Gigabyte GV-N465UD-1GI: Gigabyte tam gaz

Soğutması ve kaliteli bileşenleri ile başarılı bir tablo çiziyor

Gigabyte GV-N465UD-1GI İnceleme
CHIP Online Notu 85

CHIP Test Merkezinde anakartlarını sıklıkla incelediğimiz Gigabyte'ın bu ay da ekran kartı konuğumuz oldu. nVidia'nın ilk Fermi işlemcisi olan GF100'ü taşıyan Gigabyte, buna karşın soğutması ve kaliteli bileşenleri ile referans tasarım GTX 465'lere göre daha başarılı bir tablo çiziyor. Dört adet ısı borusu ve iki adet 80mm fandan oluşan bu soğutma, sadece GPU'yu değil, bellekleri ve VRM kısmını da kapsıyor. Kutu içeriği başarılı olan ürün beraberinde iki adet molex'den 6 Pin PCI Express'e dönüştürücü kablo, mini HDMI adaptörü ve VGA adaptörüyle birlikte geliyor. Kartın diğer GTX 465'ler gibi çift slot tasarımlı olduğunu da belirtmemizde fayda var. Gigabyte GTX 465'i test etmeye Futuremark'ın en son benchmark yazılımı 3DMark Vantage ile başlıyoruz. GTX 475 ile benzer sonuçlar sergileyen kart, HD 5850'den yavaş, HD 5830'dan ise hızlı bir tablo çiziyor. Battlefield Bad Company 2 ile devam ettiğimiz testte de sonuçlar değişmiyor.

Özetle

Piyasadaki diğer GTX 465'lerden çok daha başarılı bir soğutma ve OC potansiyeline sahip olan Gigabyte, parasının hakkını veriyor.

Alternatifleri

Bütçenizi 50 dolar daha artırdığınız da yine çok başarılı bir soğutmaya sahip olan HIS HD 5850 iCooler V satın alabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GV-N465UD-1GI
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
85
Yonga seti GeForce GTX 465
Çekirdek frekansı 607 MHz
Bellek frekansı 3206 MHz
Bellek tipi GDDR5
Arabirim PCI Express 2.0
Portlar DVI, HDMI, Adaptör ile VGA
Okuyucu Yorumları