Overclock yapmayı sevenlere özel!

Overclock yapmayı sevenler için güçlü ve sessiz bir soğutma ile desteklenmiş bir ekran kartı.

CHIP Online Notu 95
  • Güçlü ve sessiz soğutma sistemi
  • Yüksek varsayılan saat hızları
  • Geniş bağlantı seçenekleri
  • Kepler mimarisini kullanması

Nvidia'nın 700 serisine ait üst seviye GPU'larından birini kullanan Gigabyte GeForce GTX 770 WindForce 3x OC 2 GB, adından da anlaşılabileceği gibi referans soğutma yerine etkili ve sessiz bir soğutma sağlayan özel WindForce 3x teknolojisini kullanıyor ve overclock'çuların hayallerini süsleyen bu kartı ağır yük altında bile 70 derecenin altında tutmayı başarıyor.

Üzerinde yer alan 80 mm'lik üç adet fanın açılı yerleştirilmesi sebebi ile sıcağı daha sessiz bir şekilde karttan uzaklaştırırken bunların hemen altında yer alan ve hafıza modüllerinin üzerlerini de kaplayan alüminyum radyatörler ve ikisi 8 mm dördü 6 mm'lik özel tasarım bakır borular da ısının etkin bir şekilde bileşenlerden uzaklaştırılmasında büyük rol oynuyor. Çift slot kaplayan Gigabyte GTX770 OC, testlerimiz sırasında yük altında neredeyse 190 watt gibi nispeten düşük bir tüketim gerçekleştirdi. Bu da 550 watt'lık bir sistemin kart için yeterli olabileceğini gösteriyor. SLI uyumlu tasarımı ile çoklu GPU kullanımına uygun olan kart, üzerinde iki adet Dual Link DVI, bir tam boy HDMI ve DisplayPort bağlantıları yer alıyor. Dual Link DVD ile Full HD'den daha yüksek çözünürlüklü ya da 125 Hz'e kadar olan monitörleri de rahatlıkla bu kart ile kullanabiliyorsunuz.

Gigayte'ın üst seviye ekran kartı ailesinin bir üyesi olan GeForce GTX 770 OC, üzerindeki WindForce 3x soğutma teknolojisi ile tüm diğer aile bireyleri ile benzerlik gösterse de CUDA değil Kepler tabanlı bir çekirdeğe sahip. Dolayısıyla GTX 770 aslında GTX 680'nin devamı niteliğinde bir GPU. Ancak arasında fark yok demek haksızlık olur çünkü GTX 770, default olarak etkileyici bir 1137 Mhz'lik saat frekansı ile geliyor ve bunu 1189 MHZ'e kolaylıkla boost etmek mümkün. 2 GB GDDR5 hafızanın 7 Ghz'lik default hafıza frekansı da yine parmak ısırtıyor. Bu şekilde GTX 680'e göre %10'luk bir performans artışı sağlanıyor. OC GURU II ile kolaylıkla 1300 Mhz'e kadar overclock yapıldığında bile çok stabil çalışabilen kart, kullanıcısına %5 ile %10 arası bir performans artışı daha sağlıyor. Overclock durumunda hafıza freakansı da 7.5Ghz'i geçiyor. Bu şekilde GTX 780'e oldukça yaklaşıyor. Yaptığımız testlerde Crysis 3, FarCry 3 ve benzeri tüm oyunlar ile 3DMark 11'de ilk 5 içinde yer alan Gigabyte GTX 770 WindForce 3X OC, oyuna gönül vermiş olanlar için ideal bir seçenek gibi duruyor.

Özetle

Overclock severler için güçlü ve sessiz bir soğutma sistemi sunan nispeten düşük güç tüketimli ve hem fabrika değerleri hem de overclock değerleri olarak iyi sonuçlar veren güçlü bir ekran kartı. Titan ve GTX 780'e fazla para vermek istemeyenler için onlara yakın performans sunan bir seçenek.

Alternatifleri

Eğer daha önceden bir GTX 680 sahibiyseniz ya da GeForce GTX 770'nin sizin beklentinizi karşılamayacağınız düşünüyorsanız bu serinin GTX 780 GPU'lu modeline bir göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GeForce GTX 770 OC
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
95
Base Clock 1137 MHz
Boost Clock 1189 MHz
Arabirim PCI Express 3.0
Bellek 2 GB GDDR5
Bellek Hızı 7.0 Gbps
Okuyucu Yorumları