olan General Mobile e-tab 4G'nın bataryası 6400 mAh kapasitede. NVIDIA'nın Tegra 3 platformu kapsamında dört çekirdekli ve 1.5 GHz frekansta bir işlemci bulunduran tablette sistem belleği 1 GB kapasitede. Uygulamaların, hatta üç boyutlu oyunların performansını mutlaka deneyimlemelisiniz. Son derece başarılı. Tercih edilen işletim sistemi ise Google Android 4.0.3 ve yeni sürümler geldiğinde güncellenebilmeye müsait. A'dan Z'ye sahip olduğu detaylar düşünüldüğünde General Mobile e-tab 4G'ın iddialı bir tablet olduğu anlaşılıyor.

Özetle

Tablet rekabetindeki ürünlerin çok fazla kafa karıştırdığı konusunda sizinle hemfikiriz. Aslında bazı ürünlerin bahsi geçen rekabette hiç olmaması gerektiğini dahi düşündüğümüz oluyor ancak General Mobile e-tab 4G parmakla gösterilecek seçenekler arasında. Çok başarılı bir tasarıma sahip ve teknik yönden bir eksikliği yok. Keyifle kullanacağınız bir ürün.

Alternatifleri

General Mobile e-tab 4G'dan daha iyisi elbette var ancak fiyat da önemli bir nokta olduğundan her zaman en iyisine odaklanmak yanlış olabiliyor. General Mobile e-tab 4G, fiyatının karşılığını sonuna kadar veren, hatta fazlasını da veren bir tablet.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli General Mobile e-tab 4G
Ürün Markası General Mobile
CHIP Online Notu
94
İşletim SistemiAndroid 4.0.3
İşlemciNVIDIA Tegra T30s Quad Core
İşlemci Hızı1.5 GHz
Ekran TeknolojisiLCD IPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi6400 mAH
Boyutlar262 x 175 x 8.5 mm
Ağırlık560 gr.
Okuyucu Yorumları