Honor 9 Lite İnceleme

Hem ön hem arkada çift kamera, şık tasarım ve daha fazlasını sunan Honor 9 Lite'ı inceledik!

Honor 9 Lite İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Şık tasarım
  • Kaliteli IPS ekran
  • Çift kamera
  • Rekabetçi fiyat
  • Şık arka tasarımı çizilmeye müsait
  • Yeni oyunlarda yetersiz kalan grafik yongası

Huawei grubuna bağlı olan ve pratikte holdingin daha "cebe uygun" tarafını temsil eden Honor ülkemize fiyat olarak orta seviyeyi, kalite olarak ise üst seviyeyi temsil eden iki ürünü ile giriş yapmıştı.

5.65 inçlik 2160x1080 FHD+ çözünürlükte bir IPS ekranla gelen Honor 9 Lite'ın ekran oranı 18:9. Herhangi bir tuşun bulunmadığı ekranda %75.5'luk ekran/çerçeve oranı yakalanmış ki takdire değer. Ayrıca ekranın piksel yoğunluğu 428ppi ki bu değer iPhone 8 serisinin bile üzerinde.

Ürünün kasası alüminyum ve hem his hem de ele oturma anlamında hiçbir sorunu yok. Bizim incelediğimiz mavi rengin arkadaki cam yüzeyi parmak izine karşı oldukça hassas.

Honor 9 Lite'ta Huawei'nin sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemcisi kullanılmış ve telefonun ülkemizde satışa sunulan versiyonunda 3GB RAM bulunuyor. 32GB depolama kapasitesine sahip olan telefonun kapasitesi SD Kart ile 256GB'a kadar yükseltilebiliyor. Hem önde hem de arkada 13+2MP boyutunda çift kamera bulunuyor. Görüntü sabitleyiciye sahip olmamasına rağmen yeterli ışık altında son derece başarılı performans gösteren kameraların düşük ışık performansı ise bu fiyat düzeyinde makul kabul edilebilir.

Boyutları sebebiyle oyun oynamaya son derece müsait olan Honor 9 Lite, telefonda kullanılan AMR-Mali T830 MP2 grafik yongası sebebiyle Asphalt 8 gibi sistem gereksinimi yüksek olan oyunlarda bir miktar zorlanıyor. Ürünün Android Oreo + EMUI 8.0 ile gelmesi de bir diğer artı. 3000mAh'lık sabit bir bataryaya sahip olan telefon sabah tam şarj ile evden çıkarttığınızda günü rahatlıkla çıkartacaktır.

Özetle

Neticede merakla beklenen Honor 9 Lite kendisinden beklentileri karşılayıp üzerine çıkmayı başaran bir ürün. 1399 TL fiyatla bulunabilen telefon fiyat çizgisiyle de iyi duruyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor 9 Lite
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 8.0
İşlemciHiSilicon Kirin 659
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.65 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera13 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar71 x 151 x 7.6 mm
Ağırlık149 gr.
Okuyucu Yorumları